BAŞKAN ŞAHİN, AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI BÜYÜKELÇİ BERGER'İ AĞIRLADI

BAŞKAN ŞAHİN, AB TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI BÜYÜKELÇİ BERGER'İ AĞIRLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’i makamında ağırladı. Suriyeli mültecilere yönelik eğitim, istihdam ve sosyal entegrasyonun ele alındığı görüşmede, Büyükşehir Belediyesi ile AB arasında ortak projelerin geliştirilmesine vurgu yapıldı.

Başkan Şahin, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ile Suriyeli mültecilere dönük sorunların çözümünde ortak akılla hareket edeceklerini söyledi.

Şahin, “Suriyeli mültecilerin eğitimi olmazsa olmazımız arasındadır. Ancak eğitimle birlikte istihdamı ve sosyal entegrasyonu güçlendiremezsek bu durumu sürdürülebilir hale getiremeyiz. Bu başlıklara da iyi çalışmamız gerekiyor. Günümüzde mesleki eğitim çok önemli bir hale geldi. Öğrencileri hem kayıt içerisine alma, hem de açık işe uygun sertifika programlarıyla onları istihdama hazırlamak eğitimin bir parçasıdır. Türkiye Belediyeler Birliği bünyesinde mültecilerin ağırlıkta olduğu belediyelerde kurulacak çatı kuruluşlarla AB delegasyonla daha senkronize çalışabilirsek bu konuda hızlanacağımızı düşünüyorum” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger ise, Suriyeli mülteci meselesinde en fazla sıkıntıyı belediyelerin çektiğini kaydederek, “Yerel yönetimlere özellikle altyapı konusunda destek vermeye devam edeceğiz. Brüksel’de yaptığımız toplantıda Suriyeli mültecilerin eğitimi konusunda hem fikiriz, eğitimi önemsiyoruz. Hem okul yapmak hem de daha fazla kişiye ulaşarak onları eğitime katmak gerekiyor. Gaziantep Üniversitesi’nde 300 Suriyeli öğrencinin Türkçe öğrenmesini sağladık, eğitime odaklanıyoruz. Öğrencilere verilen eğitim sırasında hem mesleki, hem de yetenek geliştirme kapasitelerine odaklanırsak Suriyeli mülteciler, istihdamın parçası olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından günün anısına Başkan Şahin ve Berger birbirine karşılıklı hediye verdi.

Bu Haber 2018-07-03 17:43:42 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEPLİ YAZAR VE ŞAİRLER İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

Etkinliğe, yazarlar Gülşen Gazel, Zehra Berfin Harat, İbrahim Bülbül, Mustafa Kaya, Celal Demir, Lina Baghdadi, Öznur Balaban, Enes Çubukçu, Bahattin Çelik, Yusuf Talha Toğrul, Belgin Toğrul, Hasan Kökmen, Serap Meryem, Hikmet Kızıl,

• BAŞKAN ŞAHİN: YERLİ YATIRIMLA BU ŞEHİR UÇACAK!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından başlatılan “İhracata İlk Adım Seferberliği” programı kapsamında düzenlenecek etkinliklerin ilki Gaziantep’te gerçekleştirildi. Gaziantep’in ihracatına ilişkin veriler, analizler

• ARTIK BİR EVLERİ VAR

Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak Kuzey Şehir’de yaşamın keyfini sürecek Gaziantepliler, hafta sonunda unutulmaz duygular yaşadı. Başta şehit yakınları, gaziler, engelliler, emekliler ve çok sayıda vatandaş, Büyük

• BAŞKAN ŞAHİN, SEVİNÇLERİNE ORTAK OLDU