BAŞKAN ŞAHİN, GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

BAŞKAN ŞAHİN, GÖRME ENGELLİ ÖĞRENCİLERİ AĞIRLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAP Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu’ndan mezun olduktan sonra, girdiği özel yetenek sınavıyla ilk kez Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanan başarılı öğrencileri, makamında kabul etti.

Başkan Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Şehitkâmil ilçesine bağlı GAP Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Mehmet Yıldız, Okul Aile Birliği Başkanı Halli Arın’la öğrencileri makamında kabul etti. Öğretmenlerinin desteğiyle görme engelli Miraç Dökücü bağlama, Göktuğ Aril darbuka ve Bayram Şılga ise org çalmayı öğrendi. Eğitim hayatını Güzel Sanatlar Lisesi’nde sürdürmeyi hedefleyen Dökücü, Aril ve Şılga, hedefine ulaştı.

Okul yönetimi ve öğrencilerin mutluluklarına ortak olan Şahin, özel yetenek sınavını başarıyla geçen öğrencilerle gurur duyduklarını aktardı.

Başkan Şahin, şunları bildirdi: “Engelli dostu şehir için hep birlikte senkronize bir biçimde çalışıyoruz. Engel, elde, ayakta, gözde kulakta değil, yaşarmayan gözde nasırlaşmış kalptedir. Görme engelli öğrencilerimizin özel yeteneklerini açığa çıkaran okul yönetimine, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Sizin çok özel yetenekleriniz var. Bu güzel yeteneklerinizi büyütmek için sizlere fırsat veriyoruz. Görme engelli öğrencilerimizin kabiliyetini ortaya koymak için el birliğiyle çalışacağız. Ben inanıyorum ki Türkiye’nin en yetenekli sanatçıları bu topraktan çıkacaktır. Bu topraklar yeni Gani Karacaları, yeni Aşık Veyselleri yetiştirecektir. Bu çocuklar yarının en başarılı sanatçıları olacaktır.”

Şahin, 20-22 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında öğrencilerin sahneye çıkacağı bir programın gerçekleştirilmesi için talimat vereceğini söyledi.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, 45 yıl aradan sonra GAP Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu’ndan mezun olan 3 öğrencinin Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandığını bildirdi.

Çelebi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’e engellilerin hayatını kolaylaştıran çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

GAP Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu Müdürü Mehmet Yıldız da “Güzel Sanatlar Lisesi’ne özel yetenekle ilk defa okulumuzda görme engelliler 8’inci sınıf öğrencilerinden 3 öğrencimiz, Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümünde eğitim görmeye hak kazandı. Gaziantep’te ilk defa böyle bir başarıya tanıklık ediyoruz. İmkanlar ve fırsatlar sunulduğu zaman, engellilerimizin birçok şeyi yapabildiğini görebiliyoruz. Okulumuz adına gerçekten öğrencilerimizin bu başarılarından dolayı çok mutluyuz” diye konuştu.

Arkadaşları adına konuşan Miraç Dökücü ise, “Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazandığımız için çok mutluyuz. Başkanımız, sağ olsun bizleri makamında ağırladı, mutluluğumuza ortak oldu. Müzik Öğretmenimiz Kerim Çilli’ye çok teşekkür ediyoruz. Onun sayesinde bağlama, darbuka ve org çalmayı öğrendik. Tek hedefimiz olan Güzel Sanatlar Lisesi’ni kazanmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizlere, destek veren herkese yürekten teşekkür ediyoruz” dedi.

Başkan Fatma Şahin, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu Haber 2018-08-06 15:59:15 Tarihinde Eklenmiştir.

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,