BÜYÜKŞEHİR ERİKÇE MACERA PARKI ÇOK FARKLI

BÜYÜKŞEHİR ERİKÇE MACERA PARKI ÇOK FARKLI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Erikçe Macera Parkı Çocuk ve Gençlik Kamp Eğitim Merkezi, 2018 yaz kampı kapsamında düzenlenen etkinliklerde, doğada yaşam ve doğa bilinci aşılanıyor. Bu yıl, 17 kamptan oluşan 40 farklı etkinliğe imza atacak macera parkı, çocukların ilgi odağı oldu.

Çevreyle uyumlu, kendine güvenen, mutlu, düşünceyle uygulamayı aynı anda kurgulayan ve toplumsal barışa katkı sağlayan çocukların yetişmesini hedefleyen Büyükşehir, Erikçe Macera Parkı’nda çocuklara, doğaya yönelik hassasiyetleri anlatıyor.

2015 yılından bu yana hizmet vermeye başlayan Erikçe Macera Parkı Çocuk ve Gençlik Kamp Eğitim Merkezi, sadece Gaziantep değil Türkiye’nin dört bir yanından gelen çocukları ağırlıyor. Çocukların yaz dönemini daha verimli bir şekilde geçirmelerine fırsat tanıyan merkez, doğada yaşama kültürünü yeni nesle aktarıyor.

Yüksek ip parkurları, okçuluk, oryantiring, bocce, dart, mangala tırmanma duvarı, survival parkur, eğitsel grup dinamiği oyun atölyeleri, temel kampçılık, dağ bisikleti etkinlikleri gibi 40 farklı etkinlik gerçekleştirilen merkez, 2018 yılı sonunda 40 bine yakın çocuğa ve gence ulaşmayı hedefleri arasına aldı.

Kampa katılan çocuklar, Erikçe Macera Parkı Çocuk ve Gençlik Kamp Eğitim Merkezi’nde yaz tatillerini dolu dolu geçirdiklerini belirterek, şunları bildirdi: “Zamanımızın nasıl tükendiğini anlayamıyoruz. Yaz tatilinde eğitmenler nezaretinde unutulmaz anlar yaşıyoruz. Doğayla iç içe yeşil bir ortamda hayatımızın en değerli zamanını yaşıyoruz, çok mutluyuz. Farklı etkinliklere katılarak spor yapıyoruz. Başta yüksek ip parkurları ve okçuluk eğitimi olmak üzere çok sayıda etkinliklere katılarak sosyalleşiyoruz. Burada vaktimizi daha verimli geçiriyoruz. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine bizlere bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyoruz.”

Bu Haber 2018-07-26 10:18:35 Tarihinde Eklenmiştir.

• ÇİNGENE KIZI MOZAİĞİNİN EKSİK PARÇALARI TANITILDI

Amerika Birleşik Devletlerinin Ohio eyaletindeki Bowling Green Devlet Üniversitesine satılan ve çalıntı olduğu anlaşılana kadar burada sergilenen Çingene Kızı Mozaiğinin eksik olan 12 parçası, ait olduğu topraklara döndü. BAKAN ERSOY: HER

• BAŞKAN ŞAHİN, DENEYİMLERİNİ GENÇLERLE PAYLAŞTI

ŞAHİN: EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ YETİŞMİŞ İNSANDIR Gençlerin bakışının kendisini çok farklı yerlere götürdüğünü aktaran Başkan Şahin, “Ekonomi, sanayi, arkeoloji ve gastronomi şehriyiz ama aynı zamanda 3 &uum