BÜYÜKŞEHİR, “GAZİRAY” İÇİN ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

BÜYÜKŞEHİR, “GAZİRAY” İÇİN ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin şehir içi ulaşımını rahatlatmaya yönelik hazırladığı Gaziantep Küçük Sanayi Sitesi ile Organize Sanayi Bölgesini birbirine bağlayacak olan 25 kilometre uzunluğunda 17 istasyonlu Başpınar-Gaziantep-Mustafa Yavuz İstasyonları Arasının Yeniden İnşa Edilmesi Altyapı ve Üstyapı Yapım İşleri (GAZİRAY) Projesi’ne dönük çalışmalar tüm hızıyla ilerliyor. Yaklaşık 45 gün önce Grand Kavşağı’nda başlatılan çalışmalarda sona gelindi, bölgenin alt ve üst yapısı yeniden şekillendi.

Gazi şehri, baştanbaşa demir ağlarla örecek GAZİRAY Projesi’yle kara tren hızlı trene dönüşecek. Büyükşehir Belediyesi, GAZİRAY ve hızlı tren hatlarını döşeyerek, Gazianteplilere ulaşımdaki reformun ayak seslerini hissettirecek.

200 milyon TL maliyetli GAZİRAY Projesi kapsamında, güzergah üzerindeki taşınmazlarla üzerindeki yapı ve ağaçları kamulaştıran Büyükşehir, şehrin vizyonuna vizyon katacak proje için, çalışmaları hızlandırdı. GAZİRAY’a gözü gibi bakan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in gayretleri ve girişimleriyle kısa sürede dev projenin hayata geçirilmesi için kolları sıvayan şehir, projeyi belli bir noktaya getirdi.

Gazianteplilere ulaşımda alternatifler sunmak amacıyla gece gündüz demeden çalışan Büyükşehir, GAZİRAY projesinde D-400 yolu üzeri ve Grand Kavşağı’nda yapılan alt ve üst yapı çalışmalarıyla şehrin görüntüsünü değiştirdi. Ali Fuat Cebesoy Bulvarı ile Grand Kavşağı arasında kalan Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan Devlet Demiryolları Köprü genişletme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Şehri, 2023 hedefine yakınlaştıracak önemli çalışmalardan olan GAZİRAY’ın, 2018 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor.

Bu Haber 2018-04-16 13:24:24 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u