“BÜYÜKLERİMİZ BAŞIMIZIN TACI, EVİMİZİN BEREKETİDİR”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Yaşlılar Haftası” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Şahin, mesajında, toplumun tarihsel birikimini günümüze yansıtan, milli kültür ve medeniyet değerlerinin yarınlara ulaşmasına vesile olan aile büyüklerinin kıymetli hazineler olduğunu söyledi.

"Millet olarak ne mutlu bize ki, yaşlılarımıza ihtimamla ve sevgiyle yaklaşmamızı sağlayan bir kültüre sahibiz" diyen Şahin, şöyle devam etti:

“Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlılarını baş tacı etmiş, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır. Bizler büyüklerine, anne ve babalarına hizmeti, onların ihtiyaçlarının karşılanması için gösterilen gayreti, ibadet kabul eden bir medeniyetin temsilcileriyiz. Yaş almak bir dağın tepesine çıkmaya benzer. Zirveye çıkmak zor ve zahmetlidir ama zirveye doğru atılan her adım bakış açısının ve ufkunun daha da genişlemesine vesile olur.”

Yaşlıların edindikleri deneyimi, tecrübeyi ve birikimi genç nesillere en güzel şekilde aktardıklarını ifade eden Şahin, yaşlılarımız sayesinde geçmiş, bugün, gelecek arasında kurulan bağın Türkiye’nin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı.

Her insanın beşikten mezara kadar ömrünün her evresinde ilgiye, sevgiye, saygıya ve insanca yaşama hakkına sahip olduğuna dikkati çeken Şahin, “Sevgili Peygamberimiz “Bir evde büyük varsa, o ev bereketlenir” diyerek yaşlılarımıza verdiğimiz önem ve kıymeti de en güzel şekilde özetlemiştir. Aile büyüklerimiz bir dönem tarihine tanıklık etmiş, evlatlarını büyütüp bugünlere getirmiş kişiler olarak kıymetli varlıklarımız, başımızın taçlarıdır. Büyüklerimize gösterdiğimiz hürmet, hiç şüphesiz, genç nesillere örnek teşkil edecek bir davranış olarak toplumsal birliğimizin ve geleceğimizin de teminatıdır” dedi.

Yaşlılarımıza mutlu ve huzurlu bir hayat sağlamanın onlara huzurlu bir hayat sağlamanın, en önemli görevlerimizden biri olduğunu vurgulayan Şahin, “Büyüklerimiz için ihtiyarlık dönemini bir çile ve sıkıntı dönemi olmaktan çıkartıp, ikinci bir bahar haline getirmek hepimizin öncelikli hedefi olmalıdır. Çocuklarımızın da bu hasletlerle yetiştirilmesi, yaşlıya saygının genç nesillere öğretilmesi, milletimizi güçlü kılan aile yapımızın korunması büyük önem taşımaktadır. Yaşlılar haftasında, varlıklarıyla bizleri güçlendiren tüm yaşlılarımıza saygılarımı ve sevgilerimi sunarak, ömürlerinin her gününü, her dakikasını sağlıkla, mutlulukla yaşamalarını diliyorum” diye konuştu.

Bu Haber 2017-03-18 10:38:54 Tarihinde Eklenmiştir.

• FOTO SAFARİ’DE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çeken 120 öğrenciden dereceye giren 31 öğrenci için ödül töreni düzenlendi. Törende öğrencilerin &ccedi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’NE BİR GÜNDE 90 BİN ZİYARETÇİ

Aynı gün açılışı yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanat bahçesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi’de ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’ni

• ÇOCUKLARIN COŞKUN ARAL İLE FOTO SAFARİ KEYFİ

Daha önceden belirlenen 100 çocuk, foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çekti. Program kapsamında çocukların çektikleri fotoğraflar arasından yapılacak eleme so

• ÇOCUKLAR İÇİN DE ŞİMDİ GAZİANTEP ZAMANI

Oğuzeli ve Araban merkezden, Yazılı Köyü, Dokuzyol Köyü, Doğanpınar, Yeşildere, Çaybaşı, Körkün, Sarıtepe, Elif, Hisar, Gökçepayam, Fakıl köylerinden, merkez ilçelere bağlı Yayıktaş, Sırasöğüt, Karaburç kö

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 9 İlçede 43 araç-makine ve 95 personel ile halk sağlığını korumak için sivrisinek, karasinek, larva ve  fare mücadelesi yapılıyor. Durgun sular, foseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat al

• “HARFLERİN SIRRI” SERGİSİ GAZİANTEP’TE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında, Kutlu Doğum Haftası’nda olunduğunu hatırlatarak, İslam’ın sevgi ve barış olduğunu söyledi. Hüsn-ü Hat’ın yazılma sebebini anlata

• GAZİANTEP’TE ALTIN FISTIK SES YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Yarışma Genel Direktörünün birlikte oluşturacakları Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan yarışmada yarışmacılar,  TRT Repertuarına kayıtlı bir adet eserle değerlendirmeye alınacaklardır.

• BÜYÜKŞEHİR ŞEHİTKAMİL BÖLGESİNDE 143 KM ASFALT YAPTI

Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Taşra ilçe ve köylerin yanı sıra yeni kurulan yerleşim birimlerinin yeni yol ve asfalt çalışmaları