BÜYÜKŞEHİR ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ÖNEMSİYOR

BÜYÜKŞEHİR ENERJİ VERİMLİLİĞİNİ ÖNEMSİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında ev kadınlarına yönelik “Evlerimizde Tasarruf” konulu eğitim verdi. Ekolojik Bina Konferans Salonunda düzenlenen eğitime çok sayıda ev kadını katıldı.

Büyükşehir Belediyesi enerji tasarrufuna verdiği önemi her fırsatta öne çıkarttı, bu yönde çeşitli etkinliklerle farkındalık yarattı, özellikle çocuklarda ve ev kadınlarında enerjide tasarruf bilincinin oluşmasına katkı sundu.  Bu kapsamda Çevre Mühendisi Gülümser Özpınar tarafından “Evlerimizde Tasarruf” konulu eğitim verildi. Eğitimde, 2 milyon 500 bin nüfusa ulaşan şehirde uygulanması gereken tasarruf yöntemlerini ev kadınlarına anlatıldı. Evlerde yapılacak tasarrufla hem bütçeye, hem çevreye sağlanacak katkıların paylaşıldığı eğitimde, katılımcılara evlerinde enerji ve suyu nasıl verimli kullanabilecekleri aktarıldı.

Etkinlik kapsamında bir yarışma düzenlendi, kazanan katılımcılara sürpriz hediyeler verildi. Katılımcıların getirdiği akkor lambalar alındı, tüm katılımcılara LED ampul hediye edilerek tasarrufa teşviklendirildi.

Sürdürülebilir kentleşme için dikkat çekici ekolojik çözümleri ve Türkiye’nin en güzel örneği olan “Gaziantep Ekolojik Bina” etkinliklerine devam edecek.

Bu Haber 2018-01-10 14:54:10 Tarihinde Eklenmiştir.

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,