BAŞKAN ŞAHİN, ESKİ NİZİP YOLU’NDAKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

BAŞKAN ŞAHİN, ESKİ NİZİP YOLU’NDAKİ ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

Büyükşehir Belediyesi, 56 mahalleyi (köyü) Gaziantep merkeze bağlayan Eski Nizip Yolu’nda yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarında sona yaklaştı. Sıcak asfalt dökülen Eski Nizip Yolu genişliği 6 metreden 11 metreye çıkarıldı.

İl genelinde yeni yol, kavşak, köprü ve asfalt çalışmaları yürüten Büyükşehir, Merkez Şehitkâmil ilçesiyle Nizip ve Yavuzeli ilçesine bağlı 56 mahallenin (köyün) kullandığı Eski Nizip Yolu’nu genişletti, şehrin ulaşım ağını güçlendirdi. Eski Nizip Yolu’ndaki yol genişletme ve asfaltlama çalışmalarını bir ay içerisinde bitirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı, 6 metre genişliğindeki Eski Nizip Yolu’nu 11 metreye çıkardı.

ŞAHİN: ESKİ NİZİP YOLU BÜYÜK BİR GRUP YOLU

Çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Eski Nizip Yolu’ndaki çalışmalara ‘Bismillah’ diyerek başladık. ’Yol medeniyettir, su medeniyettir’ diyoruz. Cumhurbaşkanımızın 16 yıl önce göstermiş olduğu yol ve su hedefine biz de yerel yönetim olarak çok ciddi destek veriyoruz. 56 mahalleyi (köyü) birbirine bağlayan Eski Nizip Yolu, büyük bir grup yolu. Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalara girdik, yaklaşık 40 kilometresini yaptık. Valimizin İçişleri Bakanlığından aldığı destekle geriye kalan 9 kilometreyi Valilik yapacak, bu kısmın altyapısını biz yapıyoruz, üst yapısını Valiliğin desteğiyle tamamlayacağız.

NİZİP BAĞLANTISI ÇOK ÖNEMLİ

Nizip 130 bin çalışanıyla hem ekonomiye hem şehrin güçlenmesine katkı sunan önemli bir ilçemiz. Dolayısıyla Nizip bağlantısı, hem şehirlerarası hem de şehir içi bağlantısı açısından çok önemli. Can sağlığı, mal sağlığı kazaların azaltılması bakımından da bu grup yolu çok önemliydi. Biz, yaklaşık 4 yıldan beri il genelindeki bütün grup yollarına girdik, hem de sıcak asfaltlamayla girdik. Böyle bir çalışma yöntemi birçok belediyede birçok şehirde uygulanmıyor. Grup yolların bağlayarak çok önemli aksı tamamladık” dedi.

Özellikle Bilek, Arıl, Battal, Altındağ, Turlu, Tokdemir, Korucak, Dernek, Tosunlu, Adaklı, Kamışlı, Kayalar ve Köseler Mahallesi’nde (köyünde) yaşayan vatandaşlar, Eski Nizip Yolu’nun genişletilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e ve ekibine teşekkür etti.

Bu Haber 2017-10-11 10:15:10 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u