BÜYÜKŞEHİR ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ÖNEMSİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında ev kadınlarına yönelik “Evlerimizde Tasarruf” konulu eğitim verdi. Ekolojik Bina Konferans Salonunda düzenlenen eğitime çok sayıda ev kadını katıldı.

Büyükşehir Belediyesi enerji tasarrufuna verdiği önemi her fırsatta öne çıkarttı, bu yönde çeşitli etkinliklerle farkındalık yarattı, özellikle çocuklarda ve ev kadınlarında enerjide tasarruf bilincinin oluşmasına katkı sundu.  Bu kapsamda Çevre Mühendisi Gülümser Özpınar tarafından “Evlerimizde Tasarruf” konulu eğitim verildi. Eğitimde, 2 milyon 500 bin nüfusa ulaşan şehirde uygulanması gereken tasarruf yöntemlerini ev kadınlarına anlatıldı. Evlerde yapılacak tasarrufla hem bütçeye, hem çevreye sağlanacak katkıların paylaşıldığı eğitimde, katılımcılara evlerinde enerji ve suyu nasıl verimli kullanabilecekleri aktarıldı.

Etkinlik kapsamında bir yarışma düzenlendi, kazanan katılımcılara sürpriz hediyeler verildi. Katılımcıların getirdiği akkor lambalar alındı, tüm katılımcılara LED ampul hediye edilerek tasarrufa teşviklendirildi.

Sürdürülebilir kentleşme için dikkat çekici ekolojik çözümleri ve Türkiye’nin en güzel örneği olan “Gaziantep Ekolojik Bina” etkinliklerine devam edecek.

Bu Haber 2018-01-10 14:54:10 Tarihinde Eklenmiştir.

• -GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAYVANAT BAHÇESİ REKOR KIRDI

Gazianteplilerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelenler, hayvanat bahçesinin girişinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kalabalığa rağmen aileleriyle hayvanat bahçesine giren çocuklar, zürafa, fil, aslan, kaplan, ayı, deve kuşu, zebra, fl

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAYVANAT BAHÇESİ’NDE ÖZEL BİR GÜN

“Burç Ormanı Doğal Hayatı Koruma ve Rekreasyon Projesi” kapsamında, Burç Ormanı içerisinde 1000 dönüme kurulan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, fil "Gabi"ye özel bir güne ev sahipliği yaptı. İsrail’de bul