BÜYÜKŞEHİR “1 DAKİKA ENGELLİ OLUR MUSUN?” ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

BÜYÜKŞEHİR “1 DAKİKA ENGELLİ OLUR MUSUN?” ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Forum AVM’de, “1 Dakika Engelli Olur Musun?” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, kurulan temsili rampayı, tekerlekli sandalyeyle geçti, Yetkinşekerci’ye Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi yardımcı oldu.  Etkinlik kapsamında Kızılay’a kan bağışı ve İl Sağlık Müdürlüğüne ise organ bağışı yapıldı.

YETKİNŞEKERCİ ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Etkinliğin açışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, belediye olarak engellileri sadece 3 Aralık Dünya Engelliler Günü değil her zaman yanlarında olduklarını bildirerek, engelsiz bir Gaziantep için yoğun bir şekilde çalıştıklarını bildirdi.

TOLAY ENGELLİLERE DÖNÜK ÇALIŞMALARI ANLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay ise engelli insanlardan hiçbir farklarının olmadığını aktararak, engellilere yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi.

ÇELEBİ: ENGELLİLER KAN OLACAK

Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için değil, başka canlıları kurtarmak için toplandıklarını belirterek, tıp dünyasının engelliliğin nedenlerinden birisini sağlığa dayandırdığını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in engellileri merkezde gören hizmetler yürüttüğünü belirten Çelebi, şunları dedi: “Başkan Şahin, engellilerin danışmanı olmuştur. Ne dediysek her ne istekle yanına gittiysek hiçbir zaman imkanlar çerçevesinde bizi boş çevirmedi, bizim için engelli daire başkanlığını kurdu. Biz hep isteyen el mi olacağız? Biz dün de isteyen el değildik. O zaman biz engeliler ne yapacağız? Eğer bir ailenin bireyi böbrek yetmezliğinden dolayı evden çıkmıyorsa kan buladığından aile bireyini kaybediyorsa kalp yetmezliğinde bir sıkıntı varsa bizler orada olacağız. Gaziantepli engelli kardeşlerim, sabahın erken saatinde, engelsiz bireylere kan ve organ bağışı için yola düştüler, hastanede kan bekleyen kardeşlerimize kan olacağız, onların canını kurtarmak için kan vereceğiz. Bir arkadaşım pankreas hastasıydı, bana, ‘körlük çekilir ama bu hastalık çekilmez ben de organ bekliyorum’ dedi. İnan eğer gözlerim açılsaydı, Beni severler kendini feda ederdi, organ nakli konusuna diyanet işleri başkanlığımızın olumlu yönde bakıyor.”

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay kan verdi, Engelliler Daire Başkanı Çelebi ise organ bağış formunu doldurarak organ bağışında bulundu.

Bu Haber 2017-12-06 14:13:23 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u