BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞAN KADIN PERSONELLERİNİ UNUTMADI

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞAN KADIN PERSONELLERİNİ UNUTMADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan kadın personellere yönelik bir program düzenlendi. Programda, yemek yazarı ve sunucu Elif Yılmazel’in yemek yapmanın püf noktalarını anlattığı söyleşisi ilgiyle izlendi, GASMEK orkestrasının sunduğu dinleti kadınları adeta coşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’ndaki programda konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, son iki yılda 806 kadın cinayetinin yaşandığını belirterek, kadına yönelik şiddetin doğru teşhis edilmesini istedi.

Köken, kadınlara şiddeti dini bakış açısıyla açıklanamayacağını aktararak, hem İslam tarihine hem de Osmanlı tarihine iz bırakan rol model kadınların hayatından kesitler sundu.

Yemek yazarı ve sunucu Elif Yılmazel ise, zengin Gaziantep sofrasının ilerleyen zamanda Türkiye’nin ve Dünya’nın bir numaralı sofrası haline geleceğini vurgulayarak, Gaziantep’in gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) "Yaratıcı Şehirler Ağına" girmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in çok büyük emeğinin olduğunu söyledi.

Gaziantep’in her yönüyle bambaşka bir şehir olduğuna dikkati çeken Yılmazel, gazi şehrin kültürüyle, tarihiyle, sıcakkanlı insanlarıyla, misafirperverliğiyle farkındalık oluşturduğunu bildirdi.

Programın ardından Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, Yılmazel’e günün anısına fincan takımı hediye etti.

Bu Haber 2018-03-08 15:36:42 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.

• BAŞKAN ŞAHİN, SOSYAL PROJELERİYLE GÖZ DOLDURDU

SOSYAL HAYATIN HER NOKTASINA DOKUNULDU Şehirde yaşayan 1 milyon genci sahiplenen Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucunun yoğun kullanılan mahalleleri taradı, aileler uzman ekipler tarafından bilin