BÜYÜKŞEHİR’DEN YEŞİL SEFERBERLİK

BÜYÜKŞEHİR’DEN YEŞİL SEFERBERLİK

YENİ HEDEF: 4 MİLYON METREKARELİK YEŞİL ALAN

Büyükşehir Belediyesi, kentte yeşil alanı artırmak amacıyla seferberlik ilan etti, üç yıl önce 2 milyon 420 bin metrekarelik yeşil alan, bugün 3 milyon 337 bin metrekareye ulaştı. Büyükşehir, iki yıl içerisinde 4 milyon metrekareyi, yeşil alanla süslemeyi hedefliyor.

“Yeşil, benim en hassas yanımdır” sözüyle yeşile verdiği önemi her fırsatta dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentin grileştirilen çehresini, yeşille buluşturacak. Yeşile olan hassasiyetini park ve bahçe yatırımlarıyla pekiştiren Şahin, göreve geldiği günden bu güne şehri yeşillendirmeye yönelik hazırladığı projelerde gri alanlara el attı.

FİKİR BİRLİĞİ SAĞLANDI

Yeşil alan meselesinin siyaset üstü olduğunu vurgulayan Başkan Şahin, tarflı tarafsız her kesimden tam not aldı. Başkan Şahin’in 2014-2017 yıllarında yeşil alanların oluşturulmasına ilişkin yürüttüğü çalışmalar takdirle karşılandı, toplumsal fikir birliği sağlandı.

917 BİN METREKARE ARTIŞ SAĞLANDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin’in talimatlarıyla kollarını sıvayan Park ve Bahçe Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, ağır bir sorumluluk yüklendi. Başkanlığa bağlı ekipler, 2014 yılında 2 milyon 420 bin metrekare yeşil alanı, üç yılda 917 bin metrekarelik bir artış sağladı, 3 milyon 337 bin metrekareye getirdi. Büyükşehir, 2018 yılında 3 milyon 750 bin metrekareyi, 2019’da ise 4 milyon metrekareyi yeşillendirmeyi hedefliyor. Burç Ormanı Çevre Düzenleme ve 25 Aralık Kent Parkı çalışmalarına devam eden Büyükşehir, Nizip Şehitler Parkı ve Tüfekçi Yusuf Parkı’nı bitirdi.

BÜYÜKŞEHİR GÖZÜ GİBİ BAKIYOR

Gaziantep sınırları içerisinde bulanan parkların, mesire alanların, refüjlerin, cadde ve bulvarlardaki yeşil alanın yanı sıra ağaç ve bitkilerle meydanların bakım, temizlik, gübreleme, sulama, çim biçim çalışmalarını yürüten Park ve Bahçe Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı, 7 gün 24 saat yeşil alan üzerinde  yoğunlaştı. Başkanlık çalışmalarıyla ilçelerde, 248 bin 550 metrekare alan, yeşillendirdi.

Bu Haber 2017-10-10 10:38:15 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantısının ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili Osman Toprak başkanlığında gerçekleşti. Bileşimde görüşülen 97 gündem maddesinin 31’i oy çokluğuyla, 57&r

• 15 TEMMUZ GÜNÜ BELEDİYE OTOBÜSLERİ VE TRAMVAYLAR ÜCRETSİZ

Ulaşım Planlama ve Raylı Hizmetler Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada; 15 Temmuz Pazar günü vatandaşların belediye otobüsleri ile tramvaylara ücretsiz binebilecekleri açıklandı.

• 12 BRANŞTA 20 BİN ÖĞRENCİYE YAZ SPOR KURSU

Etik değerlere sahip sporcuların yetişmesi, sporun yaygınlaşması ve yaşam biçimi haline getirilmesi için açılan spor okulunda çocuklar ücretsiz faydalanıyor. 12 ayrı branşta verilen yaz spor eğitiminde öğrencilere takım ruhuyla payla

• BAŞKAN ŞAHİN: 15 TEMMUZ HAİNLERİ, İMAN VE BAYRAĞIN AHENKLEŞEN KUDRETİYLE YOK EDİLDİ

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Şahin, 15 Temmuz 2016'nın hainlere karşı kazanılan destansı bir zaferin tarihe altın harflerle yazıldığı bir zaman dilimi olduğunu belirtti. Şahin, şunları aktardı: “O gece T&u