BÜYÜKŞEHİR ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ÖNEMSİYOR

BÜYÜKŞEHİR ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ÖNEMSİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında ev kadınlarına yönelik “Evlerimizde Tasarruf” konulu eğitim verdi. Ekolojik Bina Konferans Salonunda düzenlenen eğitime çok sayıda ev kadını katıldı.

Büyükşehir Belediyesi enerji tasarrufuna verdiği önemi her fırsatta öne çıkarttı, bu yönde çeşitli etkinliklerle farkındalık yarattı, özellikle çocuklarda ve ev kadınlarında enerjide tasarruf bilincinin oluşmasına katkı sundu.  Bu kapsamda Çevre Mühendisi Gülümser Özpınar tarafından “Evlerimizde Tasarruf” konulu eğitim verildi. Eğitimde, 2 milyon 500 bin nüfusa ulaşan şehirde uygulanması gereken tasarruf yöntemlerini ev kadınlarına anlatıldı. Evlerde yapılacak tasarrufla hem bütçeye, hem çevreye sağlanacak katkıların paylaşıldığı eğitimde, katılımcılara evlerinde enerji ve suyu nasıl verimli kullanabilecekleri aktarıldı.

Etkinlik kapsamında bir yarışma düzenlendi, kazanan katılımcılara sürpriz hediyeler verildi. Katılımcıların getirdiği akkor lambalar alındı, tüm katılımcılara LED ampul hediye edilerek tasarrufa teşviklendirildi.

Sürdürülebilir kentleşme için dikkat çekici ekolojik çözümleri ve Türkiye’nin en güzel örneği olan “Gaziantep Ekolojik Bina” etkinliklerine devam edecek.

Bu Haber 2018-01-10 14:54:10 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u