BAŞKAN ŞAHİN, VATAN MAHALLESİNDE COŞKUYLA KARŞILANDI

BAŞKAN ŞAHİN, VATAN MAHALLESİNDE COŞKUYLA KARŞILANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 31 Mart 2019 Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Vatan Mahallesi’nde büyük bir coşku ve heyecanla karşılandı, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Şahin, “2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda  ‘hiçbir mahalleyi diğerinden ayırmayacağım’  sözünü verdim. İbrahimli’de, Karataş’ta ne varsa Vatan Mahallesi’nde, İstiklal Mahallesi’nde, Burak Mahallesi’nde ve Fırat Mahallesi’nde de o olacak dedim, gereğini yaptım” dedi.

ŞAHİN: TÜRK’ÜN KÜRDE, KÜRDÜN TÜRK’E ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR

Miting havasında geçen Vatan Mahallesi açık hava toplantısında başkan Şahin, büyük bir coşkuyla karşılandı.

Kalabalığa seslenen Başkan Fatma Şahin, “Akşamın geç saatlerinde alanı dolduran kalabalık, 31 Mart’ın zafer işaretidir. 17 yıl önce cumhurbaşkanımızla çıktığımızda yolda ‘hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedik, ‘önce insan’ dedik, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ dedik, ‘insanı yücelt ki devlet yücelsin’ dedik, ‘yaşlısıyla genciyle nerede doğarsa doğsun, kim olursa olsun, Kürt olsun Türk olsun, eşrefi mahlûkat olarak doğan her insan birinci sınıf vatandaş olacak’ dedik. Sevgili peygamberimizin Veda Hutbesi’nde, ‘Arap’ın Arap olmayana Arap olmayanında Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi kırmızı tenlinin siyah üzerine siyahında kırmızı tenli üzerinde bir üstünlüğü yoktur’ diyor ve bizleri aydınlatıyor. Dolayısıyla Kürdün Türk’e, Türk’ün Kürde üstünlüğü yoktur. Üstünlük takvadadır, takva nedir? İnsan olmaktır.

BİZİMLE BİRLİKTE YASAKLAR KALKTI

2002’de her şey yasaktı, yeni doğan çocuklara Kürtçe isim koymak yasaktı, Kürtçe şarkı dinlemek yasaktı. Bizimle birlikte yasaklar da kalktı, ‘Aynı yoldan, geçmişiz biz, aynı sudan içmişiz biz, yazımız bir kışımız bir, aynı dağın yeliyiz biz. Gönüller bir dualar bir, bir Allah'ın kuluyuz biz.’ Yaratılanı yaratandan ötürü seven anlayışın mensupları olarak, yolumuza devam ediyoruz. Her doğan çocuk, devletin güvencesi altında doğuyor. Her çocuk, babası annesi kim olursa olsun, 18 yaşına kadar tüm sosyal imkanlardan istifade ediyor. Eğitimde çok önemli adımlar attık çocuklarımız kitabını masasının üzerinde buldu mu buldu, ‘eğitimde fırsat eşitliği’ dedik, herkes istediği okula gidebiliyor mu gidiyor.

HİÇBİR MAHALLEYİ DİĞERİNDEN AYIRMADIM

2014 yılında Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumda  ‘Hiçbir mahalleyi diğerinden ayırmayacağım’ diye bir söz verdim. İbrahimli’de, Karataş’ta ne varsa Vatan Mahallesi’nde de o olacak dedim. Kadınlar meslek kursuna gitsin diye GASMEK’ler açtık. Gençlerimiz için etüt merkezi açtık gençlerimiz istediği üniversiteyi kazansın diye, çalışmalarımızı Vatan Mahallesi için, Burak Mahallesi için, Fırat Mahallesi için yaptık. Çarpık kentleşmenin sonucu olarak gri binaları yıkarak büyük parklar yaptık, yeşille maviyi suyu insanla buluşturduk. 250 dönüme Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi’nin hizmete aldık, tam 35 mahalle bu bahçeden yararlanacak, artık anneler çocuklarını alıp bir ağacın altında oturabilecek.  Çocuk Kütüphaneleri, yüzme havuzları ve spor tesisleri içinde Gazianteplilere hayırlı uğurlu olsun. Parkların içerisine gençlerimiz için kitap kafeler kurduk, ben bir anneyim benim de çocuklarım var, şehirde yaşayan 1 milyon genç bana emanet. Önce memleket, önce millet, belediye işi, gönül işi dedik. Annesi babası olmayan çocuklar için Yetim Koordinasyon Merkezi açtık. Kanser olduğunu bilmeyen anneler için taramalar yaptırdık. Anne olmak isteyen kadınlar, bana ‘tüp bebek merkezi yok en yakın yer Adana’da oraya da gidecek durumumuz yok’ diyerek dertleniyordu. Belediye olarak bir tüp bebek merkezi kurduk. Onlarca bebeğimiz oldu” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, Vatan Mahallesini, cuma günü saat 13.00’da Demokrasi Meydanı’nda Gazianteplilerle buluşacak olan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mitingine davet etti.

Bu Haber 2019-03-12 10:44:58 Tarihinde Eklenmiştir.

• 4 AYDA 21 BİN 475 ÖĞRENCİ YARARLANDI

24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimi öncesinde Recep Tayyip Erdoğan’ın millet bahçesi projesini yıllar önce hayata sokmayı başaran Büyükşehir, Nurgana’ya yaptığı Hasan Celal Güzel

• ŞAHİN: RAMAZAN AYI, YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT

On bir ayın Sultanı Ramazan Ayı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, tüm İslam âleminin büyük bir özlemle beklediği bir Ramazan-ı Şerif’e daha kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Di