BÜYÜKŞEHİR, 50 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITMAYA BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR, 50 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITMAYA BAŞLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “Gaziantep’in Karbon Emisyonunu Ağaçlandırmayla Azaltma” Projesi’yle 1600 dekara 50 bin zeytin fidanı dikilecek. Proje kapsamında yaklaşık 200 çiftçiye, zeytin fidanı dağıtımına başlandı

Gelişen ve globalleşen Dünya’da nüfusun artışına paralel olarak tüketimin artması sonucunda enerji üretimi ve tüketiminde artış yaşanınca bu duruma bağlı olarak karbon emisyonu da etkilendi. Yaşanan bu olumsuz tablo karşısında hem Ankara hem yerel yönetim harekete geçti. Bu doğrultuda karbon emisyonunun yan etkilerini önlemek amacıyla çalışmalar başlatan Büyükşehir Belediyesinin, “Gaziantep’in Karbon Emisyonunu Ağaçlandırmayla Azaltma” projesi, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimince kabul edildi.

Avrupa Birliği’nin (AB) finanse ettiği 220 bin avroluk proje, 9 ilçede uygulanmaya başlandı, projeyle yaklaşık 200 çiftçiye ulaşıldı. Zeytin fidanı dikimi öncesi, araziler yerinde görüldü, toprak analizleri yapılarak ön çalışmalar tamamlandı. 10 gün içerisinde fidan dağıtımının bitirilmesi planlanan projeyle, çok ciddi yağ bitkisi olan zeytin fidanı dikilecek.

Karbon emisyonunun önüne geçilebilmesi için salınımı ve emilimi azaltma yönteminin kullanıldığı günümüzde, 365 gün yeşil kalan zeytin fidanlarını dikerek yıl boyunca bitkinin fotosentez yapmasıyla havadaki karbondioksit oranı azaltılacak.

Küresel ısınmanın sonucu olarak ortaya çıkan kuraklığa dayanıklı bitki dikilerek, kentte olası toprak ve rüzgâr erozyonu engellenecek. Ayrıca, tüketici sağlıklı zeytin ve zeytin yağı üretirken, üretici ise daha fazla gelir getiren üretim modelini benimseyecek.

Öte yandan proje kapsamında Örnek Güneş Enerjili Sulama Sistemleri kurulacak.

Bu Haber 2018-04-16 10:10:15 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u