BÜYÜKŞEHİR’DEN BAHÇIVANLIK KURSU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı tarafından ‘Bahçıvanlık Kursu’ düzenlendi. Şehitkamil Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlenen kurs bir ay sürdü.

Bahçıvanlık kursuna meslek sahibi olmak isteyen, bahçıvanlığı daha profesyonelce sertifikalı olarak yapmak isteyen, çiçekçi-fidancı esnafları, peyzaj-ziraat-orman fakültelerinden yeni mezun mühendis, mimar ve teknikerlerden pratik tecrübelerini arttırmak isteyen ve hobi olarak yapmak isteyen kişiler katıldı.

Eğitimler; Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nda görev yapan uzman personeller tarafından ücretsiz olarak verildi. Toplam 216 saat süren teorik ve uygulamalı eğitimlerde iç ve dış mekân süs bitkilerinin bakımı, üretimi ve budamasından meyve ve bağ hastalıklarına kadar birçok konuda bilgilendirme yapıldı. Çelik alma, bitki dikimi ve çim tohumu ekimi gibi konularda da uygulamalı eğitimler verildi.

Kurs sonunda yapılan teorik ve uygulama sınavlarında başarılı olanlara mesleki alanda geçerli sertifika ve katılım belgesi verildi. Katılımcılar kursun çok verimli geçtiğini, bahçıvanlık mesleğini bundan sonra daha bilinçli yapabileceklerini söyleyerek böyle bir imkanı sunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sundular.

Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı yetkilileri ise, günümüzde çevrecilik anlayışı ve doğanın korunmasına yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini ve çalışmalarına bu doğrultuda ağırlık vermeye özen gösterdiklerini dile getirdiler.

Bu Haber 2018-02-14 08:30:08 Tarihinde Eklenmiştir.