BÜYÜKŞEHİR'DEN "DESTANIN TÜRKÜLERİ" ADLI KONSER

BÜYÜKŞEHİR'DEN "DESTANIN TÜRKÜLERİ" ADLI KONSER

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıldönümü dolayısıyla “Destanın Türküleri” adlı konser düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda, sunucu Başak İkiz’in moderatörlüğünde, TRT sanatçıları İhsan Güvenç, Adile Kurt Karatepe ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Tuncay Kemertaş’ın sahneye çıktığı konserde, izleyiciler duygusal anlar yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığınca gerçekleştirilen konser öncesinde Çanakkale şehitleri başta olmak üzere vatanı için gözünü kırpmadan canını ortaya koyan şehitler anıldı. Çanakkale Savaşı’nda Mehmetçiğin hüzünlü hikayeleri anlatıldı, iman ve vatan sevgisinin nasıl galip geldiği izleyicilerle paylaşıldı. Yokluğun varlığa, maneviyatın maddiyata, özgürlüğün sömürgeye karşı galip geldiği savaşın etkisi, salondakilere duygu yüklü türkülerle yansıtıldı. Türk ve yabancı komutanların anılarından birkaç bölüm okunduğu konserde sanatçılar, Çanakkale Savaşı ve Antep Harbi için yazılmış türküleri ve ağıtları seslendirdi.

Konserin ardından sanatçılara, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Oya Alpay tarafından çiçek ve kutnudan yapılmış şal hediye edildi.

Bu Haber 2019-03-19 12:16:08 Tarihinde Eklenmiştir.

• KÖY OKULLARI TİYATRO İLE BULUŞUYOR

Bu bağlamda son 4 yılda 73 okulda 12 bin öğrenciyi tiyatro ile buluşturan Büyükşehir Belediyesi, eğitimin yanı sıra kültürel hizmetlerini de devam ettiriyor.   Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen ve Gazian

• BÜYÜKŞEHİR RAMAZAN BAYRAMI HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

ULAŞIM ÜCRETSİZ OLACAK Büyükşehir Belediyesi'nin "Bayramda Ücretsiz Otobüs Yolcuğu" uygulaması kapsamında bu yıl da 3 günlük Ramazan Bayramı süresince devam edecek. Vatandaşların, rahat ve ulaşım sorunu olmadan mezarlık ve akraba ziy