BÜYÜKŞEHİR, İLÇE BELEDİYELERE ATIK ELEKTİRİK VE ELEKTRONİK EŞYALARI ANLATTI

BÜYÜKŞEHİR, İLÇE BELEDİYELERE ATIK ELEKTİRİK VE ELEKTRONİK EŞYALARI ANLATTI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Elektrik ve Elektronikli Eşyalar (AEEE) hakkında ilçe belediyeleri bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında ilçe belediyelere yönelik bilgilendirme çalışmaları yürütüldü.

BİLGİSAYAR, TELEVİZYON, KABLOSUZ İLETİŞİM ARAÇLARI…

Kullanıcısı için kullanım değeri kalmayan ya da kullanılmaz durumda olan hasar görmüş, bozuk, kırık, tamir edilemez olarak görülen elektrikli, elektronik cihaz ve aletlere Atık Elektrik ve Elektronikli Eşyalar (AEEE) olarak tanımlandığını aktaran yetkililer, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Elektronik ve elektrikli eşyalar, günümüzde günlük hayatımızın vazgeçilmezlerindendir. Yaşamımızı kolaylaştıran ürünlerin çoğunluğunu oluşturan hayatımızdan çıkaramadığımız ve çıkarmayı düşünemeyeceğimiz bilgisayar, televizyon,  kablosuz iletişim araçları, ses ve görüntü kayıt cihazları, cep telefonları, yazıcılar,  x-ray cihazları, mikrodalga cihazlar, diğer beyaz eşya grubundaki ürünler, küçük ev aletleri, otomatlar gibi birçok türde ürünler bu gruba girer.

BELEDİYELER BAŞKANLIK EDECEK

Yetkilendirilmiş kuruluş olan Elektrik ve Elektronik Geri Dönüşüm ve Atık Yönetimi Derneği İktisadi İşletmesi (ELDAY), elektrikli elektronik atıkların toplanması, taşınması ve geri kazanımına yönelik eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları yürütmektedir.  ELDAY, AEEE Kontrolü Yönetmeliğinde tanımlanmış olan 6 kategorideki atıkların yönetmeliğe uygun şekilde geri kazanılması; bu kapsamda gerekli olan sistemin kurulması, faaliyetlerin kontrolü, tüketicinin bilgilendirilmesi ve yükümlüler ile Bakanlık arasındaki irtibatın kurulmasını sağlamaktadır. 22 Mayıs 2012 tarih ve 28300 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren ‘Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliğinin 8’inci maddesi, büyükşehir belediyelerin görev ve sorumlulukları başlığına istinaden AEEE’lerin il genelinde etkin toplanması amacıyla belediyelerce yürütülen çalışmaları koordine etmekle, bilgilendirme ve eğitim faaliyetlerine katılmakla yükümlüdür’ der.

AMAÇ KOORDİNASYONU SAĞLAMAK

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi başkanlığında, Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Şehitkâmil, Şahinbey, Oğuzeli merkez ilçelerle, Araban, Yavuzeli, İslahiye, Karkamış, Nizip, Nurdağı ilçe belediyeleri, GASKİ ve yetkilendirilmiş kuruluş olan ELDAY’ın katılımıyla ‘Gaziantep İli Koordinasyon Toplantısı’ gerçekleştirildi. Toplantıda; yetkilendirilmiş kuruluş ELDAY, AEEE ile ilgili genel bilgiler, bu atıkların toplanması, taşınması ve geri dönüşümüyle ilgili çalışmalardan bahsedildi. Toplantıyla Gaziantep genelinde AEEE’ların kontrolü ve yönetmelik kapsamında çalışmaların etkin sürdürülmesi, kurumlarlararası iletişim, ilçe belediyelerimizin konu ile ilgili yürütmekte oldukları çalışmalardan haberdar olmayı ve Büyükşehir Belediyesi olarak koordinasyonu sağlamak amaçlandı.”

Bu Haber 2018-02-13 09:43:08 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEPLİ YAZAR VE ŞAİRLER İMZA GÜNÜNDE BULUŞTU

Etkinliğe, yazarlar Gülşen Gazel, Zehra Berfin Harat, İbrahim Bülbül, Mustafa Kaya, Celal Demir, Lina Baghdadi, Öznur Balaban, Enes Çubukçu, Bahattin Çelik, Yusuf Talha Toğrul, Belgin Toğrul, Hasan Kökmen, Serap Meryem, Hikmet Kızıl,

• BAŞKAN ŞAHİN: YERLİ YATIRIMLA BU ŞEHİR UÇACAK!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından başlatılan “İhracata İlk Adım Seferberliği” programı kapsamında düzenlenecek etkinliklerin ilki Gaziantep’te gerçekleştirildi. Gaziantep’in ihracatına ilişkin veriler, analizler

• ARTIK BİR EVLERİ VAR

Türkiye'nin en büyük toplu konut alanlarından olacak Kuzey Şehir’de yaşamın keyfini sürecek Gaziantepliler, hafta sonunda unutulmaz duygular yaşadı. Başta şehit yakınları, gaziler, engelliler, emekliler ve çok sayıda vatandaş, Büyük

• BAŞKAN ŞAHİN, SEVİNÇLERİNE ORTAK OLDU