BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNİN GÜNDEMİ ULAŞIM OLDU

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, ulusal basında şehir içi ulaşımla ilgili çıkan olumsuz haberlerdeki iddiaların gerçeği yansıtmadığın belirterek, Büyükşehrin Gaziantep Ulaşım AŞ (GAZİULAŞ)’den önce aylık 4 milyon lira civarında zararı varken şirkete devirden sonraki dönemde zararın 800 bin lira kadar gerilediğini bildirdi

Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısının birinci bileşimi Başkan Fatma Şahin’in başkanlığında toplandı.

ŞAHİN: BİR BAŞARI HİKAYESİ VAR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sayıştay’ın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 2006 yılından bu yana toplu ulaşımda kullanılan “akıllı kart”la (Kart 27) ilgili son iki yılın hesaplarında 6 milyon TL’lik açık tespit edildiğine” yönelik bazı ulusal basındaki iddiaların doğru olmadığını belirterek, tam aksine şehir içi ulaşımda bir başarı hikayesinin olduğunu söyledi.

Şahin, bir gazetecinin yaptığı haberle konuyla alakalı olarak kamuoyunda yanlış bir algı oluşturulmaya çalışıldığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan ve Gaziantep Ulaşım AŞ Genel Müdürü Recep Tokat ise iddialar üzerine kurgulanan haberi sunumlarla çürüttü, meclisi aydınlattı.

CİHAN RAKAMLARLA KONUŞTU

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sezer Cihan, “Büyükşehir tarafından kullanılan 2006 yılı teknolojisinden kaynaklı açık bizim arkadaşlarımız tarafından belirlendi. 6 milyon 80 bin liralık açık, firmadan Büyükşehir’e alındı. Bu bilgi Sayıştay’a bildirildi. Sayıştay’ın tespit etmesi mümkün değil. Yeni sisteme 860 bin kişi Gaziantep karta geçti. Tedbirlerimizin sonunda eski sistemden daha alacağımız çıktı. Eski sistemde toplu taşımada aylık 3,5-4 milyon lira işletme zararımız vardı. GAZİULAŞ’tan sonra makine, akaryakıt personel alt alta topladık, öncelikle personelden tasarrufa gittik, 3’lü vardiyaya döndük. Bu tedbire dayalı uygulamaların sonunda aylık açığımızı 800 bin liraya kadar düşürdük. Yolcu sayımız giderek artıyor, bu rakam zamanla sıfırlanacaktır” dedi.

Gaziantep Ulaşım AŞ Genel Müdürü Recep Tokat ise, kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Öte yandan meclis 98 gündem maddesini görüştü, 67 madde oy birliğiyle imar komisyonuna gönderdi, 31 teklif maddesini kabul etti.

Bu Haber 2017-11-14 07:57:56 Tarihinde Eklenmiştir.

• OĞUZELİ KARPUZATAN TESİSLERİ YENİ YÜZÜ İLE HİZMETE HAZIR

Büyükşehir, Gazianteplilere içindeki yüzme havuzu, restorandı, piknik masaları, piknik mangalları, soyunma odaları ve doğal şelalesiyle vatandaşlara yeni bir dinlenme alanı oluşturdu. Yaklaşık 40 bin metrekare alana kurulan Oğuzeli Kurpuzatan Tesisleri, yeni gö

• BÜYÜKŞEHİR, İLÇE BELEDİYELERE ATIK ELEKTİRİK VE ELEKTRONİK EŞYALARI ANLATTI

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında Büyükşehir Belediyesi Başkanlığında ilçe belediyelere yönelik bilgilendirme çalışmaları yürütüldü.

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısının birinci bileşimi, Belediye Başkanı Fatma Şahin başkanlığında toplandı. Sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa eden Büyükşehir Belediye Meclis 2’nci Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci’ni

• BÜYÜKŞEHİR’DEN SAĞLIK VE SPOR ALANINDAKİ BİR YATIRIM DAHA

60 bine yakın üniversite öğrencisinin yanı sıra 18 yaş altında 750 bin gencin yaşadığı Gazi şehir, sanayi, kültür ve gastronomi şehir kimliğine, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde gerçekleştirilen sağlık