BÜYÜKŞEHİR, ÜNLÜ OZAN AŞIK VEYSEL’İ UNUTMADI

BÜYÜKŞEHİR, ÜNLÜ OZAN AŞIK VEYSEL’İ UNUTMADI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı, yaptığı etkinlikle ünlü ozan Aşık Veysel Şatıroğlu’nu ölümünün 45. yılında unutmadı.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı yetkilileri, GAP Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulu’nda bir program düzenledi. Programa Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, okul öğrencileri ve velileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Tolay, geçen sene yine böylesi bir programa katıldıklarını ve programda bir öğrenciye ‘piyano alma sözü’ verdiklerini belirtti. Başkan Fatma Şahin’in verdiği bu sözü yerine getirdiklerini ve bugün o piyanoyu aldıklarını belirten Tolay, “İnşallah bu öğrencimiz de konservatuarı kazanır ve bize güzel bir konser verir. Güzel günlerde kullanmasını diliyorum” diye konuştu.

Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi de, Aşık Veysel’in hayatı ile ilgili bilgiler vererek öğrencilerden bu yönde çalışmalarını istedi. Çelebi, Türkiye’ye ve dünyaya model olan Aşık Veysel’i unutmayacaklarını belirtti.

Okul Müdürü Mehmet Yıldız ise, devletin sondönemlerde engellilerin toplumla birleşmesi için bir takım çalışmalar yaptığını ve bunda da başarılı olduğunu söyledi. Engellilere verilen imkanların iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yıldız, bu programda kendilerini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Radyo programcısı Mehmet Çelenk de Aşık Veysel’in doğumu, yaşamı ve ölümü ile ilgili bilgileri anlattı.

Program sonrası okul öğrencilerinden oluşan müzik ekbi eşliğinde Ensar Polat isimli öğrenci Aşık Veysel’in şarkılarını okudu.

Bu Haber 2018-03-20 13:25:27 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u