BAŞKAN ŞAHİN, GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN ŞAHİN, GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAP Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu’ndan mezun olduktan sonra, girdiği özel yetenek sınavıyla ilk kez Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanan başarılı öğrencileri, makamında kabul etti.

Başkan Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Şehitkâmil ilçesine bağlı GAP Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Mehmet Yıldız, Okul Aile Birliği Başkanı Halli Arın’la öğrencileri makamında kabul etti. Öğretmenlerinin desteğiyle görme engelli Miraç Dökücü bağlama, Göktuğ Aril darbuka ve Bayram Şılga ise org çalmayı öğrendi. Eğitim hayatını Güzel Sanatlar Lisesi’nde sürdürmeyi hedefleyen Dökücü, Aril ve Şılga, hedefine ulaştı.

Okul yönetimi ve öğrencilerin mutluluklarına ortak olan Şahin, özel yetenek sınavını başarıyla geçen öğrencilerle gurur duyduklarını aktardı.

Başkan Şahin, şunları bildirdi: “Engelli dostu şehir için hep birlikte senkronize bir biçimde çalışıyoruz. Engel, elde, ayakta, gözde kulakta değil, yaşarmayan gözde nasırlaşmış kalptedir. Görme engelli öğrencilerimizin özel yeteneklerini açığa çıkaran okul yönetimine, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Sizin çok özel yetenekleriniz var. Bu güzel yeteneklerinizi büyütmek için sizlere fırsat veriyoruz. Görme engelli öğrencilerimizin kabiliyetini ortaya koymak için el birliğiyle çalışacağız. Ben inanıyorum ki Türkiye’nin en yetenekli sanatçıları bu topraktan çıkacaktır. Bu topraklar yeni Gani Karacaları, yeni Aşık Veyselleri yetiştirecektir. Bu çocuklar yarının en başarılı sanatçıları olacaktır.”

Şahin, 20-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında öğrencilerin sahneye çıkacağı bir programın gerçekleştirilmesi için talimat vereceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, 45 yıl aradan sonra GAP Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu’ndan mezun olan 3 öğrencinin Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandığını bildirdi.

Çelebi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’e engellilerin hayatını kolaylaştıran çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

GAP Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Mehmet Yıldız da “Güzel Sanatlar Lisesi’ne özel yetenekle ilk defa okulumuzda görme engelliler 8’inci sınıf öğrencilerinden 3 öğrencimiz, Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümünde eğitim görmeye hak kazandı. Gaziantep’te ilk defa böyle bir başarıya tanıklık ediyoruz. İmkanlar ve fırsatlar sunulduğu zaman, engellilerimizin birçok şeyi yapabildiğini görebiliyoruz. Okulumuz adına gerçekten öğrencilerimizin bu başarılarından dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Arkadaşları adına konuşan Miraç Dökücü ise, “Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandığımız için çok mutluyuz. Başkanımız, sağ olsun bizleri makamında ağırladı, mutluluğumuza ortak oldu. Müzik Öğretmenimiz Kerim Çilli’ye çok teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde bağlama, darbuka ve org çalmayı öğrendik. Tek hedefimiz olan Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere, destek veren herkese yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Fatma Şahin, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Haber 2018-08-06 15:59:15 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEPLİ YAZAR VE ŞAİRLER İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

Etkinliğe, yazarlar Gülşen Gazel, Zehra Berfin Harat, İbrahim Bülbül, Mustafa Kaya, Celal Demir, Lina Baghdadi, Öznur Balaban, Enes Çubukçu, Bahattin Çelik, Yusuf Talha Toğrul, Belgin Toğrul, Hasan Kökmen, Serap Meryem, Hikmet Kızıl,

• BAŞKAN ŞAHİN: YERLİ YATIRIMLA BU ŞEHİR UÇACAK!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından başlatılan “İhracata İlk Adım Seferberliği” programı kapsamında düzenlenecek etkinliklerin ilki Gaziantep’te gerçekleştirildi. Gaziantep’in ihracatına ilişkin veriler, analizler

• ARTIK BİR EVLERİ VAR

Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak Kuzey Şehir’de yaşamın keyfini sürecek Gaziantepliler, hafta sonunda unutulmaz duygular yaşadı. Başta şehit yakınları, gaziler, engelliler, emekliler ve çok sayıda vatandaş, Büyük

• BAŞKAN ŞAHİN, SEVİNÇLERİNE ORTAK OLDU