BÜYÜK GAZİANTEP SİRKİ SEYİRCİ İLE BULUŞTU

Avrupa’nın birçok ülkesinde, Uzakdoğuda, Asya’da, Amerika’da, Afrika’da ve daha dünyanın birçok ülkesinde, gösteriler yapan, özgürlükleri yetenekleri ve cesaretleriyle haklı bir başarının sahibi olan dünyaca ünlü sirk gösteri grubu, Gaziantep’te seyircisiyle buluştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla Şahinbey Spor Salonu’nda açılışı yapılan sirke öğrenciler ve çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer ve Abdülkadir Yüksel’in de katıldığı sirk açılışında birbirinden heyecanlı gösteriler salonda bulunanlar tarafından beğeni ile izlendi.

Atlı gösteri, çember, yer akrobasi, hava akrobasisi, ip cambazlığı, palyaçolar, salıncak gösterisi, jonglor gibi alanlarda izleyenleri hayran bırakan sirk grubu yaklaşık 1,5 saatlik gösteri yaptı.

Gösteri sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  Gaziantep’in dünyada en iyi ve en güzeline layık olması gerektiğini söyledi. Şahin, “Biz istiyoruz ki sizler ülkemizin ve dünyanın en başarılı öğrencileri olun. Ama bu tek başına matematik ve fizikle olmuyor. Sanatsal ve kültürel çalışmalar da olmalı. Bu açıdan dünyadaki bütün güzellikleri Gaziantep’in de görmesini istiyoruz. Onun için dünyaca ünlü sirk grubunun gösterisini bugün burada başlattık. Bunun devamı gelecek inşallah” dedi.

Sirk grubuna teşekkür eden Şahin, estetiğin, genlerin ve fiziğin nasıl uzadığını, nasıl bir mucizevi duruma dönüştüğünü bugün gördüklerini söyleyen Şahin,   “Bugün bize bir şey daha gösterdiler ki bu da işini sevme ve işinde uzmanlaşma durumu. İşini nasıl iyi yaptığın zaman ortaya iyi bir iş çıktığını bize gösterdiler. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer’de bu çalışmanın geniş ve uzun soluklu bir çalışma olduğunu, çalışılmayınca ortaya hiçbir emeğin çıkmayacağını kaydetti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel de dünya çapında bir sirk grubunu Gaziantep’e getiren Başkan Şahin ve ekibine teşekkür etti.

Gösteri sonrası Başkan Şahin, sirk grubuna katılımlarından dolayı çiçek takdim etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda yapılan sirk grubu gösterileri, 14 Mayıs Pazar günü Şahinbey Karataş Spor Salonu’nda başladı. Hafta içi 10.00-13.00, hafta sonu ise 14.00-18.00 saatlerinde gerçekleştirilecek olan sirke herkes ücretsiz olarak girebiliyor.

Bu Haber 2017-05-15 13:40:21 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN, İLK ORUCUNU VATANDAŞLARLA İFTAR ÇADIRINDA AÇTI

Başkan Şahin, gün boyu yoğun bir mesainin ardından Ramazan Ayı’nın ilk iftarını, iftar çadırında yaptı, saatler 19.39’u gösterdiğinde vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. ŞAHİN: KARDEŞLİK SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİK Başkan Fatma Şahin, 11 ayın sulta

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLERE DOKUNMAYI BAŞARDI

Toplam 28 etkinliğin düzenlendiği projeyle, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’ya gezi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret etme fırsatı bulan öğrenciler, devletin üst düzey y

• BÜYÜKŞEHİR İLE UNICEF ARASINDA 2018-2019 ORTAK ÇALIŞMA PROTOKOLÜ İMZALANDI

Dezavantajlı çocukların korunması, gelişim ve katılım haklarından yararlanabilmelerinin güçlendirilmesi amacıyla, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF tarafından yürütülen İşbirliği Programı kapsamında 2018-2019 dönemi çalışma

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN MÜJDEYİ VERDİ

Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Belkıs köyü sınırlarındaki Zeugma Antik Kenti'nden yurt dışına kaçırılan ve bugün kentin önemli simgelerinden biri haline gelen "Çingene Kızı" mozaiğinin kayıp parçaları, yıllar sonra evine dönecek.