BAŞKAN ŞAHİN, DENEYİMLERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI

BAŞKAN ŞAHİN, DENEYİMLERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI

Gaziantep Üniversitesi Mimar ve Mühendislik Grubu tarafından düzenlenen “Bir Çay Bir Sohbet” programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, deneyim ve tecrübelerini gençlerle paylaştı. Soru cevap şeklinde geçen program, Gaziantep Üniversitesi yerleşkesinde bulunan Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Üniversiteli gençlerin sorularını içtenlikle cevaplayan Şahin, gençlerden tam not aldı. Başkan Şahin, mimar ve mühendis adaylarına erkek alanı olarak görülen siyaset arenasına 17 yıl önce nasıl girdiğini anlattı.

ŞAHİN: EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ YETİŞMİŞ İNSANDIR

Gençlerin bakışının kendisini çok farklı yerlere götürdüğünü aktaran Başkan Şahin, “Ekonomi, sanayi, arkeoloji ve gastronomi şehriyiz ama aynı zamanda 3 üniversitesiyle üniversite şehriyiz, 100 bin öğrencisiyle bilim yuvasıyız. 750 bin genç nüfusu sahip olan beşeri sermayesi güçlü olan bir şehiriz. En büyük gücümüz yetişmiş insan gücümüzdür. Dünya vatandaşlığının konuşulduğu bir dönemde, siz gençler kendinizle değil aynı zamanda Çin’de, Amerika’da ve Avrupa’da herhangi bir şehirde yaşayan bir üniversiteli gençle yarışıyorsunuz. Onun için sizleri çok iyi bir şekilde yetiştirmemiz lazım. Bizim zamanımızda azıcık kafan çalışıyorsa, azıcık disiplinli çalışırsan bir şeyler oluyordu, şu an bu durum daha da zorlaşmış. Sizlere küçük küçük dokunuşlarla büyük başarılar yakalamamız gerekiyor” dedi.

SIFIR ZAMAN KAYBI

İstanbul Teknik Üniversitesini bitirdikten hemen sonra bir gün bile dinlenmeden İŞ-KUR’a giderek iş başvurusunda bulunduğunu aktaran Şahin, “Üniversiteyi 4 yılda bitiren sayılı öğrencilerindendim. Çünkü kız kardeşim eczacılığı kazanmıştı, ailemin iki çocuğu okutacak mali gücü olmadığından benim derhal işe girmem gerekiyordu. Antep’e geldim bavulumu eve bıraktım, rahmetli annem, ‘kızım gel biraz dinlen’ dedi, ben durmadım İŞ-KUR’a gittim. İşçi bulmadan bana, ‘bugün bize reaktif boyayla ilgili deneme yapan fabrika kuruldu, sizin CV’ye uygun mühendis arıyorlar’ dediler. Fakülteyi bitirdim, eve geldim, işe başvurdum ve kabul edildim, tam anlamıyla sıfır zaman kaybı. Özel sektörde 15 sene çalıştım. Çalışma arkadaşlarım bilir, hiç zaman kaybetmeyi sevmem, aşırı mükemmeliyetçiyim, ama ben buyum” diye konuştu.

Düzbağ İçme Suyu Projesi, Gaziray Projesi ve Kuzey Şehir Projesi hakkında bilgiler veren Başkan Fatma Şahin, yeni dönemde hep birlikte çok önemli çalışmalara imza atacaklarını bildirdi.

Karşılıklı sohbet şeklinde geçen programda, gençlerden gelen soruları yanıtlayan Başkan Şahin, gençlerin takdirini kazandı.

Bu Haber 2018-12-07 18:42:38 Tarihinde Eklenmiştir.

• GASMEK PERSONELİNE "HİJYEN" EĞİTİMİ

Bu doğrultuda; İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı GASMEK birimine verilen eğitimde özetle şu konulara anlatıldı: “Hijyen, hijyen eğitimi yönetmeliğine göre her işin özelliği

• BÜYÜKŞEHİR, ERİŞİLEBİLİR MİLLİ MÜCADELE TABİAT PARKI KURACAK

Geçen hafta bir dizi görüşmede bulunmak üzere Ankara’ya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Erişilebilir Milli Mücadele Tabiat Parkı’nı Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu’yla görü