CNR GAZİANTEP KİTAP FUARI, 129 BİN KİTAPSEVERİ AĞIRLADI

CNR GAZİANTEP KİTAP FUARI, 129 BİN KİTAPSEVERİ AĞIRLADI

Gaziantep Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık işbirliğiyle organize edilen CNR Gaziantep Kitap Fuarı, kitapseverlerin yoğun ilgisiyle tamamlandı.

20-28 Ekim 2018 tarihleri arasında Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde 300'ün üzerinde markanın katılımıyla organize edilen fuar, açık kaldığı dokuz gün boyunca 129 bin kitapseveri ağırladı.

Gaziantepli okurları kitapla buluşturan birbirinden farklı etkinliklerin yer aldığı kitap günlerinde; Canan Tan, Büşra Sanay, Levent Gültekin, Mina Sota, Saadettin Saran, Bilal Özbay, Kemal Hamamcıoğlu gibi onlarca yazar, yüzlerce söyleşi ve imza etkinliğinde okurlarıyla buluştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, “Okumak Keşfetmektir”, “Okumak Özgürlüktür” sloganlı standıyla fuarda yerini aldı. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren yetişkin ve çocuk kütüphaneleri, kent arşivi, dijital kütüphane, kitap kafe ve kitap evleri hakkında bilgi verildi, tanıtım broşürleri dağıtıldı, Kültür AŞ tarafından yayımlanan kitaplar tanıtıldı. Stantta toplam 2 bin 272 çocuğa yazarlarla buluşma, masal okuma, kitap ayracı hazırlama etkinlikleri düzenlendi. Ayrıca Mehpare Şayan Kileci, Nesime Açılmış ve Hüseyin Söylemez okuyucularına kitaplarını imzaladı. İlkay Marangoz, Gönül Simpson, Gülşen Gazel’le düzenlenen söyleşi ve “Benim Güzel Kitaplarım” temasıyla Çiğdem Dağtekin ile Marmelet kukla gösterisi sunuldu.

“Gaziantep Yazarları ve Şairleri” standıyla Gaziantepli ve Gaziantep üzerine yayınları olan yazar ve şairleri okurlarıyla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Abdülhadi Bay, Memik Filiker ile söyleşi düzenledi. Öte yandan; Ahmet Özkök, Bilge Kazaz, Gülhan Ertilav, Hasan Yelken, Hüseyin Sönmezler, Mehmet Kara, Fatih Kurt, Neşe Cömert, Özden Sabuncuoğlu, Yıldırım Katrancı ile imza günü gerçekleştirildi.

Bu Haber 2018-10-31 09:25:10 Tarihinde Eklenmiştir.

• BAŞKAN ŞAHİN, İSLAHİYE'DE HALKA SESLENDİ

ŞAHİN: İSLAHİYE’Yİ ÇOK ÖZEL SEVİYORUZ Başkan Fatma Şahin, “Bu soğuk geceyi kalbiyle ısıtan İslahiyelilere şahit ol yarabbi, bu güzelliği 31 Martta destana çevireceğiz. 31 Martta bu kalabalık yeni bir zaferin işareti olacak, İslahiye

• TÜRKİYE'DE, AVM YIKIP MEYDAN YAPAN TEK BÜYÜKŞEHİR!

KİTAP KAFE VE MEYDAN YAPILDI Şehrin göbeğindeki Alışveriş Merkezi’ni (AVM) yıkarak onun yerine meydan ve meydan içerisine kitap kafe kuran tek belediye olma özelliğini taşıyan Büyükşehir Belediyesi, eğitime katkı sunmak için 2014-201

• ÖZEL ÖĞRENCİLERDEN ÖZEL SERGİ!

Mutlu Kafe’de açılan el işleri sergisi, Hacı Lütfiye Şireci Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne giden özel eğitim öğrencilerinin becerilerini yansıttı, birbirinden ilginç çalışmalar görücüye çıktı.

• BAŞKAN ŞAHİN, SOSYAL PROJELERİYLE GÖZ DOLDURDU

SOSYAL HAYATIN HER NOKTASINA DOKUNULDU Şehirde yaşayan 1 milyon genci sahiplenen Büyükşehir Belediyesi, madde bağımlılığıyla mücadele çalışmaları kapsamında uyuşturucunun yoğun kullanılan mahalleleri taradı, aileler uzman ekipler tarafından bilin