BÜYÜKŞEHİRLER ARASINDA EN UYGUN TAŞIMA GAZİANTEP’TE YAPILIYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kent içi ulaşımda vatandaşlara konforlu ve kaliteli ulaşım çözümleri sunmaya devam ediyor.

Ulaşımdaki sıkıntıları asgariye indirmek için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, yol, köprülü kavşak, sola dönüş yasaklarının yanı sıra bazı bölgelere yeni hatlar açarken, bazılarını da uzatıyor.

Büyükşehirlerin arasında en uygun taşımayı yapan ve bir saat içerisinde aktarma yapanlardan ücret kesmeyen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda otobüs sayısını da artırarak 50 tane daha yeni araç alacak.

Bin 897 durakta 136 hatta ve 885 araçla hizmet veren Büyükşehir Belediyesi, vatandaşa kolaylık olsun diye mart ayından itibaren otobüs duraklarında “otobüsüm nerede” uygulamasını başlatmıştı.

Vatandaşlar internet vasıtasıyla akıllı cep telefonlarına İOS ve android uygulamasını indirmeleri gerekiyor. Bu uygulama ile hangi otobüsün hangi durağa ne zaman geldiğini kolayca öğrenebiliyor.

Yine, Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete giren “Akıllı Durak” ile yolcular bilgilendiriliyor. Otobüs durağında bekleyen bir yolcuya, elektronik tabela ile hangi otobüsün kaç dakika sonra durağa geleceği ve nereye gideceği bilgisi veriliyor. Bu vesile ile yolcu gideceği yerin bilgisini öğrenerek ona göre bekliyor.

Ücretlerden ve otobüslerden memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar da kendilerine konforlu yolculuk sunan Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür etti.

Bu Haber 2017-02-15 11:06:52 Tarihinde Eklenmiştir.

• FOTO SAFARİ’DE DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çeken 120 öğrenciden dereceye giren 31 öğrenci için ödül töreni düzenlendi. Törende öğrencilerin &ccedi

• GAZİANTEP HAYVANAT BAHÇESİ’NE BİR GÜNDE 90 BİN ZİYARETÇİ

Aynı gün açılışı yapılan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvanat bahçesinde kurulan Türkiye’nin ilk ve tek Zooloji ve Doğa Müzesi’de ziyaretçi akınına uğradı. Gaziantep Hayvanat Bahçesi, Türkiye’ni

• ÇOCUKLARIN COŞKUN ARAL İLE FOTO SAFARİ KEYFİ

Daha önceden belirlenen 100 çocuk, foto muhabiri Coşkun Aral ve ekibiyle birlikte Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkı'ndaki hayvanların fotoğraflarını çekti. Program kapsamında çocukların çektikleri fotoğraflar arasından yapılacak eleme so

• ÇOCUKLAR İÇİN DE ŞİMDİ GAZİANTEP ZAMANI

Oğuzeli ve Araban merkezden, Yazılı Köyü, Dokuzyol Köyü, Doğanpınar, Yeşildere, Çaybaşı, Körkün, Sarıtepe, Elif, Hisar, Gökçepayam, Fakıl köylerinden, merkez ilçelere bağlı Yayıktaş, Sırasöğüt, Karaburç kö

• GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından 9 İlçede 43 araç-makine ve 95 personel ile halk sağlığını korumak için sivrisinek, karasinek, larva ve  fare mücadelesi yapılıyor. Durgun sular, foseptikler, gübrelikler, rögarlar, inşaat al

• “HARFLERİN SIRRI” SERGİSİ GAZİANTEP’TE AÇILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Sanat Merkezi’ndeki serginin açılışında, Kutlu Doğum Haftası’nda olunduğunu hatırlatarak, İslam’ın sevgi ve barış olduğunu söyledi. Hüsn-ü Hat’ın yazılma sebebini anlata

• GAZİANTEP’TE ALTIN FISTIK SES YARIŞMASI DÜZENLENİYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Yarışma Genel Direktörünün birlikte oluşturacakları Düzenleme Kurulu tarafından gerçekleştirilecek olan yarışmada yarışmacılar,  TRT Repertuarına kayıtlı bir adet eserle değerlendirmeye alınacaklardır.

• BÜYÜKŞEHİR ŞEHİTKAMİL BÖLGESİNDE 143 KM ASFALT YAPTI

Sosyal belediyeciliğin gerekliliğini yerine getiren Büyükşehir Belediyesi, alt yapı ve üst yapı çalışmalarını aksatmadan sürdürüyor. Taşra ilçe ve köylerin yanı sıra yeni kurulan yerleşim birimlerinin yeni yol ve asfalt çalışmaları