BAŞKASININ AİLE MEZARLIĞINI SATIŞA ÇIKARMIŞ

BAŞKASININ AİLE MEZARLIĞINI SATIŞA ÇIKARMIŞ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü, bir yerel gazetede “Yuh artık!..” başlığıyla yayımlanan haberin ardından harekete geçti, araştırmaların sonunda haberde adı geçen M.Y isimli vatandaşın, Asri Mezarlık içerisinde Aktekin Akkılıç’a ait 22465-66 parsel numaralı aile mezarlığını mezarlık sahibinin izni ve bilgisi olmadan sahibinden.com sitesinden satışa sunduğu ortaya çıktı.

Kamuoyuyla paylaşılan haberin gerçeği yansıtmadığını bildiren Büyükşehir Belediyesi, konuyla ilgili şu bilgileri aktardı: “Yapılan haberin toplumda yanlış bir algının oluşmasına fırsat vermemesi için kamuoyunu bilgilendirme gereksinimi hasıl olmuştur. Habere göre, Asri Mezarlıktaki mezar alanları iyice azalınca, uyanık vatandaşlar bu durumu fırsata dönüştürmeyi başardı ama Gaziantepli bir vatandaştan, fırsatçılığın da bu kadarına da pes dedirtecek bir uygulama geldi. M.Y. adındaki vatandaş, ‘satlık arsa’ adında, aile mezarlığını satışa çıkarttı. Mezarın üzerine satlık tabelası koyan vatandaş, ilanını, popüler emlak alım-satım sitelerinden birisine de yükledi.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemelerin sonunda haberde adı geçen M.Y isimli vatandaşın, Asri Mezarlık içerisinde Aktekin Akkılıç’a ait 22465-66 parsel numaralı aile mezarlığını, mezarlık sahibinin izni ve bilgisi olmadan sahibinden.com sitesinden satışa sunduğu ortaya çıktı. Habere konu olan M.Y’e karşı hem vatandaşlarımızın hem de belediyemizin hakkını hukuk önünde savunacağız.

‘Büyükşehir Belediyesi encümeninin 2016 yılının 149 numaralı kararına göre, Mezarlık Müdürlüğünde ve bağlı ilçe mezarlıklarında tahsisi yapılan ve kullanılmayan aile mezarlıkları tahsisi kaldırılmış olup, aileye tahsis edilen ve mücbir sebepler nedeniyle kullanılmayan mezarlar, mezar sahibinin talebi ve mezarlıklar şube müdürlüğünün onayıyla sadece belediyeye iade edilebilir. Başkalarına devredilemez. Bu nedenlerle bu tarz ilanlara itibar edilmemesi gerekmektedir.’ Vatandaşların, bu yönde alınan Belediye Meclis kararına karşı daha duyarlı olmalarını istiyoruz.”

Bu Haber 2018-08-03 16:44:16 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEPLİ YAZAR VE ŞAİRLER İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

Etkinliğe, yazarlar Gülşen Gazel, Zehra Berfin Harat, İbrahim Bülbül, Mustafa Kaya, Celal Demir, Lina Baghdadi, Öznur Balaban, Enes Çubukçu, Bahattin Çelik, Yusuf Talha Toğrul, Belgin Toğrul, Hasan Kökmen, Serap Meryem, Hikmet Kızıl,

• BAŞKAN ŞAHİN: YERLİ YATIRIMLA BU ŞEHİR UÇACAK!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından başlatılan “İhracata İlk Adım Seferberliği” programı kapsamında düzenlenecek etkinliklerin ilki Gaziantep’te gerçekleştirildi. Gaziantep’in ihracatına ilişkin veriler, analizler

• ARTIK BİR EVLERİ VAR

Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak Kuzey Şehir’de yaşamın keyfini sürecek Gaziantepliler, hafta sonunda unutulmaz duygular yaşadı. Başta şehit yakınları, gaziler, engelliler, emekliler ve çok sayıda vatandaş, Büyük

• BAŞKAN ŞAHİN, SEVİNÇLERİNE ORTAK OLDU