BÜYÜKŞEHİR İSTANBUL 2017 EYAF EXPO ENGELSİZ YAŞAM FUARI’NDA

BÜYÜKŞEHİR İSTANBUL 2017 EYAF EXPO ENGELSİZ YAŞAM FUARI’NDA

Engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin kendileri için gerekli olan ürün, teknoloji ve hizmetlere ulaşmalarını sağlamak hedefiyle gerçekleştirilen Engelsiz Yaşam Fuarı’na katılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı, fuara ayrı bir renk kattı.

30 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında İstanbul CNR Expo Fuar Merkezi’nde düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı’na çeşitli sivil toplum kuruluşları, yurt dışı ve yurt içi medikal firmaları, operatör firmaları, İstanbul il ve ilçe belediyeleri katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı standı, fuarda yoğun ilgi gördü. Stant çalışmaları hakkında bilgi alan vatandaşlar, Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bakanlığı dönemindeki gibi çalışmalarını yerelde de devam ettirmesinin, tecrübesinin ve icraatlarının Gaziantep için avantaj olduğunu söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, “Türkiye‘de kurulan ilk Engelliler Daire Başkanlığımız, Engelsiz Yaşam Fuarı’nda 4 gün boyunca ‘Engelsiz Kent Gaziantep’ sloganı doğrultusunda yapmış olduğu çalışmaları tanıttı. Standımız, fuarın öne çıkan stantların arasındaydı. Tüm dünyada ve ülkemizde engelliler için birçok çözüm, teknoloji ya da ürün bu fuarda sergilendi. Engelsiz Yaşam Fuarı engelli, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin kendileri için gerekli olan ürün, teknoloji ve hizmetlere daha kolay ulaşmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Engellilerin ve engelli yakınlarının yeniliklerle, gelişmelerle bilgi sahibi olmalarını sağlamak, yerel yönetimlere engelliler için yaptıkları mimari, kentsel düzenlemelerle ve faaliyetlerle ilgili destek sağlamak Engelsiz Yaşam Fuarı’nın ana hedefleri arasında yer aldı” dedi.

Bu Haber 2017-12-03 10:51:41 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u