BÜYÜKŞEHİR'İN SPORCUSU AVRUPA 2'CİSİ OLDU

BÜYÜKŞEHİR'İN SPORCUSU AVRUPA 2'CİSİ OLDU

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Friedrich-Ludwig-Jahn Sportpark Stadı'nda düzenlenen 2018 Para Atletizm Avrupa Şampiyonası'nda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki milli atlet Öznur Alumur T11 kategorisi kadınlar 400 metrede 1.06.30'luk derecesiyle gümüş madalya kazandı.

Yaklaşık 5 yıldan buyana Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesinde aktif spor yapan Öznur Alumur, 5 yıllık spor hayatında birçok başarılara imza attı. Alumur, en son Berlin’deki Para Atletimz Avrupa Şampiyonası 400 metrede ikinci olarak gümüş madalya kazandı.

Berlin’de altın madalya beklediğini, ancak değişen yönetmenlikten dolayı 200 metrde diskalifiye olduğunu belirten Alumur, “Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Tüm yarışmalar öncesinde sıkı bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Aslında ben altın madalya bekliyordum. 200 metrede diskalifiye olmasaydım altın madalya şansım daha yüksek olurdu” ifadelerini kullandı.

Yarışmaya Ankara Olimpiyat Hazırlık Merkezi’nde hazırlandığını aktaran Alumur, bu başarısı için kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

ÖZNUR ALUMUR KİMDİR?

1997 yılında Gaziantep’te görme engelli olarak doğan Alumur, ilköğretim ve ortaöğretimini Gap Görme Engelliler Okulunda okudu. Lise öğrenimi Gaziantep Anadolu lisesinde tamamlayan Alumur, 2011 yılında spora başladı ve ardından 2013 yılında atletizme geçiş yaptı.

2014 yılında İngiltere’de yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 3 altın madalya kazandı. 2015 yılında Güney Kore’de dünya oyunlarında 3 bronz madalya kazanan Öznur Alumur, 2016 yılında  İtalya’da Avrupa Şampiyonası’nda 1 altın 1 bronz madalya daha kazandı. 2016 yılında Brezilya’da Paralimpik Olimpiyatlarında ise 7’ci olmayı başardı. Alumur, bu başarılarına 2018 yılında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen Para Atletizm Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya ekledi.

Bu Haber 2018-08-28 12:01:34 Tarihinde Eklenmiştir.

• BÜYÜKŞEHİR, TÜRKİYE AÇIK TAEKWANDO TURNUVASI İÇİN KOLLARI SIVADI

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Taekwando Federasyonu tarafından 6’ncı kez düzenlenen Türkiye Açık Taekwando Turnuvası için kolları sıvadı. Taha Akgül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonada ter döken Sibe

• YESEMEK AÇIK HAVA MÜZESİ MEDENİYET TARİHİNİ DEĞİŞTİRECEK

Dünya medeniyet tarihine ışık tutan ve İslahiye ilçesinin en eski tarihi alanları olarak belirlenen Yesemek ve Tilmen Höyük’ü için Gaziantep Valisi Davut Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve İslahiye Belediye Başkanı K