BÜYÜKŞEHİR, KAVŞAKLARI 7/24 İZLİYOR

BÜYÜKŞEHİR, KAVŞAKLARI 7/24 İZLİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından akıllı ulaşım sistemleri kapsamında kurulan Trafik Kontrol Merkezi, kent merkezindeki kavşakları 7 gün 24 saat izleyerek, kavşaklarda yaşanan sıkışmalara karşı anında önlem alıyor. Merkez, etkili çalışmalarıyla trafiğin sinir uçlarına dokunmayı başardı.

Göreve geldiği günden bu yana ulaşımda aldığı kritik kararlarla trafiği rahatlatan uygulamaları hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibi, kent içi trafiğe çözüm olacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin modern, donanımlı, genç ve dinamik ekibiyle trafiğin nabzını tutan Trafik Kontrol Merkezi, kavşakları koordine ederek, trafiğin sıkışan damarlarını açmak için gece gündüz mesai harcıyor.

İl merkezinde 271 sinyalize kavşak, İslahiye, Nurdağı ve Nizip ilçelerinde 24 kavşak olmak üzere 295 kavşakta yaşananları an be an takip eden Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkları tek merkezden izliyor. Başkan Şahin döneminde yapılan 119 sinyalize kavşağın yanı sıra tüm kavşaklara, Trafik Kontrol Merkezi’yle erişim sağlandı. Trafik operatörü personellerince hareketli ve balıkgözü kameralarla gözlenen 45 kavşakta, trafiği etkileyecek olumsuzluklar tespit edilerek, trafik sıkışıklığının giderilmesine destek verildi.

ALTYAPIYA YÖNELİK CİDDİ ÇALIŞMALAR

2018 yılında 5 farklı şehir girişi noktalarında ve araç yoğunluğu görülen 3 farklı ana arterde olmak üzere 8 farklı noktada "Değişken Mesaj İşaretlemeleri (DMİ) Sistemleri"  faaliyete alındı. 50 Bluetooth Algılama cihazı, DMİ sistemlerine entegre edilerek Trafik Kontrol Merkezi üzerinden ortalama ulaşım süre hesabı, trafik yönlendirmeleri, trafik uyarıları, meteorolojik durum mesajları bilgilendirmeleri sağlanıyor.

2014 yılından itibaren 116 sinyalize kavşağa 49 kilometre fiberoptik kablo ve 89 switch ile haberleşme altyapısı yapılarak 69 kilometre fiberoptik kabloyla kavşaklara uzaktan erişime uygun hale getirildi.

Bu Haber 2019-01-15 11:04:27 Tarihinde Eklenmiştir.

• ULUSLARARASI DAĞ BİSİKLET YARIŞLARINA 350 SPORCU KATILDI

10 kategoride 24 şehirden 350 sporcunun yarıştığı organizasyonda; yıldız erkekler, yıldız bayanlar, genç erkekler, genç bayanlar, masterlar 30+, 40+, 50+, elit bayanlar ve elit erkekler kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Sabahın erken saatlerinde Erik&cced

• BÜYÜKŞEHİR, SOSYAL MEDYA PLATFORMLARINDA ÜST SIRALARDA

SOSYAL PAYLAŞIM ALANINA GÜÇLÜ ADIM Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, güncel gelişmeler karşısında kayıtsız kalmadı, günümüzün en etkili medya araçlarından sosyal medya aracılığıyla Gazianteplilere ulaşt

• BAŞKAN ŞAHİN, MAZBATASINI ALDI

31 Mart 2019’da gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda belediye başkanlıkları kesinleşen adaylar mazbatasını almaya başladı. Seçimlerde yüzde 54 oyla en yakın rakibine iki kat fark atarak kazanan Büyükşehir Beled

• BÜYÜKŞEHİR PERSONELİNE "ZAMAN YÖNETİMİ" EĞİTİMİ

İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından organize edilen ve eğitimci Şefika Şule Erçetin tarafından verilen eğitimde özetle şunlar anlatıldı: “Zaman yönetimi eğitim semineri yöneticilerin ve çalışanların zamanı daha

• ENKAZDAN ÇIKARILAN 3 YAVRU SANSAR'A GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ SAHİP ÇIKTI

Henüz 15 günlük olan 3 yavru Sansar’ı süt ile besleyen hayvanat bahçesi görevlileri, yavruların üşümemesi için kuvöz içinde çocuk bezine sararak koruyorlar. Yavru Sansar’ları günde en az 5–6

• BÜYÜKŞEHİR'DEN OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Milli Eğitim İl Müdürlüğü, UNİCEF, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanı

• BÜYÜKŞEHİR, KREŞLERİYLE GÖZ DOLDURDU!

Gönül belediyeciliğinde bir model olan büyükşehir, yoğun iş hayatında yer alan anneleri unutmadı. Annelerin bir yandan bebeğinin beşiğini sallarken diğer taraftan yemeğini yaptığını dillendiren başkan Fatma Şahin, iş dünyasında “Ben de V

• GAZİANTEP, RENGÂRENK ÇİÇEKLERLE BEZENDİ

Her fırsatta, yeşilin her tonuna karşı gösterdiği hassasiyetle dikkati çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeşil alanı artırdı, şehir oksijen solumaya başladı. Kentin gri yüzü, rengârenk bir yüze dönüşt&uum