BAŞKAN ŞAHİN, DENEYİMLERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI

BAŞKAN ŞAHİN, DENEYİMLERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI

Gaziantep Üniversitesi Mimar ve Mühendislik Grubu tarafından düzenlenen “Bir Çay Bir Sohbet” programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deneyim ve tecrübelerini gençlerle paylaştı. Soru cevap şeklinde geçen program, Gaziantep Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Üniversiteli gençlerin sorularını içtenlikle cevaplayan Şahin, gençlerden tam not aldı. Başkan Şahin, mimar ve mühendis adaylarına erkek alanı olarak görülen siyaset arenasına 17 yıl önce nasıl girdiğini anlattı.

ŞAHİN: EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ YETİŞMİŞ İNSANDIR

Gençlerin bakışının kendisini çok farklı yerlere götürdüğünü aktaran Başkan Şahin, “Ekonomi, sanayi, arkeoloji ve gastronomi şehriyiz ama aynı zamanda 3 üniversitesiyle üniversite şehriyiz, 100 bin öğrencisiyle bilim yuvasıyız. 750 bin genç nüfusu sahip olan beşeri sermayesi güçlü olan bir şehiriz. En büyük gücümüz yetişmiş insan gücümüzdür. Dünya vatandaşlığının konuşulduğu bir dönemde, siz gençler kendinizle değil aynı zamanda Çin’de, Amerika’da ve Avrupa’da herhangi bir şehirde yaşayan bir üniversiteli gençle yarışıyorsunuz. Onun için sizleri çok iyi bir şekilde yetiştirmemiz lazım. Bizim zamanımızda azıcık kafan çalışıyorsa, azıcık disiplinli çalışırsan bir şeyler oluyordu, şu an bu durum daha da zorlaşmış. Sizlere küçük küçük dokunuşlarla büyük başarılar yakalamamız gerekiyor” dedi.

SIFIR ZAMAN KAYBI

İstanbul Teknik Üniversitesini bitirdikten hemen sonra bir gün bile dinlenmeden İŞ-KUR’a giderek iş başvurusunda bulunduğunu aktaran Şahin, “Üniversiteyi 4 yılda bitiren sayılı öğrencilerindendim. Çünkü kız kardeşim eczacılığı kazanmıştı, ailemin iki çocuğu okutacak mali gücü olmadığından benim derhal işe girmem gerekiyordu. Antep’e geldim bavulumu eve bıraktım, rahmetli annem, ‘kızım gel biraz dinlen’ dedi, ben durmadım İŞ-KUR’a gittim. İşçi bulmadan bana, ‘bugün bize reaktif boyayla ilgili deneme yapan fabrika kuruldu, sizin CV’ye uygun mühendis arıyorlar’ dediler. Fakülteyi bitirdim, eve geldim, işe başvurdum ve kabul edildim, tam anlamıyla sıfır zaman kaybı. Özel sektörde 15 sene çalıştım. Çalışma arkadaşlarım bilir, hiç zaman kaybetmeyi sevmem, aşırı mükemmeliyetçiyim, ama ben buyum” diye konuştu.

Düzbağ İçme Suyu Projesi, Gaziray Projesi ve Kuzey Şehir Projesi hakkında bilgiler veren Başkan Fatma Şahin, yeni dönemde hep birlikte çok önemli çalışmalara imza atacaklarını bildirdi.

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen programda, gençlerden gelen soruları yanıtlayan Başkan Şahin, gençlerin takdirini kazandı.

Bu Haber 2018-12-07 18:42:38 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEPLİ YAZAR VE ŞAİRLER İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

Etkinliğe, yazarlar Gülşen Gazel, Zehra Berfin Harat, İbrahim Bülbül, Mustafa Kaya, Celal Demir, Lina Baghdadi, Öznur Balaban, Enes Çubukçu, Bahattin Çelik, Yusuf Talha Toğrul, Belgin Toğrul, Hasan Kökmen, Serap Meryem, Hikmet Kızıl,

• BAŞKAN ŞAHİN: YERLİ YATIRIMLA BU ŞEHİR UÇACAK!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından başlatılan “İhracata İlk Adım Seferberliği” programı kapsamında düzenlenecek etkinliklerin ilki Gaziantep’te gerçekleştirildi. Gaziantep’in ihracatına ilişkin veriler, analizler

• ARTIK BİR EVLERİ VAR

Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak Kuzey Şehir’de yaşamın keyfini sürecek Gaziantepliler, hafta sonunda unutulmaz duygular yaşadı. Başta şehit yakınları, gaziler, engelliler, emekliler ve çok sayıda vatandaş, Büyük

• BAŞKAN ŞAHİN, SEVİNÇLERİNE ORTAK OLDU