BÜYÜKŞEHİR GÜZELYURT KONUTLARI SATIŞA ÇIKIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan “Güzelyurt Sosyal Konutları” tamamlanarak ihale usulüyle satışa çıktı.

Göreve geldiği günden beri hayatın her alanında sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, son dönemde şehrin gelişmesi ve göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek için toplu konut projelerini hızlandırdı. Bu çerçvede Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt Mahallelerinde yaşanan sıkıntıyı çözümleyen Şahin, bölgeyi kentsel dönüşüm alanı içinde toplu konuta çevirdi.

Yaklaşık 2 yıldır yapımı devam eden 11 bloklu Güzelyurt Sosyal Konutları tamamlandı ve satışa sunuldu.

Gaziantep'in Doğu girişinde kentin algısını değiştirecek olan ve yapımına 2015 yılı mayıs  ayı içerisinde başlanılan konutlar 10 Temmuz 2017 itibariyle satışı sunuldu.

İlk etapta 222 adet 2+1 evlerin satışını yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, satışları açık teklif artırma usulü ile gerçekleştirecek.

En düşük muhammen bedeli 100 bin TL olduğu konutların; brüt 132 metre kare olduğu ve isteyen her vatandaşın ihale usulü ile alabileceği açıklandı.

İhaleyi kalan kişiler daire bedelinin % 25’ini peşin, kalan kısmını ise 12 eşit taksitte ödeyecekler. Yapılacak olan ihale tebliğini müteakip 15 (on beş) gün içerisinde ihale bedelinin % 25’ini, % 6 kesin teminatı ve ihale masraflarını (K.D.V. (%1) Tellâliye, Gazete İlan Bedeli ve Damga Vergilerini) ödeyerek sözleşme yapacaklar.

Konutlarda ayrıca, örnek daire bulunuyor ve isteyen vatandaşlara görevliler tarafından gezdiriliyor.

Başvurular; 10–28 Temmuz tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa Birimi’ne yapılacak.

Bu Haber 2017-07-11 09:26:08 Tarihinde Eklenmiştir.

• RUMKALE DÜNYA TURİZMİNE HAZIRLANIYOR

Kültürel mirasın korunması, yaşatılması, tanıtılması ve turizme kazandırılması amacıyla bu yöndeki çalışmalara yoğunlaşan Büyükşehir, hazırladığı projelerle Gaziantep’i kültür kenti haline dönüştürecek. 2014-2017 yılları ara

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR “23.ULUSLARARASI BEYPAZARI VE YÖRESİ FESTİVALİ”NDE

Ankara  Beypazarı Belediyesinin düzenlediği 23. Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Kültür Turizm ve Tarih Festivali, Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi'nin dedesi Gündüz Alp'in kabrinin bulunduğu Hırkatepe köyündeki kabrinde dualarla