BÜYÜKŞEHİR'DEN TARİHİ DOKUYLA UYUMLU MEYDAN VE OTOPARK

BÜYÜKŞEHİR'DEN TARİHİ DOKUYLA UYUMLU MEYDAN VE OTOPARK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi Bey Mahallesi’ne yeraltı otoparkı yapıldı. 132 araç kapasiteli otopark projesinin meydan bölümü tamamlandı, en kısa sürede otopark inşaatı bitirilerek hizmete alınacak.

Kente gelen turistlerin dinlenebileceği, şehirdeki sokak silüetini izleyebileceği meydanla, araçlarını park edebileceği otopark, kent envanterine kazandırıldı. İl geneline yayılmış müzeleri, tarihi ve turistik merkezleriyle dikkati çeken Gazi şehir, kültürel etkinliklerle turizm potansiyelini artırdı. Artan turizm potansiyeli sonucu ortaya çıkan meydan ve otopark ihtiyacına cevap vermek amacıyla harekete geçen Büyükşehir, Bey Mahallesi’ne yeraltı otoparkı ve meydan yaptı. Turistlerin dinlenebilecekleri meydanla, araçlarını güvenle park edebilecekleri yeraltı otopark projesi hazırlandı. Böylece, turistlere hem Bey Mahallesini, hem de müzeleri kolaylıkla gezebilme fırsatı sağlanacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) Daire Başkanlığınca kentsel sit alanı içerisindeki otopark ihtiyacını karşılamak üzere Bey Mahallesi’nde tarihi dokuyla uyumlu, peyzaj düzenlemesini kapsayan meydan projelendirildi.

Projeyle 1079 ada ve 36 parselde yer alan betonarme yapılar kamulaştırılarak yıkıldı. Üzeri meydan olan yeraltı otopark projesinin ihalesi yapıldı, uygulamaya alındı. Kot farkından dolayı otoparkın batı cephesi iki, doğu cephesi üç katlı olarak tasarlandı. Üstü meydan olan otopark projesinin, peyzaj düzenlemesi kapsamında oturma bankları ve aydınlatma armatürleri yerleştirildi, vatandaşların hizmetine sunuldu. Otopark bölümünün tamamlanmasıyla yer altı otoparkı, yerli ve yabancı ziyaretçilere hizmet verecek.

Bu Haber 2018-10-09 14:36:35 Tarihinde Eklenmiştir.

• GÜZELYURT KONUTLARINDA SATIŞLAR DEVAM EDİYOR

Göçle beraber artan konut sıkıntısını gidermek amacıyla toplu konut projelerini hızlandıran Büyükşehir Belediyesi,  Aydınlar, Seyrantepe ve Güzelyurt mahallelerini kentsel dönüşüm projesi kapsamına aldı, bu alanları toplu

• 450 ÇOCUK, UÇURTMA ŞENLİĞİ'NDE BULUŞTU

Alleben Göleti’nde gerçekleştirilen 2’nci Uçurtma Şenliği’nin açılışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Latif Karadağ, “Çok güzel görünüyorsunuz, keyifli anlar yaşı

• OKUMANIN BÜYÜSÜ GAZİANTEP'İ SARACAK

CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık tarafından organize edilen CNR Gaziantep Kitap Günleri'ne 100'ün üzerinde yayınevi, 200 markasıyla katılacak. Organizasyonda çocuklara ve gençlere yönelik özel etkinlik alanları oluşturulacak.

• MUHTARLIK KUPASINI NİZİPSPOR İKİNCİ KEZ KAZANDI

Final maçının başlama vuruşunu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, muhtarlar için akademi açtıklarını söyledi. Yöneticini kendini iyi yetiştirmesi ve dünyada olup bitenleri takip etmesi gerektiğini ifade eden Şahin,