BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUK EDEBİYATININ EN ÇOK OKUNAN ESERİNİ 5232 ÇOCUKLA TİYATRODA BULUŞTURDU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çocukları merkez ve ilçelerinde 3 gün boyunca 9 ayrı gösterimle, gezegenlerde yolculuk yapan ve yolculuğu boyunca yeni karakterler tanıyan Küçük Prens’in hikayesini anlatan tiyatro oyunuyla buluşturdu.

350'si Suriyeli çocuklar olmak üzere merkezde 3353, Oğuzeli ve Karkamış'ta 1879 çocuk olmak üzere toplam 5.232 çocuğun izlediği oyun, çocuklar ve öğretmenleri tarafından ilgiyle izlendi.

Daha fazla kitap okumanın başarıya götüreceği ve böylece bilgeliğe ulaşılabileceği belirtilen,  çocuk edebiyatına kazandırılmış bir eser olarak bilinen Küçük Prensin büyükler için de ayrı bir yer ifade ettiği ve ailelerin çocuklarıyla beraber izleyebilecekleri bir oyun olduğunun altıçizildi. Çocukları eğlendirirken, büyükleri de hüzünlendiren,  anne babaların çocuklarıyla izleyebileceği görsel bir şölen olan oyunda çocuklara ve büyüklere önemli mesajlar verildi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Antoine de Saint-Exupéry tarafından kaleme alınan, dünyanın en çok satan 3. kitabı seçilen "Küçük Prens"i tiyatro sahnesinde Gaziantepli ve Suriyeli çocuklarla buluşturdu.

Oyun koreografilerini Gökhan Soykök’ün yaptığı, yönetmen koltuğunda Filiz Bozok’un yer aldığı ve birbirinden eğlenceli karaktere bürünen Gökhan Soykök, Noyan Uzer, Büşra Kübra Pişkin, Fatih Çelebi, Hüseyin Emre Durmaz ve Müge İrem Gemici oyuncuların yer aldığı eğitici ve eğlenceli oyunla çocuklar "Küçük Prens"i yakından tanıma fırsatı buldu.

Bu Haber 2017-03-18 11:03:08 Tarihinde Eklenmiştir.

• “GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

• TEOG SINAVI’NDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ALMANYA’YA GİTTİ

Almanya’nın Ludwigshafen şehriyle yaklaşık 5 yıldır devam eden “Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı” Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe, TEOG Sınavı’nda başarılı olan devlet okulu öğrencileri katılıyor. Öğrenciler, etkinliğe katılım

• BASIN AÇIKLAMASI