BAŞKAN ŞAHİN MİNİK ÖĞRENCİLERE ATATÜRK ANI MÜZESİ’NDE ATATÜRK’Ü ANLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü nüfusa kayıtlı olduğu Bey Mahallesi'nde bulunan Atatürk Anı Müzesi’nde minik öğrencilere Atatürk’ü anlattı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk’ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda çelenk sunma törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.

Başkan Şahin, Gaziantep Valiliğince düzenlenen Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde “10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü” programına katıldı. Başkan, programın ardından Bey Mahallesi'ndeki Atatürk Anı Müzesi’ne geçti. Burada minik öğrencilerle müzeyi gezdi. Onlara Atatürk’ü anlattı.

ŞAHİN: ATATÜRK’ÜN NÜFUSA KAYDI ŞEHİR KİMLİĞİMİZİ ONURLANDIRIYOR

Atatürk Anı Müzesi gezisinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Fatma Şahin, “Büyükşehir Belediyesi olarak, Atatürk'ün Gaziantep'e gelişi, Gaziantep ve Gaziantepli için düşünceleri, söylemleri ve Gazianteplilerle yaptığı görüşmeleri anlatan 36 saatlik bir belgesel filmi çektik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 26 Ocak 1933 tarihinde Gaziantep'e gelişinden hareketle, Atatürk'ün de nüfusa kayıtlı olduğu Bey Mahallesi'nde bulunan, Konukoğlu ailesinin Büyükşehir Belediyesine devrettiği eski bir Antep evini, Atatürk Anı Evi yaptık. Kent arşivinden çıkardığımız bilgiler ışığında burayı güzel bir anı müzesi haline getirdik. Bir günlük güzel misafirperverliğin ardından Atatürk'ün Bey Mahallesi'ne kayıtlı nüfus cüzdanı çıkarıldı, şehir kimliği açısından onur ve şeref duyuyoruz. 10 Kasım’da Atatürk’ü yeniden yad ediyoruz. Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önünde saygıyla eğiliyor” dedi.

Bu Haber 2017-11-10 16:39:40 Tarihinde Eklenmiştir.

• OĞUZELİ KARPUZATAN TESİSLERİ YENİ YÜZÜ İLE HİZMETE HAZIR

Büyükşehir, Gazianteplilere içindeki yüzme havuzu, restorandı, piknik masaları, piknik mangalları, soyunma odaları ve doğal şelalesiyle vatandaşlara yeni bir dinlenme alanı oluşturdu. Yaklaşık 40 bin metrekare alana kurulan Oğuzeli Kurpuzatan Tesisleri, yeni gö

• BÜYÜKŞEHİR, İLÇE BELEDİYELERE ATIK ELEKTİRİK VE ELEKTRONİK EŞYALARI ANLATTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında ilçe belediyelere yönelik bilgilendirme çalışmaları yürütüldü.

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının birinci bileşimi, Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa eden Büyükşehir Belediye Meclis 2’nci Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci’ni

• BÜYÜKŞEHİR’DEN SAĞLIK VE SPOR ALANINDAKİ BİR YATIRIM DAHA

60 bine yakın üniversite öğrencisinin yanı sıra 18 yaş altında 750 bin gencin yaşadığı Gazi şehir, sanayi, kültür ve gastronomi şehir kimliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde gerçekleştirilen sağlık