BAŞKAN ŞAHİN İSMET PAŞA ANADOLU LİSESİ’Nİ AĞIRLADI

BAŞKAN ŞAHİN İSMET PAŞA ANADOLU LİSESİ’Nİ AĞIRLADI

ÖĞRENCİLER ŞAHİN’DEN POTA VE KİTAP İSTEDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü “Her Zaman Birlikte Projesi” kapsamında Meclis Toplantı Salonu’nda İsmet Paşa Anadolu Lisesi öğrencilerini ağırladı.

BİSİKLET YOLUNDA KULLANILMAK ÜZERE BİSİKLET ARMAĞAN EDİLDİ

Sosyal destek projesi çerçevesinde 4 yıl önce başlatılan projeyle öğrenciler, kamu kurumlarını tanıma fırsatı buldu. Sosyal ve kültürel geziler düzenlenen projede, öğrenciler kurumların çalışma yapısını yerinde gördü. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanlığına gelen İsmet Paşa Anadolu Lisesi öğrencileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’le buluştu. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Şahin, onları dinledi. Lisedeki eksiklikleri başkanla paylaşan öğrenciler, okulda kırılan potanın yenilenmesini ve okul kütüphanesine kitap desteğinde bulunulmasını istedi. Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesince yaptırılan bisiklet yolunda kullanılmak üzere öğrencilere bisiklet armağan etti.

ŞEHRİ BİR AİLE OLARAK GÖRÜYORUZ

Belediye Başkanı Şahin, çağdaş eğitimin önemine dikkati çekerek, “Sizler bizim istikbalimizsiniz. Nasıl bir Gaziantep istiyorsunuz sorusunun yanıtı, gençlere ne kadar fırsat veriyorsunuz, onları ne kadar destekliyorsunuz yanıtıyla alakalıdır. 2023’te Dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri olacaksak, insanı merkeze alan hizmetler üretmeliyiz. Şeyh Edebali’nin ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ sözünü ilke edindik. Belediye olarak bizden beklenen alt yapı ve üst yapıya yönelik dev yatırımların yanı sıra 2 milyon kardeşimize fırsat eşitliği vermek, onların yaşam kalitesini arttırmak ve onları geleceğe hazırlamak bizim görevimizdir.  Şehri bir aile olarak görüyoruz. Sizler bizim çocuklarımızsınız 2 milyon kişinin aile hukukunu korumak için sizleri iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Dünya’da büyük bir rekabet var. Artık sizler yanınızdaki arkadaşınızla değil, Çin’deki, Avrupa’daki, Amerika’daki öğrencilerle yarışıyorsunuz, sizi yüksek rekabet ortamına hazırlamak için öncelikle size fırsat verilmelidir. Sizlerin gözlerinde büyük bir ışık ve akıl görüyorum. Sizlere fırsat eşitliği verdiğimizde ve azıcık dokunduğumuzda başarıdan başarıya koşacağınıza eminim" dedi.

PROJEYİ, DALGA DALGA BÜYÜTECEĞİZ

Şahin, şunları aktardı: "Ekonomik kalkınmayı sağlarken bunu sosyal desteklerle güçlendirerek sizleri yarınlara hazırlamalıyız. 4 yıl önce göreve geldiğimde bir analiz yaptırdım. Kozmopolitik bir şehirde, en zenginiyle en fakiri, eğitimlisiyle eğitimsizi bir arada yaşıyor. Herkese dokunan bir yaklaşımla kente baktık. Sosyal destek projelerini her zaman önemsedik. 4 yıldır yürütülen ‘Her Zaman Birlikte Projesi’nin başlatılması kadar sürdürülebilirliği de önemlidir.  Projemizi, dalga dalga büyüterek daha çok gence dokunmak istiyoruz. Sizin bakışınızla vizyonunuzla Dünya’daki gençlerin bakışı ve vizyonu aynı olsun. Akıl, inanç ve gayret sorununuz yok, önce kendinize ve gücünüze güveneceksiniz, ‘benim hiç eksiğim yok’ diyerek özgüveninizi içinizde hissetmelisiniz.

BAŞARIYA ODAKLANIN VE AŞKLA ÇALIŞIN

Devletin milli eğitime verdiği önemi devlet duruşunu yerelde güçlendirmek için küçük destekler veriyoruz. Benim okulum şurada, sınıfta şu kadar öğrenci var gibi çeşitli mazeret üretebiliriz. Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz. Başarıya odaklanmanız, ona inanmanız, disiplin ve aşkla çalışmanız gerekir. Birbirimizi sevmemiz muhabbetle kucaklamamız ve fırsatları eşit şekilde dağıtmamız lazım. Belediye olarak öğrencilere yönelik sosyal destekli projelere imkan ve fırsatlar doğrultusunda destek vermeye hazırız.”

İsmet Paşa Anadolu Lisesi’ndeki eksikliklerin belediye tarafından tamamlandıktan sonra okulu ziyaret edeceğini söyleyen Başkan Şahin’e, öğrenciler çiçek verdi. Program çektirilen toplu fotoğrafla sona erdi.

Bu Haber 2018-01-10 11:48:43 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEP'İN KASTELLERİ KİTAPLAŞTIRILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş., “Gaziantep Livasları, Kastelleri ve Yeraltı Su Yapıları” adlı kitap yayımladı. Meltem Uçar editörlüğünde hazırlanan kitapta Zafer Okutucu, Metin Sözen, Ali Yamaç

• BAKAN KASAPOĞLU; GAZİANTEP SPORUN BAŞKENTİ OLACAK

Bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak için Gaziantep’e gelen Kasapoğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Necip Fazıl Kısakürek Eğitim Akademisi’nin açılışın yaptı. Bakan Kasapoğlu burada yaptığı