BÜYÜKŞEHİR, BOTANİK BAHÇESİNİ PORTEKİZ’DE AVRUPA’YA ANLATTI

BÜYÜKŞEHİR, BOTANİK BAHÇESİNİ PORTEKİZ’DE AVRUPA’YA ANLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Portekiz’in Lizbon kentinde düzenlenen 8. Avrupa Botanik Bahçeleri Kongresi’nde Gaziantep’i temsil etti. Kongrede 40 farklı ülkeden 200’den fazla katılımcı yer aldı.

2013 yılından buyana üye olarak yer aldığı ‘Uluslararası Botanik Bahçeleri Koruma Birliği’ (BGCI) platformunda düzenlenen çeşitli kongrelerde ülkemizi başarıyla temsil eden Gaziantep Büyükşehier Beledeyisi, bu yılda mayıs ayında Portekiz’de düzenlenen kongreye katıldı.

Kongrede; “Botanik Bahçeleri ve Bilim, Botanik Bahçeleri ve Küresel Değişim, Biyoçeşitlilik koruma faaliyetleri, Botanik Bahçelerinin Sürdürülebilirliği, Botanik Bahçelerinde Miras, Kültür ve Turizm, Eğitim Programlarında Botanik Bahçelerinin Rolü” temaları işlendi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Botanik Bahçesi, eğitim programlarında “Botanik Bahçelerinin Rolü” temasında ‘Ekoloji Kulübüm’ başlığı adı altında sözlü sunum yaptı.

Botanik Bahçesi yetkilileri, bireylerin özel ihtiyaç ve gelişim özellikleri göz önünde bulundurularak yaptığı bütün eğitim çalışmalarını düzenlenen kongrede tanıttı. Eğitim projelerinden sorumlu ekip 2009 yılından buyana 15 farklı eğitim projesi ile 1 milyon kişiye ulaşıldığını belirttiler.

Yetkililer şu bilgileri verdiler: “Ekoloji kulübüm adlı proje yapılan bütün eğitim çalışmalarının sonucunda sürdürebilirlik kazanılmasını sağlamakta. Ekoloji kulübüm projesinde İl Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı 261 ilkokulla çalışılarak proje bitiminde okullarda ekoloji kulüpleri oluşturuldu. Bu kapsamda kulüp liderleri ve öğrencilerle etkinlikler düzenlenmiş uygulama çalışmaları yapılmıştır. Projenin hedef kitle oranının artması ve sürekliliğinin sağlanması için diğer okullarda da uygulanması planlanmakta.”

Bu Haber 2018-05-18 08:28:57 Tarihinde Eklenmiştir.

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,