“BÜYÜKLERİMİZ BAŞIMIZIN TACI, EVİMİZİN BEREKETİDİR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Yaşlılar Haftası” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, toplumun tarihsel birikimini günümüze yansıtan, milli kültür ve medeniyet değerlerinin yarınlara ulaşmasına vesile olan aile büyüklerinin kıymetli hazineler olduğunu söyledi.

"Millet olarak ne mutlu bize ki, yaşlılarımıza ihtimamla ve sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz" diyen Şahin, şöyle devam etti:

“Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlılarını baş tacı etmiş, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır. Bizler büyüklerine, anne ve babalarına hizmeti, onların ihtiyaçlarının karşılanması için gösterilen gayreti, ibadet kabul eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Yaş almak bir dağın tepesine çıkmaya benzer. Zirveye çıkmak zor ve zahmetlidir ama zirveye doğru atılan her adım bakış açısının ve ufkunun daha da genişlemesine vesile olur.”

Yaşlıların edindikleri deneyimi, tecrübeyi ve birikimi genç nesillere en güzel şekilde aktardıklarını ifade eden Şahin, yaşlılarımız sayesinde geçmiş, bugün, gelecek arasında kurulan bağın Türkiye’nin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Her insanın beşikten mezara kadar ömrünün her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahip olduğuna dikkati çeken Şahin, “Sevgili Peygamberimiz “Bir evde büyük varsa, o ev bereketlenir” diyerek yaşlılarımıza verdiğimiz önem ve kıymeti de en güzel şekilde özetlemiştir. Aile büyüklerimiz bir dönem tarihine tanıklık etmiş, evlatlarını büyütüp bugünlere getirmiş kişiler olarak kıymetli varlıklarımız, başımızın taçlarıdır. Büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet, hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır” dedi.

Yaşlılarımıza mutlu ve huzurlu bir hayat sağlamanın onlara huzurlu bir hayat sağlamanın, en önemli görevlerimizden biri olduğunu vurgulayan Şahin, “Büyüklerimiz için ihtiyarlık dönemini bir çile ve sıkıntı dönemi olmaktan çıkartıp, ikinci bir bahar haline getirmek hepimizin öncelikli hedefi olmalıdır. Çocuklarımızın da bu hasletlerle yetiştirilmesi, yaşlıya saygının genç nesillere öğretilmesi, milletimizi güçlü kılan aile yapımızın korunması büyük önem taşımaktadır. Yaşlılar haftasında, varlıklarıyla bizleri güçlendiren tüm yaşlılarımıza saygılarımı ve sevgilerimi sunarak, ömürlerinin her gününü, her dakikasını sağlıkla, mutlulukla yaşamalarını diliyorum” diye konuştu.

Bu Haber 2017-03-18 10:38:54 Tarihinde Eklenmiştir.

• ANTEPFISTIĞI FESTİVAL KORTEJİNE ÜNLÜ YAĞMURU

Gaziler Caddesi’nden başlayan korteje, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Türk sinemasının önemli isimlerinden Hül

• “ANTEPFISTIĞI FESTİVALİ” TARLADA HASAT İLE BAŞLADI

Hasat için köye giden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tarlada fıstık toplayan işçiler ile birlikte fıstık topladı. Renkli görüntülerin yaşandığı fıstık hasadında Gaziantep yöresine ait halk oyunları ve Barak türk&u