BÜYÜKŞEHİR’İN SAĞLIK PROJELERİ ÖDÜL GETİRDİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin son 3 yıl içinde kentte yaptığı sağlık ile ilgili yatırımları ve projeleri ödül aldı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından 2017 yılı “6. Yerel Yönetimler Proje Yarışması”nda sosyal alandaki “Belediye Hizmetlerinde Dezavantajlı Gruplar” başlığı adı altında açılan; “Kadın Sağlığı Hizmetleri Projesi”inde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi “Büyükşehir Belediyeleri” kategorisinde dereceye girerek 2.’lik ödülü almaya hak kazandı.

Ankara ATO Congresium’da düzenlenen ödül töreninde Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden ödülünü aldı.

PROJE BİRLİKTE HAZIRLANDI

Gaziantep’te yaşayan 15-69 yaş aralığındaki kızların ve kadınların, kadın sağlığı açısından gerek tarama, teşhis, gerekse tedavi olanaklarını artırmaya yönelik merkezler kurmayı amaçlayan proje, Gaziantep Valiliği, İŞKUR, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi ve Özel Nova Fertil Tüp Bebek Merkezi işbirliğinde hazırlandı.

Proje kapsamında kurulan Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM), Mobil Mamografi Tarama Aracı, Tüp Bebek Merkezi, Gebe Okulu, Tıbbi Genetik Tanı Merkezi ve Anne Misafirhanesiyle “Kadın Dostu Kent” unvanlı Gaziantep, kadın sağlığı alanında Türkiye’ye ve bölgeye örnek oldu.

PROJENİN ŞEHRE YANSIMALARI

Kadın Sağlığı Hizmetleri Projesi çerçevesinde toplumda var olan sosyal sorunları değerlendirmek, şehrin sosyal risk haritasını çıkartmak amacıyla Büyükşehir bünyesinde Sosyal Araştırma Merkezi (SARMER) kuruldu. Merkez, şuana kadar il merkezinde toplam 196 mahalleden 24’ünde saha çalışması yürüttü, 44 bin 625 hanede 207 bin 531 kişiye ulaştı, anket yoluyla 4 bin 500 çocuğu olmayan hane tespit etti. 2015 Mayıs ayı verilerine göre, 1605 Tüp Bebek yaptırma talebi başvurusu oldu. Bu sayı 2016 yılı sonunda 2 bin 582’ye ulaşınca Gaziantep Kamu Hastaneler Birliği’nce bir Tüp Bebek Merkezi açıldı.

4 BİN 741 TARAMA İŞLEMİ YAPILDI

Kanser Erken Teşhis ve Eğitim Merkezi (KETEM) bünyesinde 15 Mayıs 2015-31 Aralık 2016 tarihlerinde yürütülen çalışmaların sonucunda 7 bin 283 meme sağlığı taraması, 7 bin 897 rahim ağzı kanseri ve 1645 Gaitada Gizli Kan olmak üzere, 16 bin 825 tarama işlemi yapıldı. Mobil Mamografi Tarama Aracı, 33 köy ve 43 mahalle gezdi, 4 bin 741 tarama işlemi yürüttü. KETEM ve Mobil Mamografi Tarama Aracı ile toplamda 21 bin 566 tarama işlemi tamamlandı.

Tüp Bebek Merkezine 2 bin 868 kadın başvurdu, bunlardan şartlara uyan bin 883 kadın üzerinde tüp bebek çalışması başlatıldı. Çalışmalar sonunda kadınlardan 54’ü hamile kaldı, 13’ünün hamileliği devam ediyor, 31’i doğum yaptı, 36 bebek dünyaya geldi.

Gebe Okulu’nda ise 741, Oğuzeli İlçesi Yeşildere Köyü’nde 21 ve Şehitkamil İlçesi Aktoprak Köyü’nde 25 hamile kadına yerinde eğitim verildi. Genetik Tanı Merkezi’nde 4 bin 826 kadına hizmet sunuldu. 2 adet iki kişilik odasıyla 4 yatak kapasiteli Anne Oteli ise, açıldığı 2016 yılından bu yana 72 gebeyi ve anneyi ağırladı.

Bu Haber 2017-09-13 13:30:45 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR’DEN 5 BİN ÖĞRENCİYE OKUL YARDIMI

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Yardım Gönülleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği programda ilköğretim okulu 1. sınıftan 8. sınıflara kadar toplamda 5 bin öğrenciye içinde okul fo

• BAŞKAN ŞAHİN, GKV ÖZEL OKULLARI’NDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

İlklerin altına imza atmayı başaran güçlü vizyonu, kararlılığı ve tuttuğunu koparma azmiyle öncü olan başkan, hiç durmadı, sürekli arayış içerisine girdi. 2002 yılında milletvekili olarak meclise giren Şahin, Aile ve Sosyal Politikalar Kuruc