BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ BİR AİLEYİ YANMAKTAN SON ANDA KURTARDI

BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ BİR AİLEYİ YANMAKTAN SON ANDA KURTARDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 3 katlı bir binanın 2. katında meydana gelen yangında mahsur kalan Suriye uyruklu 8 aylık hamile bir kadın, eşi ve 5 çocuğu başarılı operasyon ile son anda alevlerin arasından kurtarmayı başardı.

Şenyurt Mahallesi Beyoğlu Sokak'ta bulunan 3 katlı bir binanın 2. katında gece saatlerinde soba bacasından düşen kıvılcımla çıkan yangın, Sema ailesinin evinin yanmasına neden oldu. Biranda alevlerin sardığı binada Suriye uyruklu 8 aylık hamile kadın, eşi ve 5 çocuğu mahsur kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri 4 dakikada olay yerine ulaştı. Koordineli bir şekilde hem müdahale hem de kurtarma çalışması başlatan ekipler, alevlerin arasında kalan ve dumandan etkilenen 8 aylık hamile kadını, eşini ve 5 çocuğu kısa süre içinde nefes kesen operasyonla kurtarmayı başardı.

Önemli çalışmayla bir ailenin yok olmamasına vesile olan itfaiye ekipleri, vatandaşların takdirini topladı. Kurtarılan yaralılar ise sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. 3 araç ve 11 personel ile müdahale edilen yangın ise 7 ton su kullanılarak tamamen söndürülebildi.

8 aylık hamile olan Vele Sema ve karnındaki bebeği, eşi Abut Sema ile 5 çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Sema ailesi doğacak bebeklerinin zarar görmemesinden dolayı sevinç yaşıyor. Büyük bir faciadan kurtulduklarını söyleyen aile, itfaiye ekiplerine de teşekkür etti.

Bu Haber 2018-01-12 11:14:57 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u