'ÇOCUKLAR GÜLSÜN' DİYE BAŞLATTIKLARI EĞELENCE İLE BİNLERCE ÖĞRENCİYİ SEVİNDİRDİLER

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 yılında hayata geçirdiği “Okulda Şenlik Var” projesi ile şuana kadar 87 bin öğrenciye ulaşıldı.

Eğitimin yanı sıra öğrencilere sosyal belediyeciliğin gerekliliği anlayışı ile çeşitli etkinlikler yapan Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü 92 okuldan 78 bin öğrenciye ulaştı.

2018 yılında 100 bin öğrenci hedefiyle yola çıkan “Okulda Şenlik Var” ekibi, genelde kırsal ve köylerde bulunan okullara giderek buradaki öğrencileri sportif faaliyetlerle buluşturuyor.

Yılsonunda 100 bin öğrenci hedefine ulaşmak için çalışmalarını devam ettiren ekip, her gün şehir merkezi ve ilçelerde 1 okula giderek yüzlerce öğrenciyle buluşuyor.

Proje kapsamında, okul bahçelerinde kurdukları oyun alanlarında mini voleybol, mini futbol, mini atletizm, adadan adaya, kuyruğunu koru, tünel gibi oyunlarla çocuklar eğlenceli dakikalar yaşıyorlar.

Gençlik ve Spor Şube Müdürlüğü yetkilileri, bu yılsonunda 100 bin öğrenciye ulaşmak istediklerini ifade ederek, “Çocuklar gülsün diye çıktığımız bu yolda özellikle kırsal kesimlerde ve köylerdeki spor yapma imkânı bulamayan çocuklara ulaşıp onların mutlu olması sağlayıp dokunabildiğimiz kadar çok çocuğun gülümsemesini sağlamak istiyoruz. Çocukların spor yolu ile eğlenerek öğrenmesini, ruhsal ve fiziksel olarak gelişimlerini arttırmak, belirli bir disiplin içerisinde ekip ruhu ile hareket etmelerini ve çocukların yeteneklerini keşfedip ortaya çıkarmalarını istiyoruz” bilgisini verdiler.

“Okulda Şenlik Var” projesinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu mezunu 10 eğitmen ile birlikte haftada en az 5 okula gidildiği belirtildi.

Bu Haber 2018-10-24 09:38:53 Tarihinde Eklenmiştir.

• 18 YAŞ ÜSTÜNDEKİ HERKES ORGAN BAĞIŞ BELGESİ ALABİLİR

Türkiye’de her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında “Organ Bağışı Haftası” olarak kutlandığını belirten Tolay, bu kapsamda organ bağışına yönelik toplumsal bilincin artırılmasının amaçlandığını vurguladı. Dr. Serdar Tolay, vü

• ULUSLARARASI YESEMEK SEMPOZYUMU BAŞLADI

Sempozyumun açışında konuşan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yesemek Alan Yönetim Başkanı Zafer Okuducu, atölyenin İslahiye ilçesinin 20 kilometre kadar güneydoğusunda, bugünkü Yesemek Köyü’nün güneyinde