BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ BİR AİLEYİ YANMAKTAN SON ANDA KURTARDI

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ BİR AİLEYİ YANMAKTAN SON ANDA KURTARDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 3 katlı bir binanın 2. katında meydana gelen yangında mahsur kalan Suriye uyruklu 8 aylık hamile bir kadın, eşi ve 5 çocuğu başarılı operasyon ile son anda alevlerin arasından kurtarmayı başardı.

Şenyurt Mahallesi Beyoğlu Sokak'ta bulunan 3 katlı bir binanın 2. katında gece saatlerinde soba bacasından düşen kıvılcımla çıkan yangın, Sema ailesinin evinin yanmasına neden oldu. Biranda alevlerin sardığı binada Suriye uyruklu 8 aylık hamile kadın, eşi ve 5 çocuğu mahsur kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri 4 dakikada olay yerine ulaştı. Koordineli bir şekilde hem müdahale hem de kurtarma çalışması başlatan ekipler, alevlerin arasında kalan ve dumandan etkilenen 8 aylık hamile kadını, eşini ve 5 çocuğu kısa süre içinde nefes kesen operasyonla kurtarmayı başardı.

Önemli çalışmayla bir ailenin yok olmamasına vesile olan itfaiye ekipleri, vatandaşların takdirini topladı. Kurtarılan yaralılar ise sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. 3 araç ve 11 personel ile müdahale edilen yangın ise 7 ton su kullanılarak tamamen söndürülebildi.

8 aylık hamile olan Vele Sema ve karnındaki bebeği, eşi Abut Sema ile 5 çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Sema ailesi doğacak bebeklerinin zarar görmemesinden dolayı sevinç yaşıyor. Büyük bir faciadan kurtulduklarını söyleyen aile, itfaiye ekiplerine de teşekkür etti.

Bu Haber 2018-01-12 11:14:57 Tarihinde Eklenmiştir.

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,