BÜYÜKŞEHİR’DEN 5 BİN ÖĞRENCİYE OKUL YARDIMI

BÜYÜKŞEHİR’DEN 5 BİN ÖĞRENCİYE OKUL YARDIMI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanında okulların tadilatından sonra şimdi de ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ‘okul yardımı’nda bulundu. 25 Milli Eğitim Okulları’ndan ortalama 5 bin öğrenciye okul yardımı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Yardım Gönülleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği programda ilköğretim okulu 1. sınıftan 8. sınıflara kadar toplamda 5 bin öğrenciye içinde okul forması, çanta, mont ve kırtasiye malzemelerinden oluşan birer paket hediye edildi.

Yardım için Talat Özkarslı Spor Salonu’nda bir tören düzenlendi. Törende öğrencilere hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ülkemizin geleceğinin çocuklardan oluşacağını söyledi. “Bizim yarınlarımız ve geleceğimiz siz çocuklarsınız” diyen Şahin, “Sizler bizim istiklalimiz ve istikbalimizsiniz. Yani bağımsızlığımız ve geleceğimizsiniz. Sizlere birazcık dokunulursa, bırazcık fırsat eşitliği verilirse büyük başarılar kazanacaklarınızdan eminiz. Bizler de sizlere bunları sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Gaziantep’te ‘Çocuk Dostu’ kent olması için yola çıktıklarını ve bu doğrultuda ilk önce ‘Hoşgeldin Minik Bebek’ projesini başlattıklarını söyledi. Bunun yanı sıra kreş uygulaması yaptıklarını vurgulayan Şahin, arkasından ‘Çocuk Kütüphanesi’ni açtıklarını dile getirdi. Çocukların muhakak çocuk kütüphanesine gitmesini isteyen Şahin, “Öncelikle çok kitap okuyun ve mutlaka bir sportif faaliyette bulunun. Kitap zihninizi geliştirir, spor ise vücudunuzu geliştirir. Bunun ikisini mutlaka yapmalısınız” şeklinde konuştu.

Program sonrası Başkan Şahin, her okuldan temsili üç öğrenciye ‘okul yardımı’ndan oluşan paketleri verdi. Şahin, daha sonra öğrencilerin arasına girerek onlarla hatıra fotoğrafı çektirip bir süre sohbet etti.

Bu Haber 2017-11-22 15:47:08 Tarihinde Eklenmiştir.

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,