BÜYÜKŞEHİR MECLİS’NDEN ŞEHİT AİLELERİNE ANLAMLI BAĞIŞ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, ocak ayı 1. dönem toplantısında ‘meclis huzur’ hakkına yönelik ödenen ödeneğin tümünü şehit yakınlarına bağışladı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirilen ocak ayı meclis toplantısında toplam 49 gündem maddesi görüşüldü.

Meclis toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Toprak, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin 1 aylık ‘meclis huzur’ hakkına yönelik ödenen ödeneklerinin şehit ailelerine yardım hususunda bir kampanya başlatmak istediklerini belirtti.

Meclis üyelerinin kabul ettiği takdirde oylamaya sunmak istediğini dile getiren Toprak, “Kabul edilmesi halinde direkt mali işlerden bununla ilgili onayı veririz. Maaşlar kişilerin hesabına yatmaz. Direkt olarak şehit ailelerine, Gaziantep'teki şehit ailelerine yardım yapılmasıyla ilgili bir kampanya başlamış oluruz” dedi.

Konuşmanın ardından öneriye sunulan teklif, tüm belediye meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Teklifin kabul edilmesiyle meclis üyeleri, ocak ayı meclis huzur hakkına yönelik ödenen ödeneği şehit yakınlarına bağışladı. Belediye Başkan Vekili Toprak, kararın hayırlı olması temennisinde bulundu. Büyükşehir meclisinde 53 meclis üyesi bulunuyor.

Öte yandan Gaziantepli tüm şehitlerin isimlerinin uygun yerlere verilmesini öneren madde de meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Bu Haber 2017-01-10 11:33:00 Tarihinde Eklenmiştir.

• UMUDA REKOR BAŞVURU

Sağlık Bakanlığı'nın desteği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı ve Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği işbirliğiyle açılan ‘Tüp Bebek Merkezi’ne başvuranların sayısı 2 bin 582’ye ulaştı. Başvuru yapanlardan 600 kadın muayene olurken, bin

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OYUN VE OYUNCAK MÜZESİ

Gaziantep’te eskiden sokak aralarında, köylerde oynanan grup oyunları, yapılan oyuncaklar şimdi Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’ndeki atölye çalışmalarıyla yeniden yaşatılıyor. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel oyunlar ve oyuncak kültür