BÜYÜKŞEHİR “1 DAKİKA ENGELLİ OLUR MUSUN?” ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

BÜYÜKŞEHİR “1 DAKİKA ENGELLİ OLUR MUSUN?” ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Forum AVM’de, “1 Dakika Engelli Olur Musun?” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, kurulan temsili rampayı, tekerlekli sandalyeyle geçti, Yetkinşekerci’ye Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi yardımcı oldu.  Etkinlik kapsamında Kızılay’a kan bağışı ve İl Sağlık Müdürlüğüne ise organ bağışı yapıldı.

YETKİNŞEKERCİ ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Etkinliğin açışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, belediye olarak engellileri sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü değil her zaman yanlarında olduklarını bildirerek, engelsiz bir Gaziantep için yoğun bir şekilde çalıştıklarını bildirdi.

TOLAY ENGELLİLERE DÖNÜK ÇALIŞMALARI ANLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay ise engelli insanlardan hiçbir farklarının olmadığını aktararak, engellilere yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ÇELEBİ: ENGELLİLER KAN OLACAK

Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için değil, başka canlıları kurtarmak için toplandıklarını belirterek, tıp dünyasının engelliliğin nedenlerinden birisini sağlığa dayandırdığını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in engellileri merkezde gören hizmetler yürüttüğünü belirten Çelebi, şunları dedi: “Başkan Şahin, engellilerin danışmanı olmuştur. Ne dediysek her ne istekle yanına gittiysek hiçbir zaman imkanlar çerçevesinde bizi boş çevirmedi, bizim için engelli daire başkanlığını kurdu. Biz hep isteyen el mi olacağız? Biz dün de isteyen el değildik. O zaman biz engeliler ne yapacağız? Eğer bir ailenin bireyi böbrek yetmezliğinden dolayı evden çıkmıyorsa kan buladığından aile bireyini kaybediyorsa kalp yetmezliğinde bir sıkıntı varsa bizler orada olacağız. Gaziantepli engelli kardeşlerim, sabahın erken saatinde, engelsiz bireylere kan ve organ bağışı için yola düştüler, hastanede kan bekleyen kardeşlerimize kan olacağız, onların canını kurtarmak için kan vereceğiz. Bir arkadaşım pankreas hastasıydı, bana, ‘körlük çekilir ama bu hastalık çekilmez ben de organ bekliyorum’ dedi. İnan eğer gözlerim açılsaydı, Beni severler kendini feda ederdi, organ nakli konusuna diyanet işleri başkanlığımızın olumlu yönde bakıyor.”

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay kan verdi, Engelliler Daire Başkanı Çelebi ise organ bağış formunu doldurarak organ bağışında bulundu.

Bu Haber 2017-12-06 14:13:23 Tarihinde Eklenmiştir.

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,