BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜRETİCİYE DEV DESTEK!

BÜYÜKŞEHİR'DEN ÜRETİCİYE DEV DESTEK!

2 MİLYON TL DEĞERİNDE KOYUN SÜT YEMİ DAĞITILACAK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 2019 yılı içerisinde 2 bin 800 küçükbaş hayvan üreticisine, 2 milyon TL değerinde 1400 ton koyun süt yemi dağıtacak.

Büyükşehir, hem çiftçilere, hem de üreticilere verdiği desteklerle kalkınmayı yerelden başlattı, kırsal kesimin gönlünü kazandı. Türkiye’de ilk kez Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığını kuran Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kırsal kesimi güçlü tutmak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda çiftçilerin ve üreticilerin yanında duracak.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen faaliyetler kapsamında 9 ilçede 2 bin 800 küçükbaş hayvan üreticisine 2 milyon TL değerinde 1400 ton koyun süt yemi desteği verilecek. Böylece yeteri kadar süt yemine bütçe ayıramayan üreticinin nefeslenmesine imkan tanınacak.

Bugün başlayan buşvurular, Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğince 22 Şubat 2019 tarihine kadar alınacak. Her ilçede yapılan başvurunun ardından yemlerin dağıtımına başlanacak. Üretici, şehir merkezine gelmeden yaşadığı ilçeden, koyun süt yemini alabilecek. Büyükşehir Belediyesi, her üretici için 700 TL’lik yem desteğini hibe olarak sağlayacak, üreticiden sadece 100 TL katkı payı alacak.

2014-2019 yılında 9 bin 400 üreticiye 4 bin 700 ton koyun süt yemi dağıtan Büyükşehir’in kasasından 4,5 milyon TL çıktı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, çiftçilerin ve üreticilerin her zaman yanında olacaklarını belirterek, imkanlar ölçüsünde desteklerin devam edeceğini bildirdi.

Bu Haber 2019-02-12 14:51:38 Tarihinde Eklenmiştir.

• KAÇAK SEYYAR KÖFTECİLERE İZİN YOK

Özellikle Gaziantep Üniversitesi bölgesinde hijyen olmayan koşullarda ve açık alanda köfte satışı yapan seyyar araçlara yönelik denetimler gerçekleştiren zabıta ekipleri, bu denetimlerde 15 araç denetledi. 7 aracı usullere uyg

• KUZEYŞEHİR 5'İNCİ ETAP KURA ÇEKİLİŞİ YAPILDI

BİR DAİREYE 3 BAŞVURU OLUNCA Türkiye'nin en büyük konut projesi olan 50 bin konutlu kuzeyşehir projesiyle, şehirdeki konut açığını gidermek için kollarını sıvayan büyükşehir, 8 bin 500 dönüme 250 bin nüfusun yaşayacağ