BÜYÜKŞEHİR, ERİKÇE'DE MUTFAK SANATLARI MERKEZİ'NİN İKİNCİ ŞUBESİNİ AÇTI

BÜYÜKŞEHİR, ERİKÇE'DE MUTFAK SANATLARI MERKEZİ'NİN İKİNCİ ŞUBESİNİ AÇTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi (MSM), kentin meşhur gastronomisini zirveye taşımayı başardı. Kısa sürede adını duyuran MSM, Erikçe Ormanı’ndaki muhteşem manzaralı ikinci şubesini hizmete açtı.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı’nda 116 şehir arasında yer alan Gaziantep’in eşsiz mutfağı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi’nde bambaşka bir boyut kazandı. Belediyenin iştiraki olan GAZİBEL Hizmet AŞ tarafından işletilen MSM, 2017 Mart ayında Gazi Mahallesi Zübeyde Hanım Bulvarı’nda hizmet vermeye başladı. Bir yıl gibi kısa sürede yöresel yiyeceklerin adresi olan MSM, şehrin eşsiz mutfağının özgünlüğünü koruyarak gelecek nesillere aktaran bir akademi ruhuyla, Erikçe Ormanı’nda ikinci şubesini hizmete aldı.

Çorbalar, kebaplar-ızgaralar, salatalar, pide-lahmacun, yöresel tatlar, cevizli ev baklavası ve fıstıklı kadayıfla damaklara hitap eden zengin menülü MSM, Erikçe’de gurmelere kapılarını açtı. 300 kişi kapasiteli Erikçe MSM, 45 kişiden oluşan tecrübeli ekibiyle Antep mutfağını yeniden keşfedecek.

Gurme bir restoran kimliğinin yanı sıra bir eğitim merkezi olması bakımından diğer mekanlardan ayrı değerlendirilen Mutfak Sanatları Merkezi, Gaziantep mutfak kültürünü canlı tutmak ve bu kültürü gelenekten geleceğe taşıma amacını güdüyor. Gaziantep’in eşsiz gastronomisini uygulamaya geçirebilecek aşçılar yetiştirmeyi hedefleri arasına alan merkez, yerel mutfak üzerine odaklanıyor. Antep mutfağına bağlı kalınarak farklı sunumlarla ziyaretçilerini ağırlayan Mutfak Sanatları Merkezi, kebap, ciğer veya lahmacundan ibaret olmayan Gaziantep mutfağındaki sayısız kazan yemeğini özgün ve modern sunumlarla öne çıkarıyor.

Bu Haber 2018-08-05 11:58:55 Tarihinde Eklenmiştir.

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,