BÜYÜKŞEHİR, 50 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITMAYA BAŞLADI

BÜYÜKŞEHİR, 50 BİN ZEYTİN FİDANI DAĞITMAYA BAŞLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan “Gaziantep’in Karbon Emisyonunu Ağaçlandırmayla Azaltma” Projesi’yle 1600 dekara 50 bin zeytin fidanı dikilecek. Proje kapsamında yaklaşık 200 çiftçiye, zeytin fidanı dağıtımına başlandı

Gelişen ve globalleşen Dünya’da nüfusun artışına paralel olarak tüketimin artması sonucunda enerji üretimi ve tüketiminde artış yaşanınca bu duruma bağlı olarak karbon emisyonu da etkilendi. Yaşanan bu olumsuz tablo karşısında hem Ankara hem yerel yönetim harekete geçti. Bu doğrultuda karbon emisyonunun yan etkilerini önlemek amacıyla çalışmalar başlatan Büyükşehir Belediyesinin, “Gaziantep’in Karbon Emisyonunu Ağaçlandırmayla Azaltma” projesi, Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimince kabul edildi.

Avrupa Birliği’nin (AB) finanse ettiği 220 bin avroluk proje, 9 ilçede uygulanmaya başlandı, projeyle yaklaşık 200 çiftçiye ulaşıldı. Zeytin fidanı dikimi öncesi, araziler yerinde görüldü, toprak analizleri yapılarak ön çalışmalar tamamlandı. 10 gün içerisinde fidan dağıtımının bitirilmesi planlanan projeyle, çok ciddi yağ bitkisi olan zeytin fidanı dikilecek.

Karbon emisyonunun önüne geçilebilmesi için salınımı ve emilimi azaltma yönteminin kullanıldığı günümüzde, 365 gün yeşil kalan zeytin fidanlarını dikerek yıl boyunca bitkinin fotosentez yapmasıyla havadaki karbondioksit oranı azaltılacak.

Küresel ısınmanın sonucu olarak ortaya çıkan kuraklığa dayanıklı bitki dikilerek, kentte olası toprak ve rüzgâr erozyonu engellenecek. Ayrıca, tüketici sağlıklı zeytin ve zeytin yağı üretirken, üretici ise daha fazla gelir getiren üretim modelini benimseyecek.

Öte yandan proje kapsamında Örnek Güneş Enerjili Sulama Sistemleri kurulacak.

Bu Haber 2018-04-16 10:10:15 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.

• BAŞKAN ŞAHİN, SOSYAL PROJELERİYLE GÖZ DOLDURDU

SOSYAL HAYATIN HER NOKTASINA DOKUNULDU Şehirde yaşayan 1 milyon genci sahiplenen Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucunun yoğun kullanılan mahalleleri taradı, aileler uzman ekipler tarafından bilin