BÜYÜK GAZİANTEP SİRKİ SEYİRCİ İLE BULUŞTU

Avrupa’nın birçok ülkesinde, Uzakdoğuda, Asya’da, Amerika’da, Afrika’da ve daha dünyanın birçok ülkesinde, gösteriler yapan, özgürlükleri yetenekleri ve cesaretleriyle haklı bir başarının sahibi olan dünyaca ünlü sirk gösteri grubu, Gaziantep’te seyircisiyle buluştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla Şahinbey Spor Salonu’nda açılışı yapılan sirke öğrenciler ve çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Milletvekili Ahmet Uzer ve Abdülkadir Yüksel’in de katıldığı sirk açılışında birbirinden heyecanlı gösteriler salonda bulunanlar tarafından beğeni ile izlendi.

Atlı gösteri, çember, yer akrobasi, hava akrobasisi, ip cambazlığı, palyaçolar, salıncak gösterisi, jonglor gibi alanlarda izleyenleri hayran bırakan sirk grubu yaklaşık 1,5 saatlik gösteri yaptı.

Gösteri sonrası açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin,  Gaziantep’in dünyada en iyi ve en güzeline layık olması gerektiğini söyledi. Şahin, “Biz istiyoruz ki sizler ülkemizin ve dünyanın en başarılı öğrencileri olun. Ama bu tek başına matematik ve fizikle olmuyor. Sanatsal ve kültürel çalışmalar da olmalı. Bu açıdan dünyadaki bütün güzellikleri Gaziantep’in de görmesini istiyoruz. Onun için dünyaca ünlü sirk grubunun gösterisini bugün burada başlattık. Bunun devamı gelecek inşallah” dedi.

Sirk grubuna teşekkür eden Şahin, estetiğin, genlerin ve fiziğin nasıl uzadığını, nasıl bir mucizevi duruma dönüştüğünü bugün gördüklerini söyleyen Şahin,   “Bugün bize bir şey daha gösterdiler ki bu da işini sevme ve işinde uzmanlaşma durumu. İşini nasıl iyi yaptığın zaman ortaya iyi bir iş çıktığını bize gösterdiler. Hepsine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer’de bu çalışmanın geniş ve uzun soluklu bir çalışma olduğunu, çalışılmayınca ortaya hiçbir emeğin çıkmayacağını kaydetti.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Abdülkadir Yüksel de dünya çapında bir sirk grubunu Gaziantep’e getiren Başkan Şahin ve ekibine teşekkür etti.

Gösteri sonrası Başkan Şahin, sirk grubuna katılımlarından dolayı çiçek takdim etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda yapılan sirk grubu gösterileri, 14 Mayıs Pazar günü Şahinbey Karataş Spor Salonu’nda başladı. Hafta içi 10.00-13.00, hafta sonu ise 14.00-18.00 saatlerinde gerçekleştirilecek olan sirke herkes ücretsiz olarak girebiliyor.

Bu Haber 2017-05-15 13:40:21 Tarihinde Eklenmiştir.

• HAYALLERİNDEKİ SURİYE’Yİ ÇİZDİLER

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin öncülüğünde hizmete açılan Ensar Toplum Merkezi, şu ana kadar 10 bini aşkın Suriyeliye pek çok alanda yardımcı oldu. Merkeze ulaşan Suriyelilere eğitim, sağlık, evlilik ve yasal danışmanlık ko

• BÜYÜKŞEHİR'DEN İLÇELERE 30 ADET KÖPRÜ VE MENFEZ

Yeni yol, imarlı yol, arazi yolu yapımına destek amaçlı ilçelerde önem arz eden yerlere köprü ve menfez yapımı başlatan Büyükşehir Belediyesi Fen İşler Daire Başkanlığı ekipleri, ilk etapta Araban Karapınar Köprüsü ve Tokdemir Kö