BÜYÜKŞEHİR ZABITASINA “ÖFKE KONTROLܔ EĞİTİMİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başmanlığı bünyesinde bulunan zabıta personeline “Öfke Kontrolü” eğitimi verildi.

Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı bünyesinde çalışan eğitimci Belemir Sarı tarafından verilen eğitimde, katılımcıların öfkelenmelerine yol açan süreçleri fark etmelerini sağlayarak kendi davranışlarını ve bilişsel süreçlerini izleme ihtiyacı konusundaki farkındalıklar anlatıldı.

Zabıta personellerinin esnafı ile ikili diyaloglarda nasıl hareket etmesi, istenmeyen durumlarda öfke kontrolünü nasıl tutması ve konyu nasıl yumşatması gibi konularda bilgilendirme yapıldı. Öfke duygusunun ifadesinde ve kontrolünde davranış değişimini hedefleyen öfke kontrol programı ile bu değişim sürecinde, hem kişilerin kendi kişisel özelliklerini, hem çevresel özellikleri fark edip kendilerini kontrol konusunda teknik donanım kazanmalarını sağlandı.

Zabıta ile vatandaş arasında yaşanan tatsız olaylar karşısında yapılması gereken konular hakkında katılımcıları bilgilendiren Sarı, şu konularda bilgilendirme yaptı:

“Duygular, duyguların hayatımızdaki önemi, duyguların karar alma sürecine etkisi, birincil ve ikincil duygular, öfke üç aşamalı bir süreçtir, insanlar neden sinirlenir? Öfkeyi tetikleyen yaygın durumlar, öfke sorunları nasıl gelişir? Öfkenin farkına varmak, öfkeyle başetme yöntemleri.”

Bu Haber 2017-02-16 14:55:42 Tarihinde Eklenmiştir.

• GAZİANTEP “ZAHİRE KÜLTÜRܔ BU EVDE YAŞATILACAK

ŞAHİN: EN İDDİALI YÖNÜMÜZ MUTFAĞIMIZ Gaziantep Zahireleri Üretim Evi’nin açılış programında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep’in bir medeniyetler şehri olduğunu vurguladı. Şahin, “Antep Evleri, i

• “GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

• TEOG SINAVI’NDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ALMANYA’YA GİTTİ