BÜYÜKŞEHİR’DEN YEŞİL SEFERBERLİK

YENİ HEDEF: 4 MİLYON METREKARELİK YEŞİL ALAN

Büyükşehir Belediyesi, kentte yeşil alanı artırmak amacıyla seferberlik ilan etti, üç yıl önce 2 milyon 420 bin metrekarelik yeşil alan, bugün 3 milyon 337 bin metrekareye ulaştı. Büyükşehir, iki yıl içerisinde 4 milyon metrekareyi, yeşil alanla süslemeyi hedefliyor.

“Yeşil, benim en hassas yanımdır” sözüyle yeşile verdiği önemi her fırsatta dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin grileştirilen çehresini, yeşille buluşturacak. Yeşile olan hassasiyetini park ve bahçe yatırımlarıyla pekiştiren Şahin, göreve geldiği günden bu güne şehri yeşillendirmeye yönelik hazırladığı projelerde gri alanlara el attı.

FİKİR BİRLİĞİ SAĞLANDI

Yeşil alan meselesinin siyaset üstü olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, tarflı tarafsız her kesimden tam not aldı. Başkan Şahin’in 2014-2017 yıllarında yeşil alanların oluşturulmasına ilişkin yürüttüğü çalışmalar takdirle karşılandı, toplumsal fikir birliği sağlandı.

917 BİN METREKARE ARTIŞ SAĞLANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’in talimatlarıyla kollarını sıvayan Park ve Bahçe Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, ağır bir sorumluluk yüklendi. Başkanlığa bağlı ekipler, 2014 yılında 2 milyon 420 bin metrekare yeşil alanı, üç yılda 917 bin metrekarelik bir artış sağladı, 3 milyon 337 bin metrekareye getirdi. Büyükşehir, 2018 yılında 3 milyon 750 bin metrekareyi, 2019’da ise 4 milyon metrekareyi yeşillendirmeyi hedefliyor. Burç Ormanı Çevre Düzenleme ve 25 Aralık Kent Parkı çalışmalarına devam eden Büyükşehir, Nizip Şehitler Parkı ve Tüfekçi Yusuf Parkı’nı bitirdi.

BÜYÜKŞEHİR GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Gaziantep sınırları içerisinde bulanan parkların, mesire alanların, refüjlerin, cadde ve bulvarlardaki yeşil alanın yanı sıra ağaç ve bitkilerle meydanların bakım, temizlik, gübreleme, sulama, çim biçim çalışmalarını yürüten Park ve Bahçe Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, 7 gün 24 saat yeşil alan üzerinde  yoğunlaştı. Başkanlık çalışmalarıyla ilçelerde, 248 bin 550 metrekare alan, yeşillendirdi.

Bu Haber 2017-10-10 10:38:15 Tarihinde Eklenmiştir.

• “GELECEĞİN İÇİN SEN DE PEDALLA” KONULU KONFERANS DÜZENLENDİ

• TEOG SINAVI’NDA BAŞARILI OLAN ÖĞRENCİLER ALMANYA’YA GİTTİ

Almanya’nın Ludwigshafen şehriyle yaklaşık 5 yıldır devam eden “Öğrenci Değişimi ve Gençlik Kampı” Projesi kapsamında düzenlenen etkinliğe, TEOG Sınavı’nda başarılı olan devlet okulu öğrencileri katılıyor. Öğrenciler, etkinliğe katılım

• BASIN AÇIKLAMASI