BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ BİR AİLEYİ YANMAKTAN SON ANDA KURTARDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, 3 katlı bir binanın 2. katında meydana gelen yangında mahsur kalan Suriye uyruklu 8 aylık hamile bir kadın, eşi ve 5 çocuğu başarılı operasyon ile son anda alevlerin arasından kurtarmayı başardı.

Şenyurt Mahallesi Beyoğlu Sokak'ta bulunan 3 katlı bir binanın 2. katında gece saatlerinde soba bacasından düşen kıvılcımla çıkan yangın, Sema ailesinin evinin yanmasına neden oldu. Biranda alevlerin sardığı binada Suriye uyruklu 8 aylık hamile kadın, eşi ve 5 çocuğu mahsur kaldı. Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri 4 dakikada olay yerine ulaştı. Koordineli bir şekilde hem müdahale hem de kurtarma çalışması başlatan ekipler, alevlerin arasında kalan ve dumandan etkilenen 8 aylık hamile kadını, eşini ve 5 çocuğu kısa süre içinde nefes kesen operasyonla kurtarmayı başardı.

Önemli çalışmayla bir ailenin yok olmamasına vesile olan itfaiye ekipleri, vatandaşların takdirini topladı. Kurtarılan yaralılar ise sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. 3 araç ve 11 personel ile müdahale edilen yangın ise 7 ton su kullanılarak tamamen söndürülebildi.

8 aylık hamile olan Vele Sema ve karnındaki bebeği, eşi Abut Sema ile 5 çocuğun sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Sema ailesi doğacak bebeklerinin zarar görmemesinden dolayı sevinç yaşıyor. Büyük bir faciadan kurtulduklarını söyleyen aile, itfaiye ekiplerine de teşekkür etti.

Bu Haber 2018-01-12 11:14:57 Tarihinde Eklenmiştir.

• -GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAYVANAT BAHÇESİ REKOR KIRDI

Gazianteplilerin yanı sıra çevre il ve ilçelerden gelenler, hayvanat bahçesinin girişinde uzun araç kuyrukları oluşturdu. Kalabalığa rağmen aileleriyle hayvanat bahçesine giren çocuklar, zürafa, fil, aslan, kaplan, ayı, deve kuşu, zebra, fl

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HAYVANAT BAHÇESİ’NDE ÖZEL BİR GÜN

“Burç Ormanı Doğal Hayatı Koruma ve Rekreasyon Projesi” kapsamında, Burç Ormanı içerisinde 1000 dönüme kurulan Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, fil "Gabi"ye özel bir güne ev sahipliği yaptı. İsrail’de bul