BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde miting havasında düzenlenen açık hava toplantısında büyük bir coşkuyla karşılanan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, alanı dolduran kalabalığa seslendi. Başkan Şahin, gecenin karanlığına yüreğiyle ışık yakan İslahiye’nin kendisi için özel bir yere sahip olduğunu bildirdi.

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ

Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye tarih yazacak. İslahiye bizim için bir sevdadır, İslahiye bir kültürdür, İslahiye zenginliktir, İslahiye suyu sert insanı merttir. O yüzden İslahiye’yi çok özel seviyoruz. İslahiyeli annelerimizi çok özel seviyoruz, babalarımız arkamızda dağ gibi duruyor. İslahiyeli gençlerimiz bizim geleceğimiz, sizlerle onur ve gurur duyuyoruz. 2001 yılında AK Parti’nin kurucusu oldum, 10 ay sonra erken seçim kararı alındı, o dönemde ilk ilçe ziyaretini İslahiye’ye yaptık. İslahiye bir mücadeledir. İnsanı serttir.  Kurucu aile sosyal politikalar Bakanlığı’na geldiğimde ilk verdiğim talimattı. Biz İslahiye’ye ayrımcılık yapacağız ama pozitif ayrımcılık yapacağız dedik. Bakanlıktan başkanlığa geçtik. İç tüzükte 3 dönemden fazla yapamıyorduk biliyorsunuz. Şehre geldiğimizde bismillah dedik 1027 proje ile yola çıktık. Merkez gibi çevre ilçeler içinde dersimize çalıştık hizmet getirdik.” dedi.

ARTIK İSLAHİYE’DE LALE DEVRİ BAŞLIYOR

Başkan Fatma Şahin, İslahiye’ye başkan seçildikten sonra geldiğinde merkezin perişan bir halde olduğunu belirterek, “Beyler Mahallesi’ndeki manzarayı gördüm inanamadım. Kanalizasyon altyapısı, su kanalı perişan haldeydi. Ben size bu suyu bu altyapıyı nasıl layık görürüm. Hemen talimat verdim. Rakamlar çok büyüktü ama ne olursa olsun bu altyapıyı tamamlamamız gerekti tamamladık. Bir Büyükşehir Belediye Başkanı altyapıya bu kadar para harcamaz. Altyapı sağlık gibidir. Sağlığımızı kaybedersek, nasıl üstyapıyı yapacağız. Çok büyük kararlar aldık. Geldiğimiz noktada İslahiye’ye 80 milyon TL altyapıya harcadık. Bugün Recep Tayyip Erdoğan’ın ekibi olarak zoru başardık. Anlımız ak, başımız dik karşınızdayız bugün.  Dağ gibi arkamızda oldunuz. Zor zamanlar geride kaldı. Artık İslahiye’de lale devri başlıyor. İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural kardeşimiz çok çalışkan biri. Kısıtlı imkânlara rağmen çok çalıştı size hizmet getirdi. Az maliyetle çok iş yaptı takdir ediyorum” ifadelerini kullandı.

HINZIR, YAYLA TURİZMİNE AÇILACAK

Yeni dönemde İslahiye’ye büyük yatırımların olacağını belirten Başkan Şahin, şunları söyledi: “Öncelikle Amanos Dağları’nı deleceğiz ve sıcak denizlere ulaşacağız. Bu ne demek? Genç işsizin kalmaması demek. Bu topraklarda biber var üzüm var. Bunları yüzde 100 ihraç etme kapasitesi var. Bunun için İhtisas Organize Sanayi Bölgesini geliştirmemiz lazım. İskenderun ve Amanos’u yatırım programına aldırdık. Bu en çok sizleri ilgilendiriyor. Başka bir hedefim Hınzır Yaylası. Hızlı bir şekilde güvenli bölgeye geçmesi lazımdı, askerimiz bunu sağladı. Akdeniz ikliminin içinde bir Karadeniz iklimi oluşmuş. Bu bölgenin toprağı çok bereketli. Dünya’dan, Avrupa’dan insanlar geliyor, buradaki bitki çeşitliliğini inceliyor. Yayla çok kuvvetli. Bir an önce Karadeniz’in yayla turizmi gibi Hınzır’ı yayla turizmine açmak. Her şey hazır. Başka bir zenginliğimiz Yesemek. UNESCO’nun geçici listesinde. Kalıcı listede olması için Zeugma ile beraber burası içinde çalışıyoruz. Göbeklitepe kadar eski bir miras var. Oraya giden turistin Yesemek’e gelmesi gerek.  Bu ilçenin zenginleşmesi, kültürün değerlendirilmesi, yeni iş imkânı demek. İslahiye için yapacağımız çok şey var. Hepimiz geçiciyiz. Ama arkamızda hep beraber geleceğe dev eserler bırakacağız.”

İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural, İslahiye için yeni hedefleri olduğunu belirterek, şartsız koşulsuz çalışmalara destek verdiği için Başkan Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Halkın yoğun ilgisini gören Şahin, kadınlarla fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.

Bu Haber 2019-03-14 11:28:14 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, İSTİHDAM MERKEZİ KURDU

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in seçim beyannamesinde yer alan projeler arasında dikkat çeken “İstihdam Merkezi” adlı proje, kentteki işsizliğe karşı çözüm olacak. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi

• "DÖRT MEVSİM GAZİANTEP YEMEKLERİ" KİTABI DÜNYA İKİNCİSİ OLDU

Özden Özsabuncuoğlu tarafından hazırlanan; İsmail Özsabuncuoğlu editörlüğünde İngilizce’ye çevrilen ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş. tarafından yayınlanan From the UNESCO Creative Cities Network