BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ BAŞKAN ŞAHİN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ BAŞKAN ŞAHİN BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

MECLİS, İLK KADIN TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANI SEÇİLEN ŞAHİN’İ KUTLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisinin mayıs ayı toplantısının birinci bileşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında yapıldı. Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin sözcüleri, geçen hafta Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı seçilen ilk kadın başkan unvanlı Şahin’i, kutladı, çalışmalarında başarılar diledi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde milletvekili aday adayı olmasından dolayı TBB Başkanlığı görevini bırakmasıyla boşalan başkanlık koltuğuna oturduğunu anımsatan Şahin, birliğin tüm belediyeleri bir araya getiren önemli çatı görevi üstlendiğini söyledi.

Birliğin hem bütçesi, hem lobisi, hem de uluslararası kredibilitesinin yüksek olduğunu belirten Şahin, şunları aktardı: “1945 yılında kurulan birlik, daha önceleri İstanbul ve Ankara ağırlıklı başkanlar tarafından yönetiliyordu, birliğin son yıllarda Anadolu’ya açıldığını görüyoruz. Önce Konya Büyükşehir Belediyesi, birliğe başkanlık etti. Ardından başkanlık Gaziantep’e geçti, bu Gaziantep’e verilen önemi, değeri ve güveni anlatıyor. Meclisimiz, her zaman arkamızda durdu, proje kaynaklı hizmet üreten meclisimize çok teşekkür ediyorum. Biz birlik, beraberlik ve kardeşlik hukuku çerçevesinde bu işi başarmamış olsaydık, Ankara’da bu çalışmayı göremezdik. Bu meclis, güçlü bir şekilde yanımızda durdu, akıl ve alın teriyle zor şartlar altında başarılı işler çıkardı. 75 yıl sonra, TBB başkanlığıyla çok büyük bir sorumluluk üslendim. Hakikatten ilk olmak çok zor. Takım çalışmasıyla verilen tüm makamların altından kalkmaya çalıştık. Hakkın rızasıyla bu işin altından kalkacağız” dedi.

Şahin, belediye başkanları ve meclis üyelerinin özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaları, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde sonra hızlandıracaklarını bildirdi.

Başkan Şahin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde 250 bin nüfusun yaşayacağı "Kuzey Şehir" Projesi kapsamında 2’nci etap 749 adet konut için 14-25 Mayıs 2018 tarihlerinde talep toplanmaya başlandığını söyledi.

64 gündem maddesini görüşen Meclis, 10 teklif kararının 9’unu oy birliğiyle 1’ini ise oy çokluğuyla kabul etti. Geriye kalan 54 madde ise görüşülmek üzere ilgili komisyona gönderildi.

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27’nci Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinden dolayı meclis, haziran ayı toplantısını yapmama kararı aldı. Büyükşehir Belediye Meclisinin mayıs ayı toplantısının birinci bileşimi, 18 Mayıs 2018 Cuma günü saat 15.00’a toplanmak üzere dağıldı.

Bu Haber 2018-05-14 17:19:04 Tarihinde Eklenmiştir.

• SPORCULARDAN BÜYÜKŞEHİR TENİS KOMPLEKSİ'NE TAM NOT

08–15 Eylül 2018 tarihinde düzenlenen tenis Şampiyonasına katılan 59 erkek, 41 kız sporcu ipi göğüslemek için var gücüyle mücadele ederken izleyenlere heyecan dolu anlar yaşattı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fa

• GAZİANTEPLİLER, MEZARLIK KAVŞAĞI'NDAN MEMNUN

Ulaşımda aldığı önemli kararlarla değişim ve dönüşümün mimarı olan Büyükşehir Belediyesi, Gazianteplileri trafiğin karmaşasından kurtarmak amacıyla yürüttüğü kavşak çalışmalarıyla takdir topladı. Özellikle