BÜYÜKŞEHİR ANA ARTERLERDE MODİFİYE ASFALT DÖNEMİNE GEÇTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, belediyeciliğin vazgeçilmez hizmetlerinden biri olan asfaltlama hizmetinde yeni sisteme geçti.

Büyükşehir, Gaziantep’te ilk kez modifiye asfalt serimi yaptı. Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın ekipleri; İstasyon Caddesi’nden Burç Kavşağı’ndan kadar olan 10 kilometrelik alanda modifiye asfalt serimi başladı.

Gaziantep’in en işlek cadde ve bulvarlarından olan Muammer Aksoy Bulvarı, Zübeyde Hanım Bulvarı, Bahriye Üçok Bulvarı, Abdülkadir Aksu Bulvarı, Ünversite Bulvarı’ndaki eski asfalt sil baştan sökerek yerine yenisini yaptı.

Yıpranan mevcut asfalt trimer ile kazınıp yerine anında yeni asflat serimi yapıldı. Asfaltın binder tabakasının serimi tamamlandıktan sonra aşınma tabakası olarak Gaziantep’te ilk kez modifiye asfalt serimi gerçekleşti. Ana arterlerin yanı sıra tramvay güzergahında da çalışmalar yapan ekipler, yeni asflat ile birlikte kaldırımları da yenileyerek araç ve yaya trafiğine daha kullanılır hale getiriyor.

Çalışmaların daha kısa sürede tamamlanması için vardiyeli bir şekilde 7/24 çalışan Fen İşleri ekipleri, tramvay güzergahındaki caddeleri kısmi olarak araç trafiğine kapalı tutuyor.

MODİFİYE ASFALTIN ÖZELLİĞİ

Modifiye bitüm yollarda kalıcı deformasyon (tekerlek izi) termal çatlamalar ve agreganın bağlayıcıda ayrılması gibi bozulmaları önlemek amacı ile yapılan bir asfalt türüdür. Günümüzde üstyapı imalatlarında özelliklede son yıllarda ülkemizde kullanım alanı genişletilmiş olup son projelerde sözleşme şartlarına eklenerek kullanılmaya başlanmıştır.

Bu Haber 2017-05-17 12:25:27 Tarihinde Eklenmiştir.

• BURSA’DA GAZİANTEP EKOLOJİK BİNAYA BÜYÜK İLGİ

Şenlik kapsamında daha önce 2900 kişiyle Avustralya’ya ait olan bilimsel deney rekoru da 3417 kişinin 42 dakika süren deneyi ile Bursa’ya kazandırıldı. Bu rekorla Bursa ve Türkiye, Guinness Rekorlar Kitabına girmiş oldu. Ana teması “Enerji Verimliliği&rd

• ESKİ NİZİP YOLU GENİŞLİYOR

Şehir merkezi ve taşra ilçelerde yol, kavşak, köprü, asfalt ve yeni yollar yapan Büyükşehir Belediyesi, bu bağlamda eski Nizip yolunu yenileyerek daha kullanışlı hale getiriyor. Fen İşleri Daire Başkanılığı ekiplerinin çalışmaları neticesinde; toplamda