BÜYÜKŞEHİR’DEN 5 BİN ÖĞRENCİYE OKUL YARDIMI

BÜYÜKŞEHİR’DEN 5 BİN ÖĞRENCİYE OKUL YARDIMI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanında okulların tadilatından sonra şimdi de ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine ‘okul yardımı’nda bulundu. 25 Milli Eğitim Okulları’ndan ortalama 5 bin öğrenciye okul yardımı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Yardım Gönülleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği programda ilköğretim okulu 1. sınıftan 8. sınıflara kadar toplamda 5 bin öğrenciye içinde okul forması, çanta, mont ve kırtasiye malzemelerinden oluşan birer paket hediye edildi.

Yardım için Talat Özkarslı Spor Salonu’nda bir tören düzenlendi. Törende öğrencilere hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ülkemizin geleceğinin çocuklardan oluşacağını söyledi. “Bizim yarınlarımız ve geleceğimiz siz çocuklarsınız” diyen Şahin, “Sizler bizim istiklalimiz ve istikbalimizsiniz. Yani bağımsızlığımız ve geleceğimizsiniz. Sizlere birazcık dokunulursa, bırazcık fırsat eşitliği verilirse büyük başarılar kazanacaklarınızdan eminiz. Bizler de sizlere bunları sunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Gaziantep’te ‘Çocuk Dostu’ kent olması için yola çıktıklarını ve bu doğrultuda ilk önce ‘Hoşgeldin Minik Bebek’ projesini başlattıklarını söyledi. Bunun yanı sıra kreş uygulaması yaptıklarını vurgulayan Şahin, arkasından ‘Çocuk Kütüphanesi’ni açtıklarını dile getirdi. Çocukların muhakak çocuk kütüphanesine gitmesini isteyen Şahin, “Öncelikle çok kitap okuyun ve mutlaka bir sportif faaliyette bulunun. Kitap zihninizi geliştirir, spor ise vücudunuzu geliştirir. Bunun ikisini mutlaka yapmalısınız” şeklinde konuştu.

Program sonrası Başkan Şahin, her okuldan temsili üç öğrenciye ‘okul yardımı’ndan oluşan paketleri verdi. Şahin, daha sonra öğrencilerin arasına girerek onlarla hatıra fotoğrafı çektirip bir süre sohbet etti.

Bu Haber 2017-11-22 15:47:08 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u