BÜYÜKŞEHİR’İN MÜZELERİNİ 1 MİLYON 739 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİ

“Müzeler Kenti” olarak anılan Gaziantep’te, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki müzeler 3 buçuk yıl içerisinde 1 milyon 739 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Göreve geldiği günden itibaren verdiği sözleri tek tek gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, şehri müzeler kenti yapma doğrultusunda da projelerine devam ediyor.

Bu kapsamda kent genelinde müzelerin sayısını artıran Şahin, Türkiye’nin ilk demokrasi müzesi “Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Müzesi”ni yaptırarak halkın hizmetine sundu.

Gaziantep’in türkülere konu olan, kentin adı anıldığında akla ilk gelen hamamlar ve hamam kültürünün gelecek nesillere aktarılması için "Hamam Müzesi"ni kuran Şahin, ayrıca Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yakan, şehrini, milletine, bayrağına olan bağlılığın verdiği güç ve azimle işgal kuvvetlerinden kurtaran, kahramanca verdikleri bu mücadeleyi ölümsüzleştirerek kahramanlığın hikâyesini yazan Gazianteplilerin bu kahramanlığını gelecek nesillere aktaracak olan, “Gaziantep Kahramanlık Panoraması ve Müzesi”nin projesini hazırlayarak çalışmalara başladı.

Şehrin merkezine yapılacak olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi inşaatı devam ediyor. 12 bin metrekare bir alan üzerinde, 12 m yüksekliğinde ve 113 m uzunluğunda panoramik bir yağlı boya çalışmasıyla “Dünyada Bir İlk” olacak müzede, ayrıca diorama kısımlarıyla sosyal donatılardan oluşan bölümlerde yer alacak.

BİNLERCE ÖĞRENCİYİ MÜZELERLE BULUŞTURUYORUZ

Öte yandan Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi, Ali İhsan Göğüş Müzesi ve Gaziantep Araştırmaları Merkezi, Atatürk Anı Müzesi, Oyun ve Oyuncak Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi, Kendirli Gazi Kültür Merkezi ve 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ile Hamam Müzesi yerli ve yabancı ziyaretçilerin akınına uğradı. Belediye bünyesindeki bu 9 müze Fatma Şahin’in görev yaptığı 3 buçuk yıl içerisinde toplamda 1 milyon 739 bin kişi ağırladı.

Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçi ağırlayan Büyükşehir müzeleri, bunun yanı sıra Gaziantep’te merkez ve ilçelerde bulunan okullara yönelik yapılan projeler ile binlerce öğrencinin müzelerle buluşmasını sağladı.

Büyükşehir Belediyesi müzelerinde, Gaziantep’in tarihi, mutfak kültürü, gelenek ve görenekleri, hamam kültürü, turistik ve mimari değerleri, Gaziantep savunması, abide şahsiyetler, Atatürk’ün Gaziantep’e gelişi gibi şehrin kimliğini oluşturan önemli olaylar; etnografik eserler, rölyef, mankenler, görsel sunumlar ve kiokslar ile teşhir ediliyor.

Bunun yanı sıra, Türkiye’de dört oyuncak müzesinden birisi olan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde ise 1700-1990 yıllarına ait el yapımı oyuncakların yanı sıra serilerinin ilk üretimi çizgi film, sinema filmi ve masal karakterlerinin oyuncakları ile dünya çocukları temalı gizemli bir mağara bulunuyor.

Bu Haber 2017-08-08 11:41:53 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN, İLK ORUCUNU VATANDAŞLARLA İFTAR ÇADIRINDA AÇTI

Başkan Şahin, gün boyu yoğun bir mesainin ardından Ramazan Ayı’nın ilk iftarını, iftar çadırında yaptı, saatler 19.39’u gösterdiğinde vatandaşlarla birlikte orucunu açtı. ŞAHİN: KARDEŞLİK SOFRASINDA BİR ARAYA GELDİK Başkan Fatma Şahin, 11 ayın sulta

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLERE DOKUNMAYI BAŞARDI

Toplam 28 etkinliğin düzenlendiği projeyle, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’ya gezi gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’yı ziyaret etme fırsatı bulan öğrenciler, devletin üst düzey y

• BÜYÜKŞEHİR İLE UNICEF ARASINDA 2018-2019 ORTAK ÇALIŞMA PROTOKOLÜ İMZALANDI

Dezavantajlı çocukların korunması, gelişim ve katılım haklarından yararlanabilmelerinin güçlendirilmesi amacıyla, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve UNICEF tarafından yürütülen İşbirliği Programı kapsamında 2018-2019 dönemi çalışma

• BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN MÜJDEYİ VERDİ

Gaziantep'in Nizip ilçesine bağlı Belkıs köyü sınırlarındaki Zeugma Antik Kenti'nden yurt dışına kaçırılan ve bugün kentin önemli simgelerinden biri haline gelen "Çingene Kızı" mozaiğinin kayıp parçaları, yıllar sonra evine dönecek.