BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARINI TAMAMLADI

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ NİSAN AYI TOPLANTILARINI TAMAMLADI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi nisan ayı toplantısının ikinci bileşimi Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirildi. Bileşimde, 2017 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Meclis üyeleri, 35 kabul, 4 ret ve 2 çekimser oy kullanarak raporu oy çokluğuyla kabul etti.

GÖKÇEK: 2017 YILI BAŞARILI GEÇTİ

AK Parti Grubu adına kürsüye çıkan AK Parti’li Meclis Üyesi Alpaslan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılı faaliyet raporu hakkında görüşlerini anlattı, 2017 yılının her türlü olumsuzluklara rağmen çok başarılı geçtiğini söyledi, yatırımlar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

SUCU: ŞAHİN VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDERİZ

CHP Grubu adına konuşan Meclis Üyesi Mehmet Sucu ise, hazırlanan raporda bazı eksikliğin olduğunu dile getirerek, halkın yararına olan çalışmalara her zaman destek verdiklerini, Gaziantep’e yakışan önemli projeleri hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür edecek kadar erdemli olduklarını bildirdi.

TOPRAK, RAPOR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Osman Toprak da Büyükşehir Belediyesinin çok borçlu olduğuna yönelik eleştirilere yanıt verdi. Büyükşehir’in bir taraftan borç ödediğini diğer taraftan da durmadan hizmet ürettiğini bildiren Toprak, kendilerinden önceki belediye başkanlarının dış kaynaklı aldığı borçların hala ödendiğini vurguladı.

İstasyon Kentsel Dönüşüm Projesi’nin devam ettiğini belirten Başkanvekili Toprak, şehir merkezindeki bir bölgenin hemen kamulaştırılmasının zor olduğunu, mülk sahiplerine çok tercihli seçenek sunduklarını aktardı.

Şehirdeki hava kirliliğinin azaltılması için geniş çaplı çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Toprak, kendi dönemlerinde ölçüm istasyon sayısında ciddi artış sağlandığını, doğalgaz dönüşüm çalışmaları kapsamında meskenlerde doğalgaz kullanma zorunluluğu getirdiklerini anlattı.

1027 PROJEDEN FAZLA PROJE OLDU

2014 yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin’in hazırladığı seçim beyannamesinde vaat edilen 1027 projenin büyük bir çoğunluğunun gerçekleştiğini kaydeden Toprak,  üstelik seçim beyannamesinde olmayan yatırımların da hayata geçirildiği düşünüldüğünde 1027 projenin üzerinde bir projenin ya bittiğini ya da yapımına devam edildiğini söyledi.

Toprak, Kuzey Şehir Projesi, Düzbağ İçme Suyu Projesi ve Gaziray-Metro projesi gibi dev yatırımların kenti canlandıracağını sözlerine ekledi.

38 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste, 28 madde oy birliğiyle, 9 madde oy çokluğuyla kabul edilirken, bir madde ise oy birliğiyle geri çekildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi, 14 Mayıs 2018 günü saat 15.00’da toplanmak üzere dağıldı.

Bu Haber 2018-04-13 17:30:51 Tarihinde Eklenmiştir.

• GASMEK PERSONELİNE "HİJYEN" EĞİTİMİ

Bu doğrultuda; İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı GASMEK birimine verilen eğitimde özetle şu konulara anlatıldı: “Hijyen, hijyen eğitimi yönetmeliğine göre her işin özelliği

• BÜYÜKŞEHİR, ERİŞİLEBİLİR MİLLİ MÜCADELE TABİAT PARKI KURACAK

Geçen hafta bir dizi görüşmede bulunmak üzere Ankara’ya giden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Erişilebilir Milli Mücadele Tabiat Parkı’nı Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu’yla görü