BİSİKLET YOLUNU 20 BİN KİŞİ KULLANDI

BİSİKLET YOLUNU 20 BİN KİŞİ KULLANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kent içi trafiği rahatlatmak için yaptığı bisiklet yollarını son bir yıl içinde 20 bin 207 kişi kullandı.

Türkiye’nin en çok göç alan şehirlerinden birisi olan Gaziantep’te artan nüfusla beraber ulaşım noktasında yaşanan sıkıntıları en aza indirmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda kent merkezine bisiklet yolları yaptı.

İlk etapta Karataş Mahallesi 56060 ile 56092 Nolu Cadde (1,6 km) ve Alleben Göleti Piknik Alanı yoluna (2,6 km) toplamda 4,6 km bisiklet yolu yapan Büyükşehir Belediyesi, bu projesini daha sonra şehir geneline yaydı.

Gaziantep Ulaşım Ana Planı (GUAP) kapsamında bisiklet yol yapımını Olay Medya Kavşağı güneyi, Hastaneler Bölgesi civarı, Lojmanlar Caddesi, Kasap Ahmet Sokak, İstasyon Caddesi, Korutürk Caddesi, Eski Dülük Caddesi, Tekel Caddesi, Oto İşletme Sokak, 52009 Nolu Cadde, Kamil Ocak Caddesi, Nail Bilen Caddesi, Mithat Enç Caddesi, Ömer Asım Aksoy Caddesi, Kemal Köker Caddesi, Atatürk Bulvarı, Ordu Caddesi olmak üzere toplamda 12 kilometre 175 metre bisiklet yolu yaptı.

Öte yandan Yeşilvadi Parkı’na 18,7 kilometre, Akkent-Karataş arasına da 14,5 kilo metre bisiklet yolu yapım çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

2017 yılından buyana şehir içerisine yaklaşık olarak 12 kilometre bisiklet yolu yapan Büyükşehir Belediyesi; Kalealtı, Eski Stadyum, 15 Temmuz Meydanı, Maanoğlu Parkı (Sanko Park), Masal Parkı, Harikalar Diyarı ve GAÜN  olmak üzere 7 istasyona 108 bisiklet (GAZİBİS) yerleştirdi. Bu istasyonlarda; son bir yıl içinde 20 bin 207 kişi toplam 181 bin 863 kilo metre yol kat ederek trafik akışını rahatlattı.

GAZİBİS 54 BİN KEZ KİRALANDI

Bu arada Gazi Ulaş bünyesinde hizmete giren GAZİBİS yine son bir yıl içerisinde 54 bin 618 kez kiralandı.

Saatliği 1 TL olan kiralama yönetimini kullanan vatandaşlar, bisiklet kullanımından sonra 1 saat içinde belediye otobüsüne de ücretsiz biniş yapabiliyor. Vatandaşlar bu kiralama yönetmi ile ortalama 491 bin 562 kilo metre yol yaptılar.

Bu Haber 2018-11-02 10:45:53 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.

• BAŞKAN ŞAHİN, SOSYAL PROJELERİYLE GÖZ DOLDURDU

SOSYAL HAYATIN HER NOKTASINA DOKUNULDU Şehirde yaşayan 1 milyon genci sahiplenen Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucunun yoğun kullanılan mahalleleri taradı, aileler uzman ekipler tarafından bilin