BÜYÜKŞEHİR, 16 BİN ÇOÇUĞU DOĞA YAZ KURSLARINDA BULUŞTURDU

Öğrencilerin yaz tatillerini daha verimli ve doğa ile iç içe geçirmesini sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaz döneminde 16 bin çocuk ve genci doğa ve spor etkinliklerinde buluşturdu.

Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü organizesinde Erikçe Ormanları Kamp Eğitim Merkezi’nde kurulan 3'er günlük kampa davet edilen 9-15 yaş arası çocuklar, zor şartlarla başa çıkma konularında eğitim alıyor.

Eğitmenlerin kontrolünde gerçekleştirilen uygulamalarda, birbirinden zorlu engelleri tek başlarına geçen çocuklar kimi zaman ip parkuru ve tırmanma duvarını aşıyor, kimi zaman da ok atarak belirlenen hedefleri vurmaya çalışıyor.

İki kişilik çadırlarda kalan kursiyerler eğitici oyunlar oynayarak zihinlerini dinlendiriyor, kültür-sanat etkinlikleri kapsamında üstü açık otobüsle şehir turu yapıyor, müzeleri geziyor.

BAŞKAN ŞAHİN KAMPLARI ZİYARET ETTİ

Önceki gün kampları ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yapılan etkinliklerin amacına ulaştığını ifade etti.

Kampların çocuklara ve gençlere olumlu etki sağladığını belirten Şahin, gençlerin yaz dönemini daha dinamik bir şekilde geçirmelerini sağladıklarını vurguladı.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yaz ve hafta sonu kamplarıyla çocuklara doğayı sevdirmeye çalıştıklarını söylediler.

Kampa katılan çocuklara doğayı sevdirmeye çalıştıklarını anlatan yetkililer; “Buraya gelen çocuklarımız 3 gün boyunca çeşitli etkinliklere katılıyor. Okçuluk, oryantiring (harita yardımıyla yön bulma) dağ bisikleti gibi etkinliklerin yanı sıra eğitsel oyunlar oynuyor. 10 kişilik gruplara bölüyoruz ve her grubun başında bir doğa lideri yer alıyor. 2 gün boyunca elektrik olmadan doğayla iç içe yaşıyor. Yalnız çocuklar için değil, ailesiyle vakit geçirmek isteyenlere de etkinlik düzenliyoruz. Yatılı ve yatılı olmayan günübirlik etkinliklerimiz de var. Baba-çocuk, ailemle hafta sonları kamptayız programları düzenliyoruz. İnternet sitemizden online olarak başvuran herkesi kampımıza almaya ve elimizden geldiğince doğayı sevdirmeye çalışıyoruz” diye konuştular.

ŞEHİR DIŞINDAN DA KATILIM VAR

Kamp alanında kullandıkları ekipmanların profesyonel ve güvenilir sağlam olduğunu vurgulayan yetkililer, kamplara Gaziantep'in yanı sıra çevre il ve ilçelerden de katılanların olduğunu dile getirdiler.

Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere iki grup haline çocukları kampa dahil ettiklerini aktaran yetkililer, şehir dışından gelen talepleri de geri çevirmediklerini belirttiler.

Bu Haber 2017-08-07 12:55:49 Tarihinde Eklenmiştir.

• ANTEPFISTIĞI FESTİVAL KORTEJİNE ÜNLÜ YAĞMURU

Gaziler Caddesi’nden başlayan korteje, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra Türk sinemasının önemli isimlerinden Hül

• “ANTEPFISTIĞI FESTİVALİ” TARLADA HASAT İLE BAŞLADI

Hasat için köye giden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tarlada fıstık toplayan işçiler ile birlikte fıstık topladı. Renkli görüntülerin yaşandığı fıstık hasadında Gaziantep yöresine ait halk oyunları ve Barak türk&u