BÜYÜKŞEHİR MECLİS’NDEN ŞEHİT AİLELERİNE ANLAMLI BAĞIŞ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, ocak ayı 1. dönem toplantısında ‘meclis huzur’ hakkına yönelik ödenen ödeneğin tümünü şehit yakınlarına bağışladı.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleştirilen ocak ayı meclis toplantısında toplam 49 gündem maddesi görüşüldü.

Meclis toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Toprak, Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin 1 aylık ‘meclis huzur’ hakkına yönelik ödenen ödeneklerinin şehit ailelerine yardım hususunda bir kampanya başlatmak istediklerini belirtti.

Meclis üyelerinin kabul ettiği takdirde oylamaya sunmak istediğini dile getiren Toprak, “Kabul edilmesi halinde direkt mali işlerden bununla ilgili onayı veririz. Maaşlar kişilerin hesabına yatmaz. Direkt olarak şehit ailelerine, Gaziantep'teki şehit ailelerine yardım yapılmasıyla ilgili bir kampanya başlamış oluruz” dedi.

Konuşmanın ardından öneriye sunulan teklif, tüm belediye meclis üyeleri tarafından kabul edildi.

Teklifin kabul edilmesiyle meclis üyeleri, ocak ayı meclis huzur hakkına yönelik ödenen ödeneği şehit yakınlarına bağışladı. Belediye Başkan Vekili Toprak, kararın hayırlı olması temennisinde bulundu. Büyükşehir meclisinde 53 meclis üyesi bulunuyor.

Öte yandan Gaziantepli tüm şehitlerin isimlerinin uygun yerlere verilmesini öneren madde de meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Bu Haber 2017-01-10 11:33:00 Tarihinde Eklenmiştir.

• FOTO SAFARİ’DE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çeken 120 öğrenciden dereceye giren 31 öğrenci için ödül töreni düzenlendi. Törende öğrencilerin &ccedi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’NE BİR GÜNDE 90 BİN ZİYARETÇİ

Aynı gün açılışı yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanat bahçesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi’de ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’ni

• ÇOCUKLARIN COŞKUN ARAL İLE FOTO SAFARİ KEYFİ

Daha önceden belirlenen 100 çocuk, foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çekti. Program kapsamında çocukların çektikleri fotoğraflar arasından yapılacak eleme so

• ÇOCUKLAR İÇİN DE ŞİMDİ GAZİANTEP ZAMANI

Oğuzeli ve Araban merkezden, Yazılı Köyü, Dokuzyol Köyü, Doğanpınar, Yeşildere, Çaybaşı, Körkün, Sarıtepe, Elif, Hisar, Gökçepayam, Fakıl köylerinden, merkez ilçelere bağlı Yayıktaş, Sırasöğüt, Karaburç kö

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 9 İlçede 43 araç-makine ve 95 personel ile halk sağlığını korumak için sivrisinek, karasinek, larva ve  fare mücadelesi yapılıyor. Durgun sular, foseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat al

• “HARFLERİN SIRRI” SERGİSİ GAZİANTEP’TE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında, Kutlu Doğum Haftası’nda olunduğunu hatırlatarak, İslam’ın sevgi ve barış olduğunu söyledi. Hüsn-ü Hat’ın yazılma sebebini anlata

• GAZİANTEP’TE ALTIN FISTIK SES YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Yarışma Genel Direktörünün birlikte oluşturacakları Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan yarışmada yarışmacılar,  TRT Repertuarına kayıtlı bir adet eserle değerlendirmeye alınacaklardır.

• BÜYÜKŞEHİR ŞEHİTKAMİL BÖLGESİNDE 143 KM ASFALT YAPTI

Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Taşra ilçe ve köylerin yanı sıra yeni kurulan yerleşim birimlerinin yeni yol ve asfalt çalışmaları