BÜYÜKŞEHİR, GELECEĞİN AŞÇILARINI YETİŞTİRİYOR

BÜYÜKŞEHİR, GELECEĞİN AŞÇILARINI YETİŞTİRİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM) tarafından geleceğin şeflerini yetiştirmek amacıyla açılan kurslardan yararlanan 50 çocuğa katılım belgesi verildi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yaratıcı Şehirler Ağı'nda 116 şehir arasında yer almayı başaran Gaziantep, geleceğin şeflerini yetiştirmek, eşsiz Antep sofrasını gelenekten geleceğe taşımak amacıyla çalışmalara devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesince kentin yemek kültürünü gelecek nesillere aktarabilmek için kurulan MUSEM, yaz kurslarında “küçük şeflere” eğitim veriyor. Yetişkinlere, üçer aylık dönemler halinde aşçılık eğitimi veren merkez, yaz boyunca 6-14 yaş grubu çocuklara, Gaziantep mutfağının zenginliğini keşfetme fırsatı sunuyor. Merkezde, çocuklar hem yöresel yemekleri öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde Haziran- Temmuz döneminde geleceğin şef adayları, sevdikleri Antep yemeklerini hazırlamayı, pişirmeyi öğrendi, mezun oldu, başarılarını aldıkları katılım belgesiyle taçlandırdı.

Öte yandan, Gaziantep mutfağına yönelik verilen eğitimler devam ediyor.

Bu Haber 2018-08-08 12:15:08 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR, TÜRKİYE AÇIK TAEKWANDO TURNUVASI İÇİN KOLLARI SIVADI

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Taekwando Federasyonu tarafından 6’ncı kez düzenlenen Türkiye Açık Taekwando Turnuvası için kolları sıvadı. Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonada ter döken Sibe

• YESEMEK AÇIK HAVA MÜZESİ MEDENİYET TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK

Dünya medeniyet tarihine ışık tutan ve İslahiye ilçesinin en eski tarihi alanları olarak belirlenen Yesemek ve Tilmen Höyük’ü için Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve İslahiye Belediye Başkanı K