BÜYÜKŞEHİR'DEN "GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİK" ADLI KONSER VE ŞİİR DİNLETİSİ

BÜYÜKŞEHİR'DEN "GÖNÜLLER YAPMAYA GELDİK" ADLI KONSER VE ŞİİR DİNLETİSİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kültür etkinlikleri kapsamında “Gönüller Yapmaya Geldik” adlı konser ve şiir dinletisi düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda, Müzisyen Aykut Kuşkaya’nın ve yazar, şair ve radyo programcısı Mehmet Ercan’ın sahneye çıktığı konserde, izleyiciler keyifli anlar yaşadı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Gönülleri Yapmaya Geldik” Konser ve Şiir Dinletisi öncesinde başta Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairi Yunus Emre’nin ve birçok sanatçının hayatı ve eserleri anlatıldı.

Aykut Kuşkaya’nın besteleriyle etkilenen izleyiciler, Mehmet Ercan’ın hikâyeleri ve şiirleriyle hem hüzünlendi hem eğlendi. Konserde Anadolu insanının saflığı, emekçi yapısı ve geçmiş zamanlardaki toplumsal yaşamla ilgili bilgi verildi, Yunus Emre’nin tasavvufi yönü ön plana çıkarıldı.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği konserin sonunda sanatçılara kutnudan yapılmış hediyeler verildi.

Bu Haber 2019-02-14 08:44:55 Tarihinde Eklenmiştir.

• CUMHURBAŞKANI, BÜYÜKŞEHİR PROJELERİNDEN ÖVGÜYLE BAHSETTİ

ERDOĞAN: ANTEP’TEN ŞANINA ÜNÜNE YAKIŞIR BİR REKOR BEKLİYORUM Belediye başkan adaylarının tanıtıldığı mitingde kapalı havaya rağmen miting alanının dolduran Gazianteplilere seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazi şehre yapılan yatırımlar hakkında bi

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.