BAŞKAN ŞAHİN,ÜÇ YILLIK İCRAATLARINI ANLATTI

ŞAHİN: “DÜZBAĞ PROJESİYLE YAKLAŞIK 120 MİLYON LİRA ENERJİ KARIMIZ OLACAK”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, belediye başkanı olduğu üç yılın değerlendirmesini yaptı.

30 Mart 2014 yılında yapılan Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilen Şahin, Fıstık Parkı’nda düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, üç yıl içerisinde yaptığı çalışmaları anlattı.

19 Şubat Pazar günü 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla toplu açılış töreni gerçekleştirileceğini bildiren Şahin, törende, 876 konut,4 köprülü kavşak, 73 sosyal tesis ve muhtarlık, 230 kilometrelik yeni imar yolu, 235 bin metrekarelik park, 22 sokak sağlıklaştırması ve restorasyon, 22 bölgede içme suyu ve yağmur suyu hattı yapımı ile 8 yeni hizmet binasının açılışının yapılacağını belirtti.

Şahin, açılışı yapılacak tesislerin toplam yatırımının yaklaşık 796 milyon lira olduğunu aktardı.

“BÜTÇEMİZİN YÜZDE 60’INI YATIRIMA AYIRDIK”

Belediye başkanlığı görevinde bütçenin yüzde 60'ını yatırıma ayırdıklarını dile getiren Şahin, "Çünkü bütçeyi yatırıma dönüştüremezsek hizmet kalitesini artıramayız. Malumunuz, son 3 yılda yaşamadığımız kalmadı, ciddi sıkıntılar yaşadık. Çünkü zor bir dönemden geçiyoruz. Bunlara rağmen önemli vizyon projeleri de gerçekleştirdik." dedi.

Kentte hayata geçirilen en önemli vizyon projelerinin başında Düzbağ Projesi’nin yer aldığını aktaran Şahin, şöyle konuştu:

"Şükürler olsun Düzbağ Projesini hayata geçirdik. 3 yıl önce DSİ'nin masasında böyle bir proje yoktu. Sıkıntıyı iyi anlatıp, daha kaliteli bir yumuşak suyu kentimize 120 kilometre öteden getiriyoruz. Bu projeyle yaklaşık 120 milyon lira enerji karımız olacak. Bu da demek oluyor ki, yılda 5-6 yeni kavşak yapabileceğiz. Bu konu çok önemli çünkü en büyük kaynak giderin azaltılması. Öte yandan Gaziantep daha kaliteli suya kavuşuyor."

HAFİF RAYLI SİSTEM VE METRO HATTI ONAYLANDI

Kentte yeni tramvay ve metro hatlarının da oluşturulacağını, konuyla ilgili onayların alındığını bildiren Şahin "En geç 8-9 ay içerisinde hafif raylı sistem ve metro hattının temelini atacağız. Şu an Konya'nın 3 katı yolcu kapasitemiz var. Herşey hazır kesin proje için ihale aşamasındayız." diye konuştu.

Anayasa değişikliği referandumunu da anlatan Şahin, referandumda Gaziantep olarak Türkiye ortalamasının 10 puan üzerine çıkmayı hedeflediklerini kaydetti.

Değerlendirme basın toplantısına AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mehmet Sarı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak Parti Merkez ilçe başkanları Av. Hakan Kurt, Halil Uğur ve basın mensupları katıldı.

Bu Haber 2017-02-14 13:07:32 Tarihinde Eklenmiştir.

• ASRİ MEZERLIKTAKİ ‘ŞİRECİ CAMİ’NİN AÇILIŞINI KURTULMUŞ YAPTI

Caminin sadece bir ibadethane değil insanları toplayan, cem eden bir yer olduğunu ifade eden Kurtulmuş, cuma namazlarında, bayramlarda, düğünlerde sosyal hayatın merkezi olarak kullanılan bir yer olan camilerin kadim şehirlerde de merkezi alanı oluşturan ana çemberin ni

• ENGELLİLERE YÖNELİK “ENGELLİLİK VE DİN” PANELİ DÜZENLENDİ

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda yapılan panelde engellilere yönelik çalışmalarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye’nin ilk engelli daire başkanlığını kurarak engellilere yönelik faaliyetler yapmaya

• "ŞEHİTLERİMİZ SAYGIYLA ANILDI"

Genel Sanat Yönetmenliğini San. Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz’ün üstlendiği programda, saz ekibinden Türk Halk Müziği Korosu’na, Mehteran Takımı’ndan Türk Halk Oyunları ekibine kadar 80 kişilik büyük bir ekip sahne aldı.

• FATMA ŞAHİN, TURİZM VE SEYAHAT ACENTALARIYLA BİRARAYA GELDİ

Şahin, Mutfak Sanatları Merkezi’ndeki yemekli toplantıda, belediyenin kentin kültür, tarih ve gastronomi alanında yaptığı çalışmaları sunum eşliğinde anlattı. “Şimdi Gaziantep Zamanı” sloganıyla başlatılan kampanyayı anlatan Şahin, Anadolu’nun

•   Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi’ndeki serginin açılışını, İl Kültür Müdürü Bülent Öztürk, Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Doğan, Gaziantep Turizm Derneği Başkanı Sıtkı Severoğlu, TMMOB Mimarlar Odası Gaziante

• BÜYÜKŞEHİR’DEN KORUTÜRK CADDESİNE 1.8 MİLYONLUK YATIRIM