BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKTI

BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKTI

Gaziantep’te yaklaşık 10 yıldır tek başına kendi evinde yaşayan Sultan Aksu’nun zamanla ihtiyaçlarını karşılayamamasından oluşan çöp evi Büyükşehir Belediyesi temizledi.

Sultan Aksu’nun evinde oluşan kötü ve pis koku üzerine vatandaşların şikayette bulunmasıyla harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, durumu Büyükşehir Belediyesi Evde Yaşam Destek Birim’ne bildirdi. Hemen harekete geçen Evde Yaşam Destek Birimi; yaşlı teyzenin sosyal incelemesini gerçekleştirildikten sonra yapılması gerekenleri tespit ederek çalışmalara başladı.

Evde kullandığı eşyaları çok sınırlı olan Sultan teyzenin, öncelikle tüm eşyaları dışarıya çıkartıldı. Bahçesine atılan çöpler ve kullanılamaz durumdaki eşyaları çöp toplama ekipleri ile yapılan kordoneli çalışma sonucunda tahliye edildi. Evin alçı ve duvar boyama işleri gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri tarafından ilaçlaması yapılan ev sonrasında Evde Yaşama Destek ekipleri tarafından köşe bucak temizlendi. Yatağının kullanıma uygun olmadığı tespit edilen Aksu’ya yatak, yorgan, halı, perde temini yapılarak yeni bir yaşam alanı oluşturdu. Yaşam koşulları elverişsiz olan Sultan Aksu’nun evinde ilaçlama, boya-badana, çöp alma gibi birçok temizliği yapan Evde Yaşam Birimi ekipleri, Sultan Aksu’ya temiz bir yaşam alanı bıraktı.

Sultan teyzenin mutluluk gözyaşları içerisinde ‘benim kızım’ dediği Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in her alanda insan hayatına dokunduğunu yaptıkları ile insan rızası kazandığını söyleyerek teşekkür etti.

Bu Haber 2018-07-04 10:14:05 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u