BAŞKAN ŞAHİN, DENEYİMLERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI

BAŞKAN ŞAHİN, DENEYİMLERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI

Gaziantep Üniversitesi Mimar ve Mühendislik Grubu tarafından düzenlenen “Bir Çay Bir Sohbet” programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deneyim ve tecrübelerini gençlerle paylaştı. Soru cevap şeklinde geçen program, Gaziantep Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Üniversiteli gençlerin sorularını içtenlikle cevaplayan Şahin, gençlerden tam not aldı. Başkan Şahin, mimar ve mühendis adaylarına erkek alanı olarak görülen siyaset arenasına 17 yıl önce nasıl girdiğini anlattı.

ŞAHİN: EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ YETİŞMİŞ İNSANDIR

Gençlerin bakışının kendisini çok farklı yerlere götürdüğünü aktaran Başkan Şahin, “Ekonomi, sanayi, arkeoloji ve gastronomi şehriyiz ama aynı zamanda 3 üniversitesiyle üniversite şehriyiz, 100 bin öğrencisiyle bilim yuvasıyız. 750 bin genç nüfusu sahip olan beşeri sermayesi güçlü olan bir şehiriz. En büyük gücümüz yetişmiş insan gücümüzdür. Dünya vatandaşlığının konuşulduğu bir dönemde, siz gençler kendinizle değil aynı zamanda Çin’de, Amerika’da ve Avrupa’da herhangi bir şehirde yaşayan bir üniversiteli gençle yarışıyorsunuz. Onun için sizleri çok iyi bir şekilde yetiştirmemiz lazım. Bizim zamanımızda azıcık kafan çalışıyorsa, azıcık disiplinli çalışırsan bir şeyler oluyordu, şu an bu durum daha da zorlaşmış. Sizlere küçük küçük dokunuşlarla büyük başarılar yakalamamız gerekiyor” dedi.

SIFIR ZAMAN KAYBI

İstanbul Teknik Üniversitesini bitirdikten hemen sonra bir gün bile dinlenmeden İŞ-KUR’a giderek iş başvurusunda bulunduğunu aktaran Şahin, “Üniversiteyi 4 yılda bitiren sayılı öğrencilerindendim. Çünkü kız kardeşim eczacılığı kazanmıştı, ailemin iki çocuğu okutacak mali gücü olmadığından benim derhal işe girmem gerekiyordu. Antep’e geldim bavulumu eve bıraktım, rahmetli annem, ‘kızım gel biraz dinlen’ dedi, ben durmadım İŞ-KUR’a gittim. İşçi bulmadan bana, ‘bugün bize reaktif boyayla ilgili deneme yapan fabrika kuruldu, sizin CV’ye uygun mühendis arıyorlar’ dediler. Fakülteyi bitirdim, eve geldim, işe başvurdum ve kabul edildim, tam anlamıyla sıfır zaman kaybı. Özel sektörde 15 sene çalıştım. Çalışma arkadaşlarım bilir, hiç zaman kaybetmeyi sevmem, aşırı mükemmeliyetçiyim, ama ben buyum” diye konuştu.

Düzbağ İçme Suyu Projesi, Gaziray Projesi ve Kuzey Şehir Projesi hakkında bilgiler veren Başkan Fatma Şahin, yeni dönemde hep birlikte çok önemli çalışmalara imza atacaklarını bildirdi.

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen programda, gençlerden gelen soruları yanıtlayan Başkan Şahin, gençlerin takdirini kazandı.

Bu Haber 2018-12-07 18:42:38 Tarihinde Eklenmiştir.

• ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLET YARIŞLARINA 350 SPORCU KATILDI

10 kategoride 24 şehirden 350 sporcunun yarıştığı organizasyonda; yıldız erkekler, yıldız bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, masterlar 30+, 40+, 50+, elit bayanlar ve elit erkekler kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Erik&cced

• BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA ÜST SIRALARDA

SOSYAL PAYLAŞIM ALANINA GÜÇLÜ ADIM Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güncel gelişmeler karşısında kayıtsız kalmadı, günümüzün en etkili medya araçlarından sosyal medya aracılığıyla Gazianteplilere ulaşt

• BAŞKAN ŞAHİN, MAZBATASINI ALDI

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda belediye başkanlıkları kesinleşen adaylar mazbatasını almaya başladı. Seçimlerde yüzde 54 oyla en yakın rakibine iki kat fark atarak kazanan Büyükşehir Beled

• BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE "ZAMAN YÖNETİMİ" EĞİTİMİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve eğitimci Şefika Şule Erçetin tarafından verilen eğitimde özetle şunlar anlatıldı: “Zaman yönetimi eğitim semineri yöneticilerin ve çalışanların zamanı daha

• ENKAZDAN ÇIKARILAN 3 YAVRU SANSAR'A GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ SAHİP ÇIKTI

Henüz 15 günlük olan 3 yavru Sansar’ı süt ile besleyen hayvanat bahçesi görevlileri, yavruların üşümemesi için kuvöz içinde çocuk bezine sararak koruyorlar. Yavru Sansar’ları günde en az 5–6

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, UNİCEF, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanı

• BÜYÜKŞEHİR, KREŞLERİYLE GÖZ DOLDURDU!

Gönül belediyeciliğinde bir model olan büyükşehir, yoğun iş hayatında yer alan anneleri unutmadı. Annelerin bir yandan bebeğinin beşiğini sallarken diğer taraftan yemeğini yaptığını dillendiren başkan Fatma Şahin, iş dünyasında “Ben de V

• GAZİANTEP, RENGÂRENK ÇİÇEKLERLE BEZENDİ

Her fırsatta, yeşilin her tonuna karşı gösterdiği hassasiyetle dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeşil alanı artırdı, şehir oksijen solumaya başladı. Kentin gri yüzü, rengârenk bir yüze dönüşt&uum